Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво мислите за черните котии в колите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Абе доколкото знам тази "черна кутия" няма да излъчва сигнал, а ще се чете само при проишествие или при изрично изискване от съответните хора...

Примерно в случаите с циганчетата, за които става дума напоследък в медиите - викаш органите, вижда се, че не си потеглил по време на "инцидента" ... и си оправдан ...

Естествено това е неприложимо в БГ по ред обстоятелства ...

Освен това ще се записват и параметрите на колата при проишествието - използване и састояние на спирачките, данни от АБС или други такива системи, сили и ускорения ... изправност на системите ...

Примерно има вариант да аварираш заради рпомишлен дефект - както сега връщат десетки хиляди втомобили за ремонти ... и в нормалните страни ако катастрофираш заради такъв дефект може да съдиш компанията производител ...

Естествено и те си връзват шапката, защото може да си бил с доста превишена скорост, когато се получава този дефект, което намаля тяхната отговорност ...

Та - всяко чудо за 3 дни
    ако някой е решил да те следи като точица ще те следи и няма да те пита
    Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Това ми напомня за един проект, който може и да се реализира, не че има съвсем пряка връзка..
      Става въпрос за имплантиране на стъклена капсула с предавател в ръката, /аналог на баркода/ след което нямаш нужда от ключове, пред се отключват всички врати, които трябва, колата ти се отключва щом се приближиш, в магазина няма нужда да плащаш на касата, а като отидеш да си купиш риза, автоматично ти излиза размера и последните стилове които си предпочитал..и куп подобни неща!
      Остава да си имплантираме и сигнал от телефона във вътрешното ухо и директно заминавам на село!

Коментар

мисля че само таткобарбара ме е разбрал за какво говоря.
        Тези черни кутии нямат врузка със никого. Затворена е в твоята кола.
        Относно ГСМите и другите уреди които събират информация.....абсолютно си прав. Могат да събират информация, и аз вярвам че всеки има право да си избере дали да го следят или не.
        Аз нямям нищо напротив, но дотогава докато не ми пречат.
        Подслушвали телефоните....ами нека да слушат.
        Относно уредите в колите които могат да те намерят куде си.....
        ако си в долината на смурта, това може да ти спаси живота.
        Един грешен завои, и може да си на 400 мили от наи близкия пункт.
        А ако колата се счупи?????
        Там е 50 градуса на сянка, не вярвам човек да искара повече от няколко часа. Така че аз лично вярвам че тези уреди за които ти говориш могат да будат от нужда. Но също и може да се злоупотребява със тях.
        Някои каза че километражите спират при катастрофи. Вярно, но само по един спрял километраж, трудно ще буде да се реши какво тояно е причинило катастрофа.
        вчера се връщах от тихуана., Един тир беще паркирал задните си гуми на капака на кола коиято не можах даже да позная каква кола е била. Сигурен съм че пътниците в колата не са излезли живи,
        В този случай, мисля че тези кутии могат да дадът много полезна информация относно, кои е заспал, кои кога е спрял, или не, и кои колко бързо е карал. И не даи боже, моето семество е било там, аз искам да знам тази информация. И това нямя нищо общо със това кои куде е бил в сряда вечер.
        Относно стъклените капсули....това ми харесва. винаги земам грешен номер дрехи.
        CHEVY COLORADO, Z-71, I-5, 4door,Auto
        http://www.coloradofans.com/album_pe...p?user_id=3094
        http://www.geocities.com/sharrko/pictures.html

Коментар

Чакай сега. Не бъркай системите за безопастност с тоталното следене.
          Проблемът е че ще ги направят задължителни, после небрежно ще им сложат радиомодеми, после ...
          Не знам защо си емигрирал ти. Сигурно ти харесват полицейските държави. Тъкмо се махнаха партийните секретари, ОФ-то и профсъюзите, и ти си се преместил в друг пандиз. Въпрос на вкус. Аз утре няма да емигрирам, аз ще избягам на свобода. Русия, Китай, Монголия, Лаос, къде да е. На свобода. Където в кенефа няма камера за в случай че не дай боже се подхлъзна и падна, където полицията няма да ме пребие ако кажа на негъра негър, на циганина циганин, на педераса - педерас. Където мога да се разхождам по улицата нощем пеш, бавно и за това да не ме арестуват. Нито на всяка пряка да ме питат кво става. И където няма камери на всеки стълб. Дори при тукашната относителна свобода имам джип, защото вътре всичко ме души. А с него мога да отида където никой няма да се грижи за безопасността и в кревата ми. И това ли трябва да се осере?
          Много кръв ще докарат тия глупости, много.

