Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зарядно за акумулатор 100 Ah

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Зарядно за акумулатор 100 Ah

Range Rovera го карам рядко, предимно на дълъг път. Затова поддържам акумулатора му с евтино зарядно от Лидл. Но то се счупи - загрява и се изключва.
    Моля за съвет какво да купя - минимално, но достатъчно да зареди за 24 часа 100 Ah + AGM и автоматично да се включва при нужда.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

лидълдко от новите с екранчето са идеални. Проблема е, че трябва да ги пуснат. Иначе Бош ц3 върши същата работа.

Коментар

Българският сайт на Meanwell, и си харесваш.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Става и за мотор,1 ампер е достатъчен еле ако не ти е умряла батерията

знам колко е 24 Х 1🥴,но за поддържане на 110 амперова батерия аз такова ползвам
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

За поддръжка. внимавай зарядното да продължава по зададеното след спиране на тока. Повечето чакат пак да им кажеш какъв е акумулатора и на какъв режим да работи.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Съединител - долен, ляв педал.
          Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            ☝️Прав е,аз ползвам НОКО в повечето случаи и то си помни

• trapper
            trapper коментира
            Редактиране на коментар
            Така е.
            Сегашното зарядно започна да зарежда с 13.7-13.8 V и леко да загрява, и се само изключва.

Някакъв слънчев панел не може ли да се приспособи!?!
          Only after the last tree has been cut down,
          Only after the last river has been poisoned,
          Only after the last fish has been caught,
          Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Ако оставиш зарядно устройство да зарежда батерия и да минава в режим поддръжка....и стои доволно дълго,батерията умира скоропостижно.

Правилния начин е ,включване на зарядното веднъж месечно,след ден два изключване когато се сетиш....следващия месец пак.

Ако го оставиш постоянно на поддръжка,батерията заминава ...по мои сметки 5-6 месеца до 7-8 месеца 100 амперчасов толкова живее...

Държа на въоръжение 5 или 6 акумулатора които се ползват ежедневно....не по предназначение ...автомобилни батерии.

Горе долу от заредени ,до 80% разряд...след което се зареждат и пак.

В такъв цикъл издържат около 1.5 години.АгМ малко повече.

Ако ги оставя постоянно на заряд ,умират два пъти по бързо.

Към днешна дата имам 11 мпс ,от които редовно се карат 6 ....там проблем няма

Останалите 5 зареждам батериите и откачвам една клема....и веднъж на 3-4 месеца ги зареждам профилактично....така батериите си живеят години

Ако ги оставя на поддържащ режим,не издържат до втора година.

Относно зарядните....и лидълските и марковите стек и бош и банер...все едно са....почти

Умират всички ,имам за ремонт стек и виктрон имам разглобени....и си чакат реда да ми остане време

Така че вземай най евтините,а поддържащия режим да те пази само когато забравяш да го изключиш...
            Последно редактирано от Roninn; 28-04-26, 07:07.
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              Ти ги продаваш,аз ги ползвам 😜

• Roninn
              Roninn коментира
              Редактиране на коментар
              Босс,не падай ниско.Тая тема е сложна .както казах,не искам да споря,или ако го правя,то да е с някой който е в час....Нищо към теб,но няма толкова лодки,колкото батерии обслужвам...и това изобщо не е важно,важно е да се знае кое как защо бива и защо не бива...

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              Ми да повторя тогава - Аз тия проблеми ги нямам

И никакво падане,ти знаеш едно от един опит,аз знам друго от моя и въобще не споря кой е прав

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
            Ако оставиш зарядно устройство да зарежда батерия и да минава в режим поддръжка....и стои доволно дълго,батерията умира скоропостижно.

Правилния начин е ,включване на зарядното веднъж месечно,след ден два изключване когато се сетиш....следващия месец пак.
            Така правя. През 2 седмици зареждам новия на колата. Старият Bosch AGM остана за дежурно осветление, но не се е налагало да го ползвам. Тай за 6 месеца пада само с 25%.

Коментар

Изчакай да пуснат зарядното от Лидъл или отваряш някой сайт като онлайнмашини и тем подобни и си взимаш най-евтиното.
              Обикновенно почти няма разлика м/у това на немската верига и тези другите.
              На 2-3 месеца го вкючвай за 24 часа и това е достатъчно.
              Който търси , намира !
              Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Какво е мнението ви за зареждачка Osram (с м накрая )?

Коментар

• Roninn
                  Roninn коментира
                  Редактиране на коментар
                  Виктрон

• trapper
                  trapper коментира
                  Редактиране на коментар
                  "Виктрон" ... какво значи?

