Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пренавиване на бобина.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пренавиване на бобина.

Тук не се вижда добре, но би трябвало тази бобинка да може да се извади. Ако е монтиран общ пакет, ще ти бъде малко трудно да я навиеш, но не е драматично. Поогледай я, но все си мисля, че всички намотки са в общ магнитопровод и ще се наложи да навиваш на място.

Сега видях... набита е. Отгоре надолу, на нещо като "лястовича опашка". Ако не излиза лесно, все пак е по-удачно да навиваш на място.
    Последно редактирано от Еmil; 20-05-09, 20:35. Причина: Допълване

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
      Не мога да попадна на необходимия проводник.
      И да е по дебела жицата с малка разлика, ако се побира на макарата няма никакво значение , навивай го смело

Коментар

Първоначално публикуван от nextvasko Преглед на мнение
        И да е по дебела жицата с малка разлика, ако се побира на макарата няма никакво значение , навивай го смело
        Е, аз такава търся - малко по-дебела, но за сега имам малко по-тънка

Нямам намерение да избивам-набивам бобината. Ще си я навия както си е. Жицата брат ми, жицата...
        2010 CRF 250 R

Коментар

Ясно ,жицата трябва да е нова, като гледам каталога го има твоя размер
          http://www.bemkawire.com.tr/tr/home/content/100

032/940032, може да му се обадиш да ти изпрати твоя размер, ако не си намериш жица по близо към вашия край.

Коментар

Мда. За да ми е по-гадно намерих ето това:

ПЕТ-1В - Меден еймалиран с полиестерен лак.нормална дебелина на изолацията 0.13 - 2.44
            ПЕТ-2В - Меден емайлиран с полиестерен лак. Усилена дебелина на изолацията 0.2 - 2.44
            ПЕТ-1F - Меден емайлиран с модифициран полиестерен лак. Нормална дебелина 0.08 - 3.15
            ПЕТ-2F - Меден емайлиран с модифициран полиестерен лак. Усилена дебелина. 0.1 - 3.15
            ПЕЛ-1П - Меден кръгъл емайлиран полиуретанов лак. Нормална дебелина 0.04 - 1
            ПЕЛ-2П - Меден кръгъл емайлиран полиуретанов лак. Усилена дебелина 0.05 - 1
            Проводниците ПЕЛ-1П И ПЕЛ-2Пимат клас на топлоустойчивост 130ои могат да се запояват без предварително почистване.
            ПЕЛ-Т - Меден кръгъл емайлиран със синтетичен лак и тернопластично лаково покритие устойчив на плесени 0.1 - 0.67
            ПЕЛ-ТП - Меден кръгъл емайлиран със синтетичен лак и тернопластично лаково покритие устойчив на плесени 0.1 - 0.67
            Проводниците могат да се самозалепват. Термопластичния слой се отстранява със спирт
            ПЕМ-1 - ПЕМ-2 - Проводник меден кръгъл емайлиран, маслоустойчив 0.25 - 3.15
            ПЕЛПЕ - Емайлиран, изолиран с еднослойна памучна обвивка. 0.35 - 2.10
            ПЕЛКЕ - Емайлиран изолиран с еднослойна обвивка от коприна. 0.05 - 2.10
            ПОЕЛКЕ.И - Емайлиран изолиран с еднослойна обвивка от коприна. 0.05 - 2.10
            ПЕЛКЕ.П - Емайлиран изолиран с полуретанов лак и еднослойна обвивка от коприна. 0.05 2.10
            ЛЛ - Литцендрат обща емайлова изолация. отделните жила са емайлирани с полуретанов лак. Отгоре с обща изолация от термопластичен лак
            ЛКЦ - Литцендрат с обща обвивка от естествена коприна.