Коментар

Стефане, свободата изисква контрол!
            Знаеш, че щатите са най-свободната държава , трябва здраво да се контролира!
            Те си знаят в какво се състои свободата им, аз имам много роднини и приятели там, не могат точно да ми го обяснят, но казват че там дори и въздуха мирише на свобода!
            Мисля да ходя да подишам, ама ако е само заради миришенето на въздуха, май не си струва!

PS В кварталната гумаджийница бяха докарали някакава щатска гробница, най-дъртия майстор гумаджия събра пишлеметата и вика:
            "Деца, сега ще изпускам от тая гума американски въздух!" И тия пишлегари като застанали пред вентилите и дишат ли дишат калифорнийски въздух!

Естествено, че тия устройства са много полезни, ще си влезнат както АБС и еърбега в серийнно вграждане!
            Само че искам да видя кой щатски съд ще ги приеме за доказателство?

Коментар

За какво са полезни? Което не може да се узнае по друг начин?

По нарастващата полицейщина, по-популярните за нас държави България (Живков), СССР (Брежнев и след него), Югославия (Тито и Милошевич), Щатите (след 90-та, за преди само сме чували). ИМХО разбира се.
              Прочее, някой ще разкаже ли нещо хубаво за Маккартизмът? Искам да слушам за Свободата ...

Коментар

Давам ти пример за полезността на кутиите!
                Ти си изряден служител в голяма щатска компания, най-трудолюбивия, даже шефа те е канил на барбекю и ти е обещал повишение!
                Обаче отвреме навреме леко превърташ и ходиш нощем до друг щат където изнасилваш невинни негърки!
                Като те заподозрят, идва местния шериф, бърка с кабела в кутията и оооо, мадърфакър, какво си търсил ти в Алабама преди два дни, а??

Без външна връзка, тази кутия не ми е ясно как ще запише, че си минал на червено? Значи трябва и малка камерка, което не е лошо, знам че в щатските полицейски коли има вградени камери за обстановката около колата..
                Като се включи и камера, вече става купона, човек няма да може докато е на тротоара да си бръкне в носа, отвсякъде ще те запишат!

Коментар

А чунким сега заподозрените в нещо не се следят? А незаподозрените що? Оооо, твойта тлъста шерифска мадърфакъретница, ей сеа че ти врътнем трансанална тонзилектомия. А нема нужда от извинявай, друг път за да не се изкушаваш, сега си земи тая кутийка, и без тва ти казах да не я слагаш, и както си е с кабелчето си я заври на топло и тихо място. Знам че е с остри ръбове, казах ти вопще ръзиъш ли да не я мандахерцаш насам - натам.
                  Тоя урок вече сме го вземали. Вътре в килията пандизчията е свободен, нали така? Неам нужда от тая свобода, стига ми и по-малко философската.

Коментар

Стефане, ако ги въведат ще е със закон, а не да те питат искаш ли!
                    А ако не искаш, ОК, ама ще си караш колата само в двора до барбекюто!
                    И ако говориш на шерифа много философски, айде при другите мадърфакъри да си хортувате!

PS Не забравяй, че западняците много страдат от социален тормоз - разни застраховки, ако се изплюеш те слагат в регистър на неблагонадежден и не ти дават кредити, спират ти кредитната карта, ако кажеш на шерифа твоето послание, въобще те са изтерзани хора.
                    Това ще им помогне да се оправдават пред всичките си душмани, че са невинни!

Коментар

И за кво ми е тая полицейщина? Ако съм направил нещо - ясно що в пандиза, ама само щот съм се родил ... Казвам ти, до нищо хубаво няма да доведе тая работа.
                      А черната кутия, както е оранжева, и с шокерчето, с електрическото, ох на батю кутийкатаааа ... Хем и ще почне да показва наведнъж сички изнасилени в Алабама крокодилки, и негърките в Аляска, а оралния секс по катеричките - цветно и стерео.

