Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Тунинг" на електромоторче - раздатка

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • "Тунинг" на електромоторче - раздатка

    Здравейте колеги, да попитам за съвет тези които разбират малко повече електрониката, понеже мен никакъв ме няма.
    Проблема - 4х4 на джипа се включва с копче, като последователността е - модул казва на ел.мотор 1 който е в предния мост да зацепи полуоската ( посредством една пущина като вилица ), след което казва на електромотора на раздатката да завърти на 2H, 4H или 4L.
    Проблема е, че електромотора който е в предния мост е ненадежден, понеже има една буферна гумичка вътре в него, която казва къде е крайното положение на зъбното колело, а тази гумичка често се деформира, като също така като има конденз вътре зимата замръзва и се случва чат-пат да има приключения. Мотора на раздатката работи безпогрешно, но ако този в предния мост бъде изключен модула не праща сигнал до раздатката и 4х4 няма.
    Сега въпроса - всичко на всичко има 2 кабела на мотора на раздатката ( 3 ако броим този който е управлението на модула ) - има ли вариант да се направи с копче което да има 3 позици - 2H, 4H и 4L което според зависи от позицията да завърта електромотора на раздатката на точното място? Искам предния мост да го "зацепя" постоянно и ще си го управлявам от хъбовете.

    Поздрави,
    Венци

  • #2
    По-скоро измисли нещо, което да лъже че моторчето на предния мост е в съответното крайно положение. Обикновено става с прости релета, в най-лошия случай едно реле за време + още едно или 2 за "лъженето".
    Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

    Коментар


    • #3
      Нямам идея как да го направя

      Коментар


      • #4
        Еми значи трябва да търсиш жичкаджия в час, дето да види сигналите до предното моторче и да направи симулатор. Общо взето това е най-читавия начин според мен.
        Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X