Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли да се ремонтира парктроник датчик?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Може ли да се ремонтира парктроник датчик?

Здравейте,
    Дядо Владо установи, че не ми работи заден среден ляв Парктроник-датчик (ydb500301 Parking sensor valeo 602.844 ). Може ли да се ремонтира или да купя нов за 22-30 лв.?
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Купи нов!
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Имам задна броня с 4 броя датчици. Доколко работят, нямам представа. Не разбирам от датчици,
      Ако на някой му трябват, подарявам.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
        Здравейте,
        Дядо Владо установи, че не ми работи заден среден ляв Парктроник-датчик (ydb500301 Parking sensor valeo 602.844 ). Може ли да се ремонтира или да купя нов за 22-30 лв.?
        Е за 22-30 лв има ли смисъл да питаш. То не можеш намери кой да ти го ремонтира, камо ли за тези пари. А резултата е неизвестен.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
          Здравейте,
          Вече трябваше да си забравил за тоя датчик....дори някой да му обърне внимание,ще ти вземе поне 50 лв за труд и време...
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

Те такъв подобен въпрос щях да питам и аз. Само дето при мен цената е по около 10. Или поне някой, ако може да ги премери. Това последното по разни причини. Аааа ... да уточня. Имам 5 свалени оригинални. Сложил съм в момента два китайски, ма не знам колко коректно работят. Може и инсталацията нещо да е фира. Не дават записана грешка, а проба с подмяна е доволно трудна.
            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Имаше една процедура за тест - колата на контакт, включена задна, парктроника би трябвало да работи. Отиваш отзад и с върха на пръстите ( с най-мекото) лекичко докосваш сензорите един по един. При работещите се усеща леко гъделичкане.
              Това обаче не ти дава инфо ако не работи дали е дефектен сензор или кабел.

Коментар

Какво значи "не знам дали работят коректно"? Накарай някой да се поразходи зад колата при включена задна скорост и гледай какво ти шушне парктроника. Не съм виждал такъв дето да не показва поне някакъв ориентир за разстояние - ако е като на останалите, всичко е наред. А то почти няма начин да не е.

Тия датчици са толкова нискотехнологично нещо, че почти няма начин да ги накараш да работят неправилно. В общия случай вътре имаш керамичен приемо-предавател и нищо повече. Той може или физически да се пукне/счупи, или някоя жичка да се разпои. Поради тая си простота е дака направен че е неразглобяем, като например повечето ABS датчици и други подобни по автомобила.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• trapper
                  trapper коментира
                  Редактиране на коментар
                  Малко пояснения:
                  * на заден ход колата спря за писука, остана само светлинната индикация;
                  * Дядо Владо установи с неговата джаджа, че заден среден ляв (от 4) не работи;
                  * сензорът е Valeo ydb500301, но има много евтини заместители;
                  * оригиналните (имам един за мостра) на вид са разглобяеми;
                  * контактът им е с 3 пина, като равнобедрен триъгълник.
                  Последно редактирано от trapper; 20-06-25, 16:03.

• trapper
                  trapper коментира
                  Редактиране на коментар
                  горното излезе два пъти

• Стоян Боюков-Sariones
                  Стоян Боюков-Sariones коментира
                  Редактиране на коментар
                  Обяснявам Спарки. По някога на хладно пищят, като да има нещо отпред, а понякога (когато се стпли времето) работят коректно. Заради това писах, че може да е от централните сензори (в момента китайски), а може да е по инсталацията. Пак да кажа, че не е толкова просто да ги разменям за проба.

Заводските парктроници "си казват" какво става. Влиза се с тестер в менютата на парктроника и 1 по един се проверяват дали мерят вярно разстоянието до поднесеното препятствие.

"На масата" също става, но трябва да си приготвиш опитна постановка и "някой друг уред" за да мериш.

При цена на нов 20-ина лв., такава постановка си е чисто губене на време или ако искаш да докажеш, че може и така да се провери....

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  ...Тия датчици са толкова нискотехнологично нещо, че почти няма начин да ги накараш да работят неправилно. В общия случай вътре имаш керамичен приемо-предавател и нищо повече. Той може или физически да се пукне/счупи, или някоя жичка да се разпои. Поради тая си простота е дака направен че е неразглобяем, като например повечето ABS датчици и други подобни по автомобила.
                  Не всички са такива. В някои фабрични цялата обработка на сигнала става в датчика, а по интерфейса вървят "сготвени" данни.
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Фабричните са с 3 извода:
                    - 2 захранване;
                    - 1 -интерфейс.

Изпращат собственото си състояние/изправност и разстояние до препятствието.
                    Вътре има чипче, което филтрира обработката само на неговата отразена вълна, температурна компенсация и още няколко дреболии.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X