Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От къде мога да купя елемент на Пелтие на разумна цена ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: От къде мога да купя елемент на Пелтие на разумна цена ?

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
    Взех една плочка 50w правих тестове и се оказа че това нещо без водно охлаждане няма да го бъде , намерих радиатор и сега ми трябва водна помпа , но да е на 12 волта трибичките са 8мм дайте идея от къде може да се намери .
    магазините за компютърен "тунинг".

Все пак, мисля, че може и с по-голям меден радиатор без вода. 50 вата са средна ръка процесор. Ако вземеш от големите с топлинни тръби, ще стане супер.

Коментар

Помпичката за чистачки няма да издържи на постоянна работа , а от тези за компютрите нещо не мога да намеря само помпа и незнам дали са на 12в .
      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Ще издържи, особено, ако и намалиш оборотите
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Помпичката за чистачки няма да издържи на постоянна работа , а от тези за компютрите нещо не мога да намеря само помпа и незнам дали са на 12в .
          на 12 са. Толкова има в компютъра.

Коментар

Още нямам помпичка не може да няма някъде евтини помпички на 12в искам да си сложа и резервоар за вода в колата и за него ми трябва помпа . Ясене видях че си решил да правиш топлообменник сподели какви материали мислиш да използваш намери ли подходяща тръба около 100-120 мм мед или неръждавейка .
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Още нямам помпичка не може да няма някъде евтини помпички на 12в искам да си сложа и резервоар за вода в колата и за него ми трябва помпа . Ясене видях че си решил да правиш топлообменник сподели какви материали мислиш да използваш намери ли подходяща тръба около 100-120 мм мед или неръждавейка .
              Няма да се впускам в сложнотии. Медна тръба 8мм вътре/10мм вън, навита на спирала като старовремски бързовар, общо 1м, до нея скромен 10мм маркуч, примерно 2 по 1.6м. Ще си седи при двигателя, докато не се използва, а като потрябва, ще се използва точно като старовремския бързовар - в кофа с вода. Не съм убеден, че ще трябва помпа. Ще се свърже в паралел на парното.

Коментар

Аха ясно , но моята идея е да е проточен бойлер, като на Станко и там помпа трябва да има .
                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Не съм обеден на 100 процента, но някои от помпите за декоративни фонтани са на 12V, защото се продават заедно с някакво адапторче към 220в. Само трябва да се провери дали ще издържи на температурата на течноста.
                  Ако това не свърши работа - печките на дизеловите автомобили също имат някакви помпички. Стига да се намери някоя за без пари разбира се.

Коментар

От: До: От къде мога да купя елемент на Пелтие на разумна цена ?

Привет, за помпа добро решение е от бус VW - на парното след Т3 и LT имат такава .Май Т4 със сигурност имат.
                    Аз пък се намесвам и с въпрос, налудничав ама да питам . Искам с подобен елемент да направя "охладител" за "каляската", която е Г2 естествено . Идеята е за дълги разстояния , като обмислям затоплящата страна да я залепя на изпарителя а охлаждащата да охлажда резервоар с вода например и посредством горепосочената помпа да я въртя през малко радиаторче, но не знам как да обера конденза и колко ще ефективно това упражнение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X