• BENZBOSS
                  BENZBOSS коментира
                  Редактиране на коментар
                  Фирма производител

Анатолий, досега не съм видял автоматично зарядно което да зареди на 100% оловен акумулатор
                Винаги са недозаредени, и сулфатизацията не им прощава
                Всеки оловен акумулатор се съхранява зареден на 100%
                Всъщност - има доста информация по въпроса в необятните простори на интернет.
                Лесно се проверява ако има възможност за измерване гъстотата на електролита
                Тя и само тя е критерии за ниво на зареждане!
                Зарядни които достигат 14.5в - 14.7в и после свалят напрежението до 13.6в НИКОГА не постигат пълно зареждане!
                Покажи какво произвеждаш и с какъв алгоритъм работи
                Панайот Бърдарски
                0887 60 77 22

Коментар

• Roninn
                  Roninn коментира
                  Редактиране на коментар
                  Батерия която прави цикли,разряд заряд,няма нужда да са 100% заредени .Батерия която стои в статично положение,е съвсем друго ...батерия заредена на 100 % може да има след зареждане с електролит и първоначален заряд около 18 волта за 12 волтова батерия...когато акумулатор е в експлоатация,никога няма да даде 100% зареден,а както казах,не е и нужно.

• pansim
                  pansim коментира
                  Редактиране на коментар
                  Нали говорехме за съхранение.
                  Точно тогава трябва на 100% зареждане, което не се постига със зарядно от Лидл,както и с Бош С7 например
                  А сулфатизацията си върви и на акумулатор поставен в колата и ежедневно употребяван по предназначение
                  И колкото е по близо до максимален заряд, толкова повече ще служи във времето при равни други условия

ПП не показа твоите зарядни.

А как се постига "ПЪЛНО" зареждане?
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Съединител - долен, ляв педал.
                Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

Я ся някой да обясни що моята кола е настроена да зарежда на 80%
                  От завода.

Коментар

• Jasonf
                    Jasonf коментира
                    Редактиране на коментар
                    Има сервизно меню с настройки.
                    Та как ще да е реализирано технически - зарежда на 80%
                    И понеже подозирам че тия в завода знаят какво правят - питам защо е така
                    Последно редактирано от Jasonf; 02-05-26, 19:41.

• pansim
                    pansim коментира
                    Редактиране на коментар
                    Питай тези които са го произвели
                    Всеизвестен факт е че сулфатизация настъпва при не добре зареден акумулатор
                    Друго което се сещам да не отговаря акумулатора на предвидения от завода производител като капацитет и тип
                    Толкова от мен

• Jasonf
                    Jasonf коментира
                    Редактиране на коментар
                    Не.
                    Задава се капацитет и тип на акумулатора. Може и производител.
                    Та така.

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                  А как се постига "ПЪЛНО" зареждане?
                  Лесно се постига
                  Зарежда се с не повече от 1/10 от капацитета на акумулатора в продължение на 10 часа
                  Това на теория.На практика се зарежда докато гъстотата на електролита достигне 1.28
                  Като си има специфика - понякога се налага да се изчака една вечер и после пак да се дозареди. Обикновено крайното напрежение за обикновен автомобилен акумулатор може да достигне и над 16 волта
                  Нито едно автоматично зарядно не го прави!!!
                  Поне аз не съм видял такова. Ако има - моля за линк
                  Имам френско доста добър алгоритъм има за въстановяване на акумулатори. Но даже и то не успява да достигна повече от 15.3 волта.
                  А тези от Лидл и Алибаба са пълен смях. Нооо пък са шарени и лъскави
                  Просто автоматичните зарядни са за безопасна употреба а не професионална!
                  Мога още да пиша, ама ми омръзва. Който иска ще намери тонове информация. Успех и не се заблуждавайте че зареждате до 100%.

Това на снимката е моето. Препоръчвам ако не ви е скъпо и все още може да се купи...не съм намерил по добър вариант засегаНатиснете снимката за да я уголемите  Име:BATIUM 3-700x700.jpg Прегледи:0 Размер:50.4 КБ ID:7037824
                  Последно редактирано от pansim; 02-05-26, 19:14.
                  Панайот Бърдарски
                  0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                    Какво е мнението ви за зареждачка Osram (с м накрая )?
                    Виж по горе снимката и купувай смело. Няма да съжаляваш
                    Панайот Бърдарски
                    0887 60 77 22

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                    X