Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Решение на сложен за мен въпрос

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20201122_141819.jpg
Прегледи:396
Размер:442.8 КБ
ID:6675313 Започнах да организирам полека нещата ,изрязвам оригиналните панели от шперплат 6 мм.

    Идеята е да мога да закрепя на тях държачи за батерии девалт и макита.Тавана на буса е разделен на три части и мисля на него да монтирам инвертор и контролер за солар.Имам една ниша около задните подкалници в фургона,в тея ниши влизат три или 4 акумулатора по 18 амперчаса,такива имам в количества на склад и смятам тях да ползвам....
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от Roninn; 24-11-20, 20:54.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

    Коментар


    • #17
      Миналата събота ходих да поръчвам и вече цяла седмица чакам да ми изпратят фактурата за предварителното плащане. Да не говорим че ми дават срок за доставка , краят на февруари , начало на март . Май не трябваше да бързам с продажбата на старото ......... Продадох го на следващият ден след обявата . Имам обаче в момента , голямото предимство ,че ползвам ремарке на познати при нужда . Ще имам достатъчно време да обмисля всички подробности и да се подготвя подобаващо . Така че , ще се радвам да прочета всички мнения и препоръки .
      По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

      Коментар


      • Пламен Атанасов
        Пламен Атанасов коментира
        Редактиране на коментар
        Всичко е много индивидуално , какви инструменти , каква работа и какво предпочиташ да е винаги налично в ремаркето . При мен работата е разнородна , инструмента много и различен . Дори да искам , няма как да мъкна.всичко . Държа налични накои неща в него , повечето инструменти са си в къщи . Според работата , и нуждите товаря това което ми трябва . Така винаги има някакво свободно място , за материали , болкук да изхвърлиш и т.н.Моя шкаф е с фиксирани определени размери на отделенията. Ако правя нов , бих го направил с опция за промяна на размерите на клетките .

    • #18
      Пореден опит да кача снимките.
      Прикачени файлове

      Коментар


      • alexalex69
        alexalex69 коментира
        Редактиране на коментар
        Колко ти е дълго ремаркето? На пръв поглед е около трите метра . Аз си мисля ,регалите да ги направя на колела и в походно състояние да се фиксират по средата , при товарене на материали или отпадъци ,да се балансира товара за правилно разпределение на натоварването. Съответно височината им няма да е 180 см, колкото е високо вътрешното пространство. Ширината около 120 см и дълбочина между 45 и 50 см. На двата регала ще има пространство със възможност за промяна на ширина и височина и част с фиксирани размери . Работна маса с височина подходяща за работа , дължина пак около 120 см и ширина около 45, 50 см . Спрял съм се на тази ширина и дължина за да мога да получа достатъчно пространство за допълнителни работи и съответно ,когато ми е необходима задната част ,всички регали да запълват точно пространството в предната част . Примамлива е идеята за странична врата , но имам известни страхове от още едно място за достъп и проблеми .

      • alexalex69
        alexalex69 коментира
        Редактиране на коментар
        Там в ъгъла вдясно , чантата е за шините на макита ли е или е шлайф за картон ? Монтажните шини по стените как са захванати ?

      • Пламен Атанасов
        Пламен Атанасов коментира
        Редактиране на коментар
        Шината за потапящият трион е в чантата и скобите за нея . Самолетните шини за захаванати с много винтове 15 мм . За здравина имат симетрично разположени болтове 6 мм . Минават през цялата стена , голяма шапка отвън , гайката вътре към шината.

    • #19
      Сегашното е 3 метра дължина ,1,5 м. ширина и 1,8 м. височина - вътрешни размери . Шкафа е широк чисти 25 см. , така събира по голяма част от куфари и инструменти без да заема много място . Застопорен е на пода между две летви , захванати са с винтове директно в пода . Това не му позволява никакво движение напред - назад .Най-горния ред има няколко винта под наклон в стената , за странична стабилност . Направил съм му и странични дръжки , лек е и се сваля за около 10 минути . Това обаче се е налагало досега само два пъти . Според мен по добре всичко това да е стабилно фиксирано на едната стена .Другата е свободна за ползване . Проекта на шкафа според собствените нужди , но не мисля че е добре да е в средата и то на колела. Този размер е оптимален за ползване в града , но малко ми малее . Като взема следващото ще е 4 метра дължина , 2 ширина , и 2 високо .

