Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то акумулатор и с какво се яде?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Що е то акумулатор и с какво се яде?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Спокойно можеш да си я караш и само с 1 по 100Ач. Карай така, а като се обадят - сменяй.
    Можеш сега но зимата не. Аз имам 2х100 и са си ми тамън. Щом японеца е сложил два значи така трябва да е, многократно се е доказал, че знае какво прави. Зимата с един акмулатор докато подгрееш 10сек и ако не запали за 2-3 оборота и си дотам.....
    Роден рибар, а принуден да работи.......

Коментар

Ами моите да 2 по 75, като пак не знам дали оригинално не трябва да са 2 по 100...
      "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
      Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Оригинално са 2 х 75, но аз сложих Банер 2Х 95 влизат има ги коплект на сливница. Ако сменяш сменяй и двата с еднакви, има с комплекти за японски джипове, те са с ляв и десен плюс....Успех

Коментар

Първоначално публикуван от EU_BG_akademika Преглед на мнение
          Можеш сега но зимата не. Аз имам 2х100 и са си ми тамън. Щом японеца е сложил два значи така трябва да е, многократно се е доказал, че знае какво прави. Зимата с един акмулатор докато подгрееш 10сек и ако не запали за 2-3 оборота и си дотам.....
          Точно защото знае какво прави, на някои хайлукси едното място фабрично е празно и даже кабелите ги няма. Дизел 2.5 ако не можеш да го запалиш със 100Ач значи от тия 100 са живи под 30.

Но аз винаги съм бил привърженик на големите акумулатори.

Коментар

Имах пикап хайлукс преди много, много години. Беше произведен за Финландия и беше с 2х70 и нещо АЧ и с ел. подгревател на филтъра. Като го купих беше още с 1 оригинален акум. на 7 г. и друг някакъв различен. Той изкара още 2 год. и после го карах само с акумулатора който беше останал. За 1 мой рожден ден приятелите ми подариха 1 бр. български 90 или 100 Ач. С него карах 3-4 години безгрижно, докато се скапе от самосебе си. После съм го карал и с втора употреба 44 Ач.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Амиии, не знам, моят е KZTE маторче и си е с два. При всчики положения 100А са малко за 3L за 2.5 не мога да се изкажа, но она козата си сака пърч.

Коментар

Първоначално публикуван от EU_BG_akademika Преглед на мнение
                Можеш сега но зимата не. ..........
                То ще излезе, че тия Тойоти много скапани бе.....
                По-миналата зима изкарах с някакъв подарък менте 60-70 А/ч на Наварата.

Два акумулатора по 100 Ач са нужни само когато се пуска печка сутрин преди стартирането на колата.
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Колкото повече толкова повече......... Мечо Пух

Коментар

Вързани един за друг са толкова добри колкото е кофти единия,а от там и зареждането,скапания ще скапе и новия.

Или още един нов или още 2 големи нови,така може да се кара известно време,колко ........трябва да питаме стария
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                      скапания ще скапе и новия.
                      Тая работа става при престой. Лека кола трудно докарва такива времена.
                      В лодка или каравана е гадно.

Коментар

E тия работи да ги пишеха черно на бяло, а не 1000 простотии в упътването! За пръв път виждам производител да пише най-важното на толкова капризен продукт за ползване и съхранение.

First Power FP1270 12V 7,0 Ah
                        Constant voltage charge:
                        Standby use 13,60 - 13,80 V
                        Cycle use 14,50 - 14,90V
                        Max initial current - less than 2,1 A

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:201305271113056722174.jpg
Прегледи:1
Размер:55.5 КБ
ID:5511136

Коментар

То това лесно се разбира като знаеш каква е батерията,Стандарт някакъв.

Ма ми харесва де,на сина GLa е с малка батерийка та съм му намислил да го правя спортен,там на нея нищо не пише,а на тая горе ДА.
                          Последно редактирано от BENZBOSS; 20-08-13, 20:44.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Доста голяма вероятност да си важи само за нея-тези ги надписват така, откакто ги произвеждат.Нищо, че са все 7ач. .
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Стандарт лийд батерия ,потърси по-горе как се зарежда и ще видиш,че е точно в десятката.Няма значение колко ампера е,тия дават волтаж на зареждането,до колко можеш да и сипеш преди да стане на балон.

Различните видове батерии искат различен волтаж та по тая причина да сложиш на мястото на стартова една Тяговата не е добра идея,алтернатоа е клеца като стартова и това и сипва,а тя иска друго.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Знам,ползувам ги от много години както трябва. Ма защо се съсипват толкова бързо по СОТ-а, като не работят на практика.
                                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                                Даника
                                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X