Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От къде мога да купя елемент на Пелтие на разумна цена ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От къде мога да купя елемент на Пелтие на разумна цена ?

Гледам имат в Петров електроника , но мисля че може да има и по-евтини .
    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

До: От къде мога да купя елемент на Пелтие на разумна цена ?

И аз търся да си купя. Може ли да дадете линк към сайт на този Петров електроника.
    Аз съм намерил това http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_t...8&_nkw=PELTIER

Ако е възможно да се комбинираме за поръчка от "чужденеция"
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Докато сме на темата:
      според вас могат ли да се свържат последователно елементи на Пелтие? Имам предвид, геометрично последователно - за постигане на по-ниска температура.

Коментар

http://www.tpetrov.com/search.php?s=%EF%E5%EB%F2%E8%E5
        То при тези цени няма смисъл от вън . Има из нета от преди 2 години едно момче от Пловдив е продавало по 13 лв 100бр. , но едва ли има смисъл да му звъня http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?...E5%EB%F2%E8%E5) .
        Свързването последователно е хитра идея може и да стане , но не съм запознат даже без изолатор ще стане на по-високо напражение .
        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Докато сме на темата:
          според вас могат ли да се свържат последователно елементи на Пелтие? Имам предвид, геометрично последователно - за постигане на по-ниска температура.
          Казвали са ми, но не съм го виждал, че има плочки в които механично са закрепени 2та елемента един върху друг, радиатор, с вентилатор, но към 12v се закачат паралелно посредством управлението. Радиатора и управлението било така конструирано, че да държи системата в темп. граници.

И още 1 въпрос: когато поляритета на захранването се смени "топлата" и "студената" страна се обръща без проблем за елемента, нали?
          Последно редактирано от s_s1; 23-07-09, 14:59.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Щом го правят, значи и ние можем. Единият трябва да е около 2 пъти по-мощен от другия.

Имам хладилна чанта, която доста вяло работи.

Другата идея ми е за светодиоди - те си променят драстично (в пъти) КПД при промяна на температурата. Ако ще се ползват за фарове (примерно) е удачно да се смръзнат около 0-5 градуса. По-надолу ще събират скреж и инженерните трудности нарастват със замах.

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
            И още 1 въпрос: когато поляритета на захранването се смени "топлата" и "студената" страна се обръща без проблем за елемента, нали?
            Да.
            Последно редактирано от Ясен; 23-07-09, 15:50.

Коментар

Брат ми спомена, че е виждал във Конрад.
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Преди години, като алъшвериша с "чужденеция" още не вървеше..)) и ремонтирахме квото можем "по български", отварях някакъв уред дето цикли топло-студено непрекъснато, часове - за разни медицински цели... Та "пелтиетата" вътре си бяха вързани последователно, едно след друго - и така и си бяха наредени, като блокчета шоколад. Значи може...

Коментар

Пелтиетата при Петров: http://www.tpetrov.com/search.php?s=%CF%E5%EB%F2%E8%E5
                  Според мен, това, което може да се купи оттам, е граница - ценова и функционална. Вероятно има и други търговци с подобна ценова политика, които просто не познавам.
                  Което е по-евтино от това, обикновено е ментос, и не работи. Или, работи другояче.

Лично мнение. Впечатленията ми са на база не повече от петнадесетина позиции там. Съответстват на цената си.

Ако писанието ми се класифицира като реклама - моля модераторите да го изтрият.

Все пак, синдромът "Най-доброто, но без пари" е много нашенски. Е, такова животно няма.
                  Също, няма как това щение да не влияе и на нас, тук. Считам проблема за съществен.
                  Последно редактирано от Iliya; 23-07-09, 22:13.

Коментар

...За един брой без пари добра цена ли е !?!

Коментар

Такава цена не се приема минимум бира .
                      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Нямам представа кой какво иска да охлажда, но покупката на "пелтието" е само скромно начало на сагата.

Първо, то е доста лакомо.
                        Необходимите напрежения много рядко съвпадат с 12-те волта. Токовете и мощностите... 350W охладител с приличен произход струва около 100 евро, и похапва около 15А при 30V.

Освен това, горещата му страна трябва на свой ред да се охлажда.

И, когато навън е горещо, а искате примерно процесорът ви да работи при температури около нулата , се получава кондензат. Доста - в зависимост от температурната разлика. Резултатът не е приятен.

Та, използването на въпросното нещо не е лесно. Всичките тези процеси трябва да се следят и управляват.

Вярно е, че с подобни охладители се постигат температури от порядъка на -50 градуса, че и по-отрицателни. Те затова и служат. Също, охлаждане на този принцип, е технически по-безпроблемно от "водното".
                        Но, дотук свършват предимствата. Нататък са само усложнения.
                        И понеже радиатор и вентилатор бездруго ще има, добре е, когато може да се мине без "пелтие".

Принципно това си е решение за екстремни нужди, и като такова може да реши тежки проблеми, но не се отличава със спестовност.

P.S. Толкова съм бил заспал при предишния си пост, че съм дублирал линка на колегата travelling, за което се извинявам.

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                          Такава цена не се приема минимум бира .

Коментар

Взех една плочка 50w правих тестове и се оказа че това нещо без водно охлаждане няма да го бъде , намерих радиатор и сега ми трябва водна помпа , но да е на 12 волта трибичките са 8мм дайте идея от къде може да се намери .
                            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                              Взех една плочка 50w правих тестове и се оказа че това нещо без водно охлаждане няма да го бъде , намерих радиатор и сега ми трябва водна помпа , но да е на 12 волта трибичките са 8мм дайте идея от къде може да се намери .
                              От помпичка за чистачки
                              Малко е шумна, но е достатъчно производителна. За да редуцираш шума, може да регулираш оборотите и с някакво съпротивление. Предполагам, че целия и дебит не ти е нужен.
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X