Офтопик: Мислех си че УАЗ-ката е гадна като ергономия и технически решения, докато не опознах МОГ-а. Господ да ги утрепе.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
комутатори за контактно запалване.
Свий
X
-
опитах при незапален двигател да захранвам комутатора и искра си има...но почне ли да върти стартера и напрежението падне до 10-10.5 волта, искрата изчезва...появява се за малко като отпуснеш копчето за стартера и двигателя върти по инерция (благодарение на степента 7:1...като за турбо на 4 бара
)
Коментар
-
Търси това...слагал съм стотици такива,като ученик в транспортното училище и практика на един от малкото ЕЛКОН уреди през 90-те години в такси 1 ...бетон са...само си намери....аз поддържам системи в завода и мога да питам.Склада им е жив и бобини имат всякакви, вероятно по читави не се намират ...имам някъде резервни ...но както казах са трудни за намиранеGalloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
- 1 like
Коментар
-
Но друга замислих днес. Разгледах колекцията от скрап и извадих делко от Голф, БМВ М10 и некъв архивен мерцедес. От БМВ то взех оста за привода, от Мерцедеса вилицата, от голфа корпуса, хола, тежестите и т.н. карантии. Престъргах и скъсих корпуса на голф-овото делко да стане на мерцедес захват, капачката и палеца стават. Явно БОШ от 55 до 95 година много дизайн не са сменяли...всичко като оси, втулки, капачки , авансови плочки е едно и също. Сега даже стръгнах една гривна на струго и я заварих за голфовия тригер. Утре ше го разделя и ще нарежа 6 прозореца ...на голфа бяха 4 естествено. Комутатор имам от Голф...и ше ти се незнае и чукчета, наковални, резистори и български ноделни комутатори.
- 1 like
Коментар
-
Коментар
-
Няма ли да е по лесно да му се присади някой ретро дизелов двигател ? Примерно от 814....ако ще е само за *черни* пътища този УнимогHyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б
Коментар
-
Взимаш руски комутатор, дето му викат транзисторно,слагат ги на газки и уазки и си решаваш проблема.Аз на джипа съм с такъв и десет години нямам проблеми и не съм сменял даже чукче.
Коментар
-
Като идея - защо не пробваш със силов MOSFET транзистор да поеме товата на комутатора?
12 А постоянно натоварване са им ок.
Най-лесно май ще е .
Коментар
-
И на теория и на практика е само повторител, когато нищо друго не се пипа, а само се разтоварва чукчето. Всичко извън транзистора и 1-2 резистора е за да се осигури не-изгарянето на транзистора. При бобина за чукче/наковалня нищо друго смислено не можеш да направиш, освен ограничаване на импулса към бобината да е не по-дълъг от тоя на празен ход.
Другите неща, за които споменаваш, се правят като минимум след смяна на бобината с подходяща за целта или поне премахване на центробежния регулатор. Тогава например ограничаването на импулса е задължително - бобината е направена да поема повече енергия за по-кратко време и ако не се ограничи най-малкото грее повече, отколкото е предвидено, а може да се стигне и до насищане. Башка дето може изобщо да се елиминира всякаква друга механика по разпределителя (вакуумния регулатор), може да се вкарат и функции за режим на газ. Щото е лесно, особено в днешно време - чип за 2 кинта около транзистора, и... понякога разликата е потресающа.
Изобщо, всичките игрички при по-съвременните системи (доколкото изобщо разпределител в днешно време може да се нарече "съвременен") са в 2 посоки - премахване на механичните системи и набутване в бобината на повече енергия за по-кратко време. Може с ограничаване на дължината на импуласа, може с ограничаване на тока, може и с двете. Само че в случая трябва само повторител, доколкото нищо от останалото не може да се направи без смяна на компоненти.Последно редактирано от sparkybg; 23-04-24, 10:10.
-
Спарки,ти това на практика правил ли си го....повторител дето му казваш .....Ако не,опитай да го направиш и пак да си говорим,пишем....Ще останеш учуден колко няма да се случат нещата....просто така,Сърбал съм попарата ,и не в 1,10 че даже 100 случая...монтирал съм няколко стотици такива,и много често съм зяпал като шапшал какво се случва и що така или така...
-
Питай във "Маджинекс " ЕООД Пловдив. 101% ще има комутатори. От времето на СССР. Борето. Преди тел. разговор пий подходящо хапче.
Коментар
-
Процесът е малко по-сложен от обикновено ON-OFF на бобината. Кондензаторът съще от голямо значение, и функцията му не е "против искрене на контактите".Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнениеКато идея - защо не пробваш със силов MOSFET транзистор да поеме товата на комутатора?
12 А постоянно натоварване са им ок.
Най-лесно май ще е .
Пикът на напрежението от бобината имаше бая голямшка амплитуда, и няма да стане с какъвто и да е мосфет. По-точно, ще стане, но еднократно. Пък не беше хубаво да се убива пика 'щото се разваляше работата и искрата ставаше мършава...
И други тънкости има. Пък по-наточените бяха CDI...
Затова най-добре да се използва готово и изпитано решение.
При условие че всеки бензинов ДВГ от десетиления има някакъв комплект комутатор - бобина или интегрирана бобина с комутатор, намирането на подобна джаджа би трябвало да е банално занимание...
Коментар
-
Има от фелиция...само не съм сигурен какъв е сетъпа...кондензатори трябва ли...не трябва ли?
Комутатор за Шкода Фелиция / Skoda Felicia 443 213 221 020 в Части в с. Граф Игнатиево - ID44986705 — Bazar.bg
Не става..делкото е с индукционни бобини...деебишПоследно редактирано от Andrei; 22-04-24, 10:25.
Коментар
-
Имам за подаряване два ТК102.Единият беше в един „Москвич“ 412,преди колата да замине за скрап.
Мога да ги пратя за ваша сметка.
Коментар
-
Хм...днес след работа палнах 6-тако (работи хубаво..все пак е само 22 хил и 60 години), изчаках си цигара време и естествено устройството угасна. Свалих комутатора и го разглобих...нищо чак пък топло...само на силовия транзистор два крака се опираха с мустак от спойката. Раздалечих ги, сглобих, монтирах обратно, и сме в играта. Работи половин час и тоя път го изгасих аз. Извода е, че трябва да се поддържа българското...господ да ги..
- 1 like
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар