Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с тоците при Самурая.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с тоците при Самурая.

Първоначално публикуван от Bravo Преглед на мнение
    Акумулаторите - единия е чисто нов, другия е на 1година. Не съм ги мерил. Един познат електричар каза, че има голяма оттечка някъде. Та в последните седмици махах минуса когато не я карам дълго време. Но сега изобщо не иска да пали.
    Това за масите ... как могат да се проверят? има линякакъв уред, или трябва да търся всяка зазимяваща клема и да я оглеждам за мърсотии? Нещо елетротехниката в нашето поколение не са ни я преподавали качествено
    Електричаря каза или премери? Иначе уреда е оммер. Мери се при разкачен акумулатор. А оглеждането и зачистването също помага. Иначе зарежда ли генератора и колко?
    Бе за жичкаджия си май.

Коментар

Дамм явно съм за жичкаджия. Само,че не мога да я запаля, а жичкаджия, който да ходи да адрес не намирам...та се уча сам . Научих се да меря утечка (научих и че не се казва оттечка). Махам минуса на акумулатора и меря с мултицета. Утечката ми е 12A. Или аз нещо не съм измерил или работата е сериозна.
      Но луд умора нема, само се поти.
      П.С. Ако някой познава жичкаджия, който ще се навие да доиде до нас (Варна) да помогне и да ме избави от самоучението, ще съм му много благодарен
      Последно редактирано от Bravo; 24-02-10, 20:32. Причина: слаб по физика
      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
      Учи се от всеки, не подражавай на никого, работи здраво!
      In God we trust, all others must pay in advance.

Коментар

Дамм явно съм за жичкаджия. Само,че не мога да я запаля, а жичкаджия, който да ходи да адрес не намирам...та се уча сам . Научих се да меря утечка (научих и че не се казва оттечка). Махам минуса на акумулатора и меря с мултицета. Утечката ми е 12A. Или аз нещо не съм измерил или работата е сериозна.
        Но луд умора нема, само се поти.
        П.С. Ако някой познава жичкаджия, който ще се навие да доиде до нас (Варна) да помогне и да ме избави от самоучението, ще съм му много благодарен
        Ауууу и аз тези дни писах "отечка" ама 12А х 12V = 144W ( примерно два броя фарове на дълги), на първо четене се сещам за откачане на дебелата жица към алтернатора и повторно мерене, т.е. нещо по изправителния блок ....
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Утечката ми е 12A.
          А стига, бе. Нищо ли не пуши...
          Как го мериш? Загасен двигател и без контакт - както и нищо включено?
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Нищо не пуши, но когато звъртя ключа да паля и тоците падат.
            А и нещо не съм го измерил, явно. 12А се получава когато замеря зазимената клема (откачена) и минуса на акумулатора . При замерване на зазимената клема(откачена) и плюса на акумулатора ми отчете 0.6А.
            При махане последователно на бушоните установих, че бушона за клаксона и вътрешното осветление и за запалването правят проблеми. И сега започва великото търсене по-подробно.
            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
            Учи се от всеки, не подражавай на никого, работи здраво!
            In God we trust, all others must pay in advance.

Коментар

Нищо не пуши, но когато звъртя ключа да паля и тоците падат.
              А и нещо не съм го измерил, явно. 12А се получава когато замеря зазимената клема (откачена) и минуса на акумулатора . При замерване на зазимената клема(откачена) и плюса на акумулатора ми отчете 0.6А.
              При махане последователно на бушоните установих, че бушона за клаксона и вътрешното осветление и за запалването правят проблеми. И сега започва великото търсене по-подробно.
              Абе човек, направо ме плашиш с тия измервания. Чети сега внимателно.... то вече е писано някъде, ама не ми се рови.

Утечката се мери при изключени консуматори - ключа изваден, фарове, касетофони и прочее - изгасено.

Охлабваш минусовата клема, без да я откачаш. Закачаш единия край на ампермера към маса (стабилна, чиста маса, не някоя ръжда), другия го опираш отгоре на минусовата клема на акумулатора. След което вадиш клемата и гледаш какво показва. някой и друг милиампер - как да е, ама 12А просто не е сериозно.
              НЕ мери между плюса и масата на ампери, че ще се взривиш! или поне ще подпалиш уредчето. На откачена маса няма да стане нищо, но няма и никакъв смисъл.

Както каза и Дедо Владо, ако въпреки това ти отчита такива бесни тоци, смятай, че или ти е заминал изправителния блок на генератора, или имаш юнашко късо съединение някъде, но тогава наистина ще пуши и ще мирише. Между другото, за такъв ток не ти трябва ампермер - ще плючи доста яка искра когато се опиташ да включиш акумулатора.

От там нататък. Ако си дал на контакт, тока ще е много по-голям, но 12А пак са много като за Самурая. В никакъв случай не пробвай да въртиш на стартер през ампермера!

След като бушона на клаксона се ебава, там е лесно - има една жица до самия клаксон. Ако клаксона не ти е оригинален - гледай внимателно как е включен. Ако е оригиналния и жицата до него е здрава, другата жица отива от клаксона до кормилото и там свършва.

Бушона за купето... де да знам, първо провери жиците на запалката и касетофона (по принцип май е на отделен бушон, ама изпълнения всякакви, а и не помня вече).
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X