от тук - http://vladilovech.narod.ru/electronic/helf/elektro.htm
            2010 CRF 250 R

Коментар

"Жици" има колкото искаш, но ти препоръчвам все пак да извадиш макаричката и да я навиеш с машинка. Аз имам такава и ще ти я дам с удоволствие, но си ми далече. Инак едно трепване на ръката когато завършваш - и 'айде наново...

Коментар

То ясно, че жици има, но как да се сдобия с 25 метра ф0.08мм ПЕТ-2Н или ПЕТЗ-2Н?
                Макарката предпочитам да не я вадя от статора. Ще си я навия на ръка без да треперя
                2010 CRF 250 R

Коментар

За какъв мотор става дума ,че и аз имам същия проблем (с парите де) с ЦРФ 450 Р който има допълнителни намотки за фар ,но изгоряха тия за запалването, ти как ги преброи намотките.

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
                    .. 25 метра ф0.08мм ПЕТ-2Н или ПЕТЗ-2Н?
                    Макарката предпочитам да не я вадя от статора. Ще си я навия на ръка без да треперя
                    Ще потърся и евентуално ще ти донеса в събота. Колкото до демонтажа на макаричката и навиването с навивачка - Паджероводът е прав. Никога не можеш да я навиеш хубаво на ръка и бобината може доста да "набъбне".
                    Дори да има накъде, това влошава характеристиките и.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от ivan tonin Преглед на мнение
                      За какъв мотор става дума ,че и аз имам същия проблем (с парите де) с ЦРФ 450 Р който има допълнителни намотки за фар ,но изгоряха тия за запалването, ти как ги преброи намотките.
                      Тои е развил бобината и е измерил дължината. (което е по-точен метод)
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Говорих с един майстор от Чирпан за ръчно навиване на бобината,каза че са правили,но се получило изкривяване в параметрите и проблем в средните на мотора.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                          Тои е развил бобината и е измерил дължината. (което е по-точен метод)
                          Не съм мерил дължината. Броих намотките и измерих съпротивлението на 2м. парче от жицата. По спецификация бобината е 250-370 Ома.
                          Последно намерих жица от бобина на дуплексна кутия за телефон, която е с необходимия ми диаметър, но е от две части които трябва да се свържат някъде по средата.

п.п. Много интересно какви изкривявания на параметрите на бобината ще се получат като е навита внимателно на ръка, а не на машина??
                          Последно редактирано от Димитър; 17-06-09, 22:59.
                          2010 CRF 250 R

Коментар

Здравей. Аз имах същия проблем с моя мотор, и ми го оправи един пич, който се занимава само с това. Струваше ми 50лв и ми даде 6м гаранция. Ако имаш път към София мога да ти дам телефона му.Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Филип Георгиев Преглед на мнение
                              Здравей. Аз имах същия проблем с моя мотор, и ми го оправи един пич, който се занимава само с това. Струваше ми 50лв и ми даде 6м гаранция. Ако имаш път към София мога да ти дам телефона му.Поздрави!
                              Благодаря.
                              За мен е удоволствие да си го направя сам. Губи ми се тръпката ако го дам друг да ми го прави
                              Този ДР350 ми е втори мотор и имам какво да карам
                              2010 CRF 250 R

Коментар

От: Пренавиване на бобина.

Да изтупам темата от прахта.
                                Имам японско извънбордово моторче, произведено през 70-те. Запалването му е магнетно без нисковолтова намотка. Има само високоволтова бобина и маховик с магнити - ротор. И чукче. При извадена свещ дава хубава силна искра, но пали много трудно и прекъсва при работа. Всичко друго е сменено, проблема е в бобината. За проба го запалих с акумулаторно запалване с външна бобина и работи добре. Купих си подобна китайска бобина от пит-байк, принципа е същия, но няма чукче. Не заработи с нея и я нарязах с ъглошлайфа. Решил съм да използвам магнитопровода и да навия нисковолтова намотка и с външна бобина да подкарам моторчето. Смятам да ползвам чукчето. Някакви идеи за необходимото съпротивление и дебелина на проводника?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X