Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на електронно-управляем двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ремонт на електронно-управляем двигател

Друг източник на подобни моторчета е CD/DVD устройство. Те имат доста ресурс, за разлика от централното заключване.

Коментар

Виж някое старо флопи. Седи едно моторче почти отвън.
      Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Транзистори са. Въпроса е дали са MOSFET-и, или нормални. Можеш да провериш, като измериш какво стига до тях, като управление. Ако под волт - бипоолярни, ако над 3 волта - MOSFET-и. Ако са MOSFET-и, знам къде има в същия корпус. Въпроса е изводите да съвпаднат.

Може да не са и двата NPN, или N MOSFET-и. Може да са всеки с различна полярност.

ПП: Сега видях и схемата - биполярни са. NPN-и. Надолу им е емитера, нагоре - колектора. Двата резистора са вързани към базата.

Я мерни съпротивленията какви стойности са, та да сме сигурни че иде реч за биполярни.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Myyy Преглед на мнение
          Виж някое старо флопи. Седи едно моторче почти отвън.
          Стъпково е това, за главата. Това за шпиндела е обикновено, май, само че там предавката към шпиндела е голямшка. Не знам дали ще е достатъчно мощно.

Има един магазин на Екзарх Йосиф. Като вървиш от пазара към халите, отляво, горе-долу по средата на отсечката. Вътре има всякакви електронни боклуци. Има и моторчета, доста видове. Твърде вероятно е да намериш моторче като за случая. От там съм купувал големи стъпкови мотори на безценица, но има и най-различни обикновени.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X