      Коментар


      • alexalex69
        alexalex69 коментира
        Редактиране на коментар
        Не забравяй , че при 4 метра дължина на куфара с теглича става 5,50 m което си е доста за нормално паркомясто . И аз мислех първо само 3 метра да взема , после 4 м и сега поръчах 3,5 м . Днес сутринта 8,16 часа дойде най-накрая имейл с фактурата за авансовото плащане и директно преведох парите . Имаше нещо което ми прозвуча като намек , че може би доставката може да стане и по-бързо . В понеделник ще имам повече новини . Моите , твърдо съм решил да са съставни и мобилни регали ,за да мога бързо и лесно да ги демонтирам и ползвам и в гаража . Ще мислим и за някаква аларма или по-точно за заключване от вътре с дистанционно . Върти ми се и една изключително еретична мисъл за едно изключително елементарно решение . Трябва само да проверя , дали има свободен пин на електрическият куплунг . И с едно елементарно ключе от буса да се задейства отварянето на вратата . Катинара ще има декоративна функция . 11 и 12 позиция са празни . Така че ще има поле за изяви . Трябва да се помисли и как ще се отваря без влекача .
        Последно редактирано от alexalex69; 28-11-20, 16:26. Причина: допълване

    • #20
      Слагаш автоаларма и според ключалката ,една машинка ,китайска за 2.5 или магнитна от хонда или друга подобна според случая.

      Автоалармата е оптимизирана да работи на 12 волта,и не я мислиш.Пази си всичко като бутони,ключове и т.н

      Единствен недостатък е че входовете са нормално отворени и не можеш да добавяш нормални сот датчици....но както ти казах,автоалармата си е за коли,сот датчиците за там където има постоянно 220 в нищо че и те работят на 12 волта, консумацията по ток не е за автоприложения.

      От автоалармата си имаш дистанционно,допълнителни канали,управляваш заключването,и ако случайно отключиш фургона,тя ще го заключи след 20 секунди.

      Към автоалармата,бих добавил гпс модул ,да знам къде е ремъркето както и да получавам от него смс за аларма,слаб акумулатор и т.н

      Ако се наложи,съм насреща с помощ за монтаж, настройки и т.н
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

      Коментар


      • alexalex69
        alexalex69 коментира
        Редактиране на коментар
        Благодаря ! Ако срещна трудности , ще се съветвам !

      • alexalex69
        alexalex69 коментира
        Редактиране на коментар
        Момента наближава , в петък дойдоха документите , във вторник регистрация и превод на останалата част от сумата и сега чакам да си видят парите в сметката и да се обадят . Ако ми бяха споменали ,че трудно си следят наличностите в банковите сметки , щях по-рано да им преведа сумата . Така че вече си поръчах камери за заден ход за буса и рамаркето , чета за аларми и вариянти за панели . И май ще е редно да започна нова тема в друг раздел .

    • #21
      Браво , като го пипнеш като ти харесва е удоволствие да го използваш . Да пускаш по някоя снимка . Ето шината за която пита в действие , голямо удобство е . Този обект имам още около десетина дни и го приключвам . Тотал от нулата - гол таван на греди . Всичко - от стените , ел , вик , парно , баня кухня е моя изработка . Само плочките и гранита ги нареди брат ми . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20201210_220112 (1).jpg
Прегледи:250
Размер:130.4 КБ
ID:6682090

      Коментар


      • alexalex69
        alexalex69 коментира
        Редактиране на коментар
        Шина и аз имам , ползвам я и за рязане на плочки . Добре работите !

      • skitnik
        skitnik коментира
        Редактиране на коментар
        Изглежда страхотно. Поздравления!

    • #22
      Новата тема

      https://offroad-bulgaria.com/forum/%...r-tool-storage
      По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

      Коментар


      • #23
        Има е солари и акумулатори с 220 в. изход https://www.jackery.cz/europe-delivery
        Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X