Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Борба с алтернаторите насред път, насред морето, а при късмет - в работилницата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Що е то акумулатор и с какво се яде?

За проверка мери с уред на червения и минус като дадеш контакт трябва да има 12В.

Ако регулатора изгори и си майстор става всеки регулатор но трябва да се изолират и изведът с жици четките навън.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      Ако добре виждам на това регулатора е вътре. Ако изгори тогава нема значение кое къде ще сложиш. Не става. За по сигурно дай номер.

Един алтернатор има следните изходи:
      Бат- отива на +12в.=На акумулатора.
      R=+ идва от контактния ключ +12в.
      L,= Това е езхода за лампата. обикновенно когато зарежда дава на маса-минус.

Това Е може да е "-" минус, маса или не е ясно

Ако изгори регулатора сменяш цялата плочка барабар с диодите-6 блтчета са и струва 60-80лв.
      Тука тия ги има и на части. Ротора като изгори е кофти.
      LR155-20B
      129772 772200
      12V-55A

IC REG build in Hitachi ltd.

Това пише. Няма начин да бръкна вътре, трябва да махна кожуха на алтернатора. Не може да се закрепи без този кожух после. Няма радост за бедняка, знаех си. Напиването си остава де!
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Мамата!

http://forums.hybridz.org/showthread.php?t=115550 тука добра душа е намерила коя жица каква е на хитачито

Field = възбуждане

Значи:

BAT си отива към + на батериите, не го местиш
        E трябва да е маса и си остава маса. Би трябвало да е вътрешно свързан към корпус и да не го мислиш и него.
        червената жица я освобождаваш

и сега важното: лампата, за която говорихме, се свързва - едната жица на BAT, другата на Field.

Така имаш константен заряден ток (не напрежение!). Напрежението го следиш за да не gas-ват батериите.

Като спреш мотора, махаш лампата, за да не харчи ток и да не грее намотките.

Коментар

Цялата ми теория е вярна, ако говорим за алтернатор без вътрешен регулатор. Този твоя само ПРИЛИЧА на такъв. Абе тъпо.

Аз бих разглобил алтернатора, докато не стигна до четките. Махам всичко преди тях, едната я връзвам на маса, другата си я наричам Field и праскам по горната схема.

Коментар

Какво разбрах-
            BAT стои на +. червената я откачам, Е стои на - фасунка с 21wat 12v крушка , от фасунката 2 жици едната на син кабел, другата на BAT. Крушката свети. Давам gas на мотора докато ми харесва волтажа на Акумулатора, държа го колкото ми трябва да зареди. Гася мотора и махам крушката. Преди следващото палене, слагам крушката, паля мотора и пак наново.
            Май съм идиот. Дано съм ви разбрал. Какво пиете?

Не го знам дали има регулатор вътрешен. Знам, че мога да го вържа директно към акумулатор без отделен регулатор като ония сините по снимката. Синичките регулатори ги слагат на по големички лодки с по големички алтернатори. Това може да си работи с 2 акумулаторчета с размерите на кола и не му е нужно нищо. Можеш и на колата да си го сложиш директно, ако има как да го закрепиш де. Това май го прави с вграден регулатор. Това значи да го разглабям. Стана ми ясно май.
            Последно редактирано от NIKSD; 23-03-09, 00:06.

Коментар

Абе ето я и съвсем генералната линия:

оставяш на алтернатора дебелите кабели към батерията, както са си. Ако заедно с дебелия кабел има свързани и тънки на същата клема, оставяш и тях.

махаш всички тънки кабели от клемите.

Свързваш единия край на лампичката на извода, който отива на + на батерията. С другия пипаш една по една клемите, докато пущинята даде някакъв ток. Няма начин да я изгориш така.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                Какво разбрах-
                BAT стои на +. червената я откачам, Е стои на - фасунка с 21wat 12v крушка , от фасунката 2 жици едната на син кабел, другата на BAT. Крушката свети. Давам gas на мотора докато ми харесва волтажа на Акумулатора, държа го колкото ми трябва да зареди. Гася мотора и махам крушката. Преди следващото палене, слагам крушката, паля мотора и пак наново.
                Май съм идиот. Дано съм ви разбрал. Какво пиете?
                Да.

Само че, колкото и газ да даваш, волтовете бавно ще се качват, защото не зависят много от оборотите, а главно от времето. Чакаш да станат 13 примерно и спираш да зареждаш.

А па генералната линия горе важи за всякакъв алтернатор без вътрешен регулатор, не само Хитачи.

Коментар

Бях сбъркал L и R. Поправих ги.

Ясене този алтернатор е СЪС регулатор.

