Взех през Февруари едно 5 годишно Zero 10X от колега от форума, който съм убеден, че го е гледал добре! Ходя на работа с него и го карам само на първа скорост до 30 км/ч из София като най-големия зор е на прибиране в къщи една улица дълга 70 метра с 11% наклон. През Август умря контролера на предния мотор, а вчера замина и задния - на едно и също място на въпросната улица! Не е свързано нещо с голям зор и високи температури, качвам баира с около 15 км/ч и корпуса на дъската остава почти студен - при тестовете за максимална скорост там си се загряваше сериозно! Нищо видимо не изгаря, транзисторите са здрави, но явно нещо по процесора се прецаква и дава накъсо и волтажа пада до нулата. Когато гръмна първия реших да взема и един резервен за отзад защото бяха на по 5 години и очаквах вече и задния да замине, както и се получи. Та въпроса ми е по колко горе-долу карат тези контролери при нормална употреба, че не са много евтини? Мерси!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Консуматив ли са контролерите на тротинетките?
Свий
X
-
От как забраниха в ЕС оловото като съставка в припоите това е резултата .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
При мен често идват джипки с "изгорял компютър" ( диагноза на майстУрета) И се оказва вътрешно прекъснати кабели, разхлабени връзки, клеми механично здрави, но електрически лошо или съвсем не проводими от ръжда и т.н. За проблем на едно и също мясно ми идва на ум механично преместване на нещо и окъсяване за момент ......0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Китайската техника не трябва да се надценява.
Защо смятате, че лъскав етикет променя смисъла на понятието "китайски отпадък"?
- 1 like
Коментар
-
Много ми се иска да е нещо механично, но вътре има само една платка с елементи и няма какво да се разкачи! Слагам новата - работи, връщам старата - 0 волта, та си е нещо прецакано перманентно! Значи викате да си купя десетина да имам в резерва и да си свиркам?!Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003
Коментар
-
Преди десетина години от една фирма ни дадоха за служебен един голф 3 с двулитров бензинов двигател . По някое време почна да гасне сам в движение . Диагнозата беше нещо в компютъра и се закрепваше като му удариш един гумен чук по корпуса . Един ден един колега от катедра силова електроника като ме видя с чука само където не припадна . Свали компютъра 2 дена си игра да го презапоява и след това всичко по колата се оправи . Това електроника на Сименс .Последно редактирано от sek.1; 09-11-24, 17:12.
-
Коментар
-
С тротинетките се понася
Като започне масовото навлизане на ЕВТИНИ китайски електроавтомобили, тогава ще е истинската веселба
Панайот Бърдарски
0887 60 77 22
Коментар
-
Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнениеКато започне масовото навлизане на ЕВТИНИ китайски електроавтомобили, тогава ще е истинската веселба
Шлайфане на мястото за транзисторите. Специална тунинг топлопроводяща паста за дълголетие на чаркалъка.
Специални бакърени винтове против уруки.
И т.н.
Собственикът на EV гледа и слуша с насълзени очи, а пред тях все едно цъка брояча на таксиметров автомобил, и си мисли: дали ще мога да си откупя обратно автомобила с ДВГ?
- 1 like
Коментар
-
А като минат заветните 5 години и дойде времето за смяна на акумолаторната батерия ? В момента ако зареждаш електричката не на битова енергия в къщи а на зарядна станция по 80 - 90 стотинки киловата сметката никак не се връзва .Последно редактирано от sek.1; 10-11-24, 05:19.
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар