Обява

Свий
Няма добавени обяви.

обръщане поляритет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: обръщане поляритет

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    AAAA!!!! Сега се усетих каква е цялата ти идея.

В управляващите контакти е предвидено и време, за да се угаси енергията от инерцията на мотора, тоест изключват малко по-рано от мястото, където спира чистачката. Обръщайки въртенето, цялата работа се измества в една или друга посока, и съответно чистачката ще спре на друго място, вероятно точно там, където ти трябва.

Това ли беше тънката мисъл?
    абсолютно

ама понеже съм умен и търся -12В вместо просо да врътна кабелите ...

сега остава да си го нарисувам как точно да стане на моята кола
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не разчитайте много на инерция след изключването. На много места чистачката има динамична спирачка, т.е. след изключване на захранването контакт дава накъсо моторчето и то заковава на място.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
        Не разчитайте много на инерция след изключването. На много места чистачката има динамична спирачка, т.е. след изключване на захранването контакт дава накъсо моторчето и то заковава на място.
        сигурно
        ама в това, което имам, нищо не дава на късо
        все още
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

баси
          не ставам да правя ривърс инженеринг
          може ли някой с патрул у260 и чистачка на задния капак да премери какво има отзад на клемите буксата при изключена и включена чистачка
          ще съм много благодарен

Коментар

стига бе
            нвикой ли няма такава кола?

Коментар

На никой не му се мери, щото нищо няма да измери идва +/-, някъде отзад или във вратата трябва да има още 1-2 реленца, които при отпадане (изкл.) на чистачката да е пращат на "Р"-кинг
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                На никой не му се мери, щото нищо няма да измери идва +/-, някъде отзад или във вратата трябва да има още 1-2 реленца, които при отпадане (изкл.) на чистачката да е пращат на "Р"-кинг
                интересното е, че май е без реле, ако правилно съм видял на схемите - са съжаление на тия дето имам задна чистачка нанай ...
                та не съм мноо сигурен има ли няма ли

освен това то и с реле и без все показва нещо на тия 6 крака на куплунга на моторчето - смисъл ако знам на кое краче какво кога идва ще е ток и жица образно казано

Едит: на фронтерата има и реле и някакъв мистериозен управляващ блок
                Последно редактирано от turtey; 23-09-08, 20:32.

Коментар

хъм
                  май го намерих описанието
                  ся остава само да науча испански ...
                  и след това да разглобя още веднъж патрула и да опъвам жици

бах тая чистачка
                  хихихи

Коментар

Помощ от публиката (вече съм го писал)
                    Старите "японци" се управляват по маса (-). От контакт идва "+", от ключето за управление (в случая на чистачката) "-", като спреш чистачката "+" си седи и е праща на "Р"-кинг.....освен ако БГМууууу (Български Градински МастУр) не е оставил я пръст, я ръка ..........абе що не да не ми доставят кристална сфера най-накрая
                    " бах тая чистачка".... ако е красива и ти бутне по любов, по добре е отколкото "да опъвам жици"
                    Последно редактирано от дядо владо; 27-09-08, 22:07. Причина: допълнение
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

ше видим дали ще бута или ше се опъват жиците ))
                      чакам да ми преведат сервизното ръководство за чистачката и после ще дооткрием топлата вода

иначе градинския мастор е барал яко и то затва е целия проблем ...

Коментар

Такам. Мога да кажа как са го направили от Пежо това - при Пежо 607 чистачките на предното стъкло са прибрани под капака. Когато се включат, се показват и почват да чистят само стъклото. После, като се изключат, се прибират отново под капака, като там стоят върху ламарината. Направено е с допълнителни звена в лостовата система и още едно моторче. В случая със 607 това се управлява от контролер, но като се замисля, може да се реши и само с 1-2 релета ...
                        Има и друг вариант - основния мотор да се монтира на нещо като люлка, която да се движи от друг мотор. Като се включва, люлката се мръдва в едното положение и така чистачката изскача на стъклото. После, като се изключи, се мръдва в другото положение и чистачката се прибира на ламарината.
                        Такива работи ...
                        Твоят мотор има само редуктор или и мотовилковия механизъм е в него ?

Коментар

problem solved:

реверсира се мотора и има изключвател за положение паркинг

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                          X