Ник писах, че се отваря с 6 билтчета за отверка звезда и гаечно 7 или8 мм. Тия регулатори горят рядко. По вероятно четките са клеясали или са износени. Разглобявай смело, по изгоряло няма да стане. С поялниче за 5 кинта го поправяш. Ще помагам.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Абе ето я и съвсем генералната линия:

оставяш на алтернатора дебелите кабели към батерията, както са си. Ако заедно с дебелия кабел има свързани и тънки на същата клема, оставяш и тях.

махаш всички тънки кабели от клемите.

Свързваш единия край на лампичката на извода, който отива на + на батерията. С другия пипаш една по една клемите, докато пущинята даде някакъв ток. Няма начин да я изгориш така.

Много обичам генерални линии. Това сега цялото си го принтирам и тръгва с мене по лодките. Пак ще ме боли черния дроб като се прибера в България. Нямате си на идея от кога я търся тая информация. Тука когото и да попиташ, все ти вика, бе купуваш нов и готово. Да де, ама като съм на 1000 километра от най близкия магазин от къде да го купя нов. Сега съм вече в час /или поне така си мисля де /

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                      Бях сбъркал L и R. Поправих ги.

Ясене този алтернатор е СЪС регулатор.

Ник писах, че се отваря с 6 билтчета за отверка звезда и гаечно 7 или8 мм. Тия регулатори горят рядко. По вероятно четките са клеясали или са износени. Разглобявай смело, по изгоряло няма да стане. С поялниче за 5 кинта го поправяш. Ще помагам.
                      Ааа, на тоя му няма нищо, просто са го сменили с по-голям и сега ей така си стои. Аз говоря по принцип.

Лошото е, че ток ни трябва. Редовно караме само двамата по хиляди мили. Без автопилот на ветроходното нещо сме много зле. Един спи, един кара. От руля до мачтата ми е 10 метра на някои лодки. Сам трябва да се оправяш. Ти и автото. Ти бачкаш, автото кара. Без всичко друго можем. Мъкнем батерии с чантата за GPS, Радио, Сателитни телефони... Загуба на алтернатора е смърт. Толкова е гадно, че спя с волтметъра в якето. Та за това гледам да мога нещо на измисля да го оправям като се прецака.

Оспамихме темата, идва ми да си ударя един шамар.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                        Много обичам генерални линии. Това сега цялото си го принтирам и тръгва с мене по лодките. Пак ще ме боли черния дроб като се прибера в България. Нямате си на идея от кога я търся тая информация. Тука когото и да попиташ, все ти вика, бе купуваш нов и готово. Да де, ама като съм на 1000 километра от най близкия магазин от къде да го купя нов. Сега съм вече в час /или поне така си мисля де /
                        Това е вярно ако НЯМА регулатор. Ако има се налага да отвориш и да си лепнеш една твоя жичка за плюсовата четка. Ако си гявол и си носиш реле регулатор... ще ти направя схема, ако не -крушката на Ясен.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

И пробвайте да опечете един алтернатор зорлем, за да е изпробвано и да сте сигурни. И гледайте алтернатора да е чужд. По евтина са. Направо без пари. Майтапа настрани. Пробвайте.
                          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Излизам да търся реле регулатор.

По фирмите за лодки под наем е редовен номер да изтреска алтернатора. 100 пъти им обясняваш да гасят мотора с ръчката и тогава да връщат контакта. Много от лодките с дизел имат жило с ръчка. Дърпаш ръчката, жилото дърпа едно лостче на помпата, спира нафтата и мотора гасне. Пред седмица ми се обажда някои- "врътнах ключа и мотора не угасна, какво да правя". И тогава, с работещ мотор и върнат контакт и някакви диоди прегрявали. Не мога да го обясня научно, ама като гледам колко ги разбирате май не е и нужно.
                            Последно редактирано от NIKSD; 23-03-09, 00:39.

Коментар

Добре де, тези ръждиви пробити корита само един алтернатор ли имат? Един обикновен междуградски автобус носи 2-3, с два карат и някои джипове.

targa:
                              трудна работа, но те явно се справят и просто така.

drukman:
                              този май наистина има регулатор вътре. Въпреки това, понякога фокусът с крушката работи. Зависи какво е пукнало.

Освен това, във флота май много не тачат вътрешните регулатори.

Коментар

На такъв малък генератор - РАЗГЛОБЯВАШ !!!!
                                Тоя има регулатор и НЕ МОЖЕШ го задейства от вън винаги, защото не се знае как се е опекъл регулатора вътре.
                                Винаги ... за да стигнеш до четките!

После ... ясно!
                                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X