Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пренавиване на бобина.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пренавиване на бобина.

Хем си го запалил с друга бобина, хем търсиш още по-друга? Дай по-ясно, плеазе.
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Запалих го с акумулатор и бобина от лада. Нали не мислиш, че ще мъкна акумулатор от кола, да дава ток
      Мисля да преработя запалването по подобие на запалването на Балканче 50 куб - нисковолтова бобинка в статора, ротор с магнити, чукче и повишаваща бобина.

Коментар

Има ли кондензатор в схемата? Ако да провери него и високоволтовия кабел за пробив. Може да опиташ да импрегнираш бобината още веднъж. Както описваш симптомите, ми се струва че някъде има нарушена изолация. Запали на тъмно и погледни дали искри отнякъде.
        Със сигурност може да стане с нисковолтова + високоволтова бобина, но по-добре да намериш нещо plug&play - дърворезачка, тример и т.н.
        Електронен комутатор също би свършил работа - мани тия чукчета
        Някои скутери имат доста приятни запалителни системи.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Не мога да гледам на тъмно, всичко е под капака, а без него не става - бобината е на капака. Кабела и да е зле, не може да се смени. Абе сигурно е нарушена изолация, ама ще е вътре в бобината и няма оправия.
          Вече се набутах 15 кинта за китайска такава бобина, но тези без чукче работят на малко по-друг принцип и не стават. Искат си подредбата на магнитите, за да дадат искра когато трябва.
          Дали ще е чукче или електронно чукче е все тая, важното е да се намери ток за паленето. В момента той е проблема.
          От скутер не става, там намотките са вътре в маховика, тук бобинката е вън, вътре няма място.
          Сега съм разкостил китайската бобина, извадих магнитопровода почти здрав и смятам на му навия малко жица. Само че нямам под ръка плочка от балканче, симсонче или някоя друга ретро машинка, за да измеря съпротивлението и дебелината на проводника на намотката за паленето.

Коментар

На моя Джонсън е точно като на Балканче - вътре бобината - отвън маховика
            Но там е безконтактно с ниско и високо напрежение.
            Опитай да я импрегнираш барабар с кабела. Ако не стане я пренавий.

Коментар

Имам по чарковете някъде магнет от балканче 75сс. Дано не забравя довечера да премеря. Ама какво точно ? И ще ти свърши ли някаква работа това?
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Какво е сечението на китайката? Абе, намотай 200 навивки с жица каквато събереш и пробвай.
                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Премери съпротивлението на най-тънката намотка на плочката и дебелината на проводника. Ще върши работа.

Коментар

Китайчето също е само с високоволтова намотка. Не ми се навиват хиляди намотки, като знам че няма да стане като хората. Според мен е най-добре по начина, по който съм го замислил.
                    По-рано се опитах да снимам бобината, но батерията ми падна, така че го оставям за утре.

Коментар

С нисковолтова бобина, чукче и кондензатор става, но по-добре е безконтактно.
                      Във вашия вилает не може да няма нещо като морга за извънбордови двигатели. Защо не потърсиш нещо готово?

Коментар

Бях го дал на най-големия майстор на извънбордови. И той не беше чувал за тази марка. Пробвал с различни бобини от други, но без успех.

Коментар

Тогава по класическата схема.
                          Може и пренавиване по същия начин, ама си е секс...

Коментар

Моторчето заработи. Благодаря за съветите.
                            Купих изолационен лак за намотки, напръсках бобината три пъти, изчаках да изсъхне хубаво и запали.
                            Дано да издържи и като загрее и го вкарам в обороти.
                            Тези дни ще търся варел и ще ходя да го тествам извън града, че ако го паля в гаража ще ме изселят.

Коментар

Ако не те затруднява свали пак бобината и я натопи в лак за няколко часа. След това я сложи във фурната на 70-80 градуса за около час.
                              Също така можеш да вкараш кабела за високо напрежение в няколко пласта термосвиваем шлаух.
                              Друго нещо, което горещо ти препоръчвам е да напръскаш тънко ел системата и целия двигател с Body 900 - парафинов кавитиращ спрей.
                              Аз пръскам с тази гнус моя двигател, защото стои доста ниско и понякога влиза вода, но на практика не мокри.

Коментар

Ще го имам в предвид, благодаря. Засега ще се опитам на пусна лодката на вода този уикенд. Откак съм я купил с двата мотора, не са виждали вода. Ще си взема греблата и плавниците за всеки случай

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X