Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заземяване на къща

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: Заземяване на къща

    ако искаш всичко да ти е ок .си вземи медни пръти(вярно по скъпи)три на брои по 1.5метра и ги забии в триъгълник на по 1 метър от всяка.Съпротивлението по стандарт трябва да е 2 ома,има места кадето е по песъчливо и прътите идват къси има пръти с резба фина и дълга в горния край и като набиеш първата част се слага втората.след като ги забиеш с шина ги извеждаш до ГРТ.незабравяи да оставиш ревизия на арматурата(някой ги заваряват там)нии лично работим с болт.след като комутираш правилно ГРТ-то използвай на всеки кръг дефектно токови защити,не както обикновенно правят само на бойлера или една обща!!желателно е като е окабелявана къшата да е направена както трябва и да има и UPS(автономнозахранване за 2ч).Но се съмнявам,това също може да се направи.също може да се направи и с генератор(необслужваем)..
    друго важно нещо е противопожарната система,която много хора пропускат в домовете си(а не е скъпа)...а вече от следващата година чакаме да излезе и...първия ядрен домашен реактор!!
    Пуснато на: Сря Дек 26, 2007 2:36 pm Заглавие: Готов е първият домашен ядрен реактор Ще осигурява ток за жилищен блок или квартал

    В близко бъдеще домовете ще могат да се захранват с ток директно от микро ядрени реактори. Подобен генератор на енергия разработва японската компания Toshiba, съобщава nextenergynews.com.

    Реакторът използва течен литий-6, има размери 10 на 3 метра и мощност 200 киловатчаса. Системата работи напълно автоматично, със съответните защити от повреда и без нужда от постоянно обслужване. Наречен Micro Nuclear, реакторът ще може да осигури енергия за жилищен блок или дори за цял квартал. Животът на системата ще бъде 40 години, а стойността на произвежданата енергия – около 5 цента за киловатчас.

    Tohiba тества Micro Nuclear още от 2005-та, като се очаква първият завършен реактор да се появи в Япония през следващата година. Доставките за САЩ и Европа по план трябва да започнат през 2009 година.

    дано да съм помогнал.ако не може да се оправиш и си в района на Варна се обаждай..
    п.п.поздрави.

    Коментар


    • #17
      До: Заземяване на къща

      Помагате много всички, благодаря за което и ще пиша като почна да заземявам...
      Колега къщата е само на на 100 км западно от София, предполагам това ще рече още 450-500 от Варна
      Не съм сигурен, че ще се справя сам и без да питам пак, но ще пробвам имам и 1 приятел с електрически уклоннисти, ще помага и той

      Коментар


      • #18
        До: Заземяване на къща

        с тока шега не бива!!!по добре извикай,ел.техник от колкото човек с познания

        п.п.пък и нали трябва да има хляб и за нас!!
        Последно редактирано от fluid_88; 05-02-08, 20:27.

        Коментар


        • #19
          До: Заземяване на къща

          Колега, от 14 години изграждам и консултирам радиа и тв и аудио студиа - това ми е част от професията. В момента изграждам технически, екипно и програмно телевизия от кота "0"...

          ако позволиш един съвет от мен.....:
          1. Освен добрата "земя" е нужно и 100% галванично развръзване на аудио/видео оборудването по критични точки /импулсни захранвания нисък клас и т.н./ >особено ако студиото го проектираш за запис на акустични инструменти /над 5 микрофонни входа/ , а ако е радиостанция, има и по модерни решения. Разбира се решението е субективно след анализ на мрежовото захранване и аудио връзките - като начало, а после към всяко устройство се подхожда индивидуално, ако има проблеми.
          Има много решения на проблема ти.
          Ако имаш въпроси обади се - 0895 655 654 Пламен.

          Коментар


          • #20
            До: Заземяване на къща

            Супер, 100% още се се консултирам и ще се обърна за помощ към някой с опит в това, но от рано проучвам до същинското окабеляване и заземяване има още доста време, най-вероятно ще е лятото понеже всичо е свързано с преправянето на покрива и трябва да се случи в сух период...

            Коментар


            • #21
              До: Заземяване на къща

              Насов,както виждаш доста се прокоментира по твоя въпрос.Намесиха се и специалисти и тесни специалисти.Възползвай се от тяхната помощ.
              Все пак зависи от твоя кондийшън.Какви са ти апаратурите и до каква степен им влияе липсата на добро заземление.
              Да знаеш обаче,че понякога нещата излишно се идеализират,излишно се усложняват и резултата естествено не е добър.
              Ако питаш мене не ти е необходимо най-доброто решение, а най-подходящото.
              То понякога е доста по изгодно икономически...
              Успех
              Който може,го може. Който не може,не може....

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X