Коментар

Мисля че преместихте темата в друга свера. Един вид стана " на ти болтче, направи ми кола"
                        Тези черни кутии пазят информациа само за 30 секунди.
                        Нямя камера, така че не казва дали си минал на червено или не.
                        относно чрвеното, става със камери на кръстовищата, кудето направо ти пращат глобата по пощата. кадно е. Един приятел получи такава.
                        Със снимка трудно ще отречеш.
                        Информациятя която пази и дали спирачките са натиснати, колко силно са натиснати, каква скорост, обороти на двигателя, мигачи, въздушни възглавници ако са излезли, и прочие.
                        Относно следенето, това вече е отделна тема.
                        Лично, както казах нямям нищо против ако ме следят. Но също мисля че хората имат право на свободен избор, дали да са следени или не.
                        И има граници до колко това може да достигне. Мисля че хората би трябвало да си имат място кудето да си е тяхно, като в къщата им.
                        Относно кутиите и в кои щаски съд ще ги приемат.....в статиятя пише.Приели са ги.
                        Относно полицейската държава...и за това си прав...но ако нямаше хора да нарушават закона, нямаше да има такива мерки.
                        Всичко си е със причина. Поне аз така мисля.
                        Свободата не е да правиш каквото си искаш. Това е анархия.
                        Свободата е да правиш каквото си искаш, но без да отнемаш свободата на другия, или да пречиш на него. И когато има други около тебе , трябва да се съобразяваш със това. Сигрен съм че нямя да се съгласите със това, но както казах това си е мнение, и не мога да го наложа като мнение на други.
                        CHEVY COLORADO, Z-71, I-5, 4door,Auto
                        http://www.coloradofans.com/album_pe...p?user_id=3094
                        http://www.geocities.com/sharrko/pictures.html

Коментар

Разбира се, че съм съгласен с теб!
                          Не обръщай внимание на разводняването, някои в тоя форум заместваме сбирките на живо..
                          Много хубаво го каза за личната свобода и свободата на околните...

ТИ ЗАЩО КАРАШ ДЖИП И МИ ТРОВИШ ВЪЗДУХА?!

Аз карам колело и не замърсявам твоя, така че ако обичаш, от утре или карай джип който не ползва кислород и се зарежда с вода или хващай колелото!

Надявам се че разбираш майтапа, мога да ти извадя хиляди подобни примери за да излезеш от тая хипноза за свободата!
                          Щом сме се сбутали в тоя свят, открай време се прецакваме, кой да се налапа повече с всичко, там където живееш пък е царството на това изкуство, а Щатите са гениалната илюзия в тоя смисъл!

На вас тия кутии ще ви свършат работа, след 5 години може и в Европа да влезнат, значи и тук!
                          Ама докато не почнат да ги вграждат фабрично, не виждам шанс да се наложат,а и не би трябвало да ги монтират алармаджии.
                          Тука обаче, аще не можем да надвием абитурентската възраст на автопарка!

Аз лично бих си поставил веднага такова устройство, някак си вписва се хармонично в новите технологии на автомобилите, въпреки че в мойта джипка ще лудне още първите 30 сек!

Коментар

На щатите няма как да им простя че от писъци за демокрация и свобода, убиват хора по цял свят, съсипват държавите подред, сами живеят мизерно, и на другите не дават да живеят както искат и могат. И за капак с парите които трошат за безумията си, можеше да се направи поне една крачка към истинската свобода. Полет до Марс струва примерно 800 милиарда фалшиви зелени кинта. Само в Ирак за година сигурно са загробили повече.

Коментар

Там те са "освободители"!
                              Местните толкова ги обичат, че ги замерят с цветя, а те се крият ли крият от тая любов в Хъмърите!
                              Да го питаш тоя негър от Алабама, чий точно го търси там, що не му кацнат няколко иракчанина в тексаския коптор да го учат как да си управлява страната?

Това е - "живей и не пречи на другите" /американци/...
                              Иначе не пречиш, ако отидеш в къщата на друг /неамериканец/, хубаво да му я взривиш, да му покажеш дулото и да му се ухилиш../разбира се ако не държи калашник/!

А ако му отвинтиш главата, воя е до небето, че е загинал велик освободител!

Коментар

Да. И как се дои негърка, как се целива бъфало, как се строи къща ... И бой през цялото време, кютек, и само отвреме на време - кубинки у черепа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X