Обява

Свий
Няма добавени обяви.

кажете си мнението (електрожен)

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    Първоначално публикуван от Рашконти
    Моля за инфо как може /и дали въобще е възможно/ да преодолея липсата на достатъчен волтаж на мрежата за работа с електрожен. На вилата токът е 200 V и електроженът само лепи електродите - на практика не работи. Или ?!
    - по-мощен електрожен
    - импулсен
    - устройство за повишаване на волтажа
    - поставяне на няколко нови стълба и жици = 2500 лв ?!
    Поздрави
    Рашконти
    Да кажа и аз от опит:
    - по-мощен електрожен - щом лепи и не пали електрода този и по-мощен да вземеш ще е същото защото те се навиват за еднакви вторични напрежения заради ТБ
    -импулсен - забрави! Той усеща даже ако го ползваш през навит удължител и не ще! При ниско напрежение не тръгва!
    - устройство за повишаване на волтажа - то ще тежи два пъти колкото елктрожена и ще постигнеш това което ще ти предложа и аз. А именно донавиване на няколко навивки на вторичната намотка на електрожена. Като се има предвид, че общия им брой е 50-80 ще ти се наложи да навиеш примерно 10 като си запазиш съществуващия извод. По този начин вдигаш вторичното напрежение - по-лесно пали и увеличаваш и вторичния ток. След такова донавиване си работи и на нормално напрежение от оригиналния извод.
    Май друг начин нямаш

    Коментар


    • #32
      Ако е последен на жицата и това е опасно(( Смятай го като фидер, ако той е крайния, и чисто индуктивен, ще изстрелва такова чудо обратно по линията че съседите ще го пребият с право.
      Скъпите импулсни стават. Електрода по същество иска генератор на мощност след като се запали. Дъговият разряд е квадратично по тока явление, и ако следи в достатъчен диапазон входното напрежение ще услява да удържи и изходния ток. Схемите са примитивни, чарковете струват, и изглежда е модно, та цялата кутийка струва много. Безсмислено тъпо, ама е това ...

      Коментар


      • #33
        Аз викам "майната им на комшийте" защото и те така викат
        Ако има възможност нека пробва и импулсни, но да не купува веднага. Аз поне не съм виждал нечувствителни към входното напрежение. Имат си защити защото при такъв като този сучай им се вдига недопустимо тока, а вътре елементите са скъпи...

        Коментар


        • #34
          Ама то от отразения импулс може да гръмне и трафопостчето, това е линия с разпределени параметри. По напрежение си е чисто огледало, дига напрежението много. Там както се случи, ама нищо хубаво(((
          Правилните импулсни уреждат всичко. Следят входната и изходната мощност, и клатят тока и напрежението така че произведението им да си остане константа. Става много бързо и лесно, верно не знам за какви пари става дума. Трябва да са някви центове на ват. В смисъл себестойността на машинката. После не знам((

          Коментар


          • #35
            Искам да кажа ,чме и в Пещера правят традиционно добри ел.жени. Знам едно ,че голям брои от ментетата са с алуминиеви намотки и оттам идва приказката за лекия и тежкия електрожен,а оттам и трайтостта.
            Густо майна , пътят свърши !!!

            Коментар


            • #36
              Не, неговият проблем е друг. Електрожена е просто трансформатор и не може да го реши((
              А алуминиевите трябва изобщо да се правят на кадаиф, а после задника на тоя дето ги е измислил да се използва за машинка за изправянето на кадаифа до макарони. Снимките да се окачат в интернет, а следващите изобретатели да се изпозват за увеличаване на производството на макарони. Изключително от кадаиф.

              Коментар


              • #37
                МАЛЕЕЕЕЕ! Ти направо ми събра очите с тая закана!!!
                Човече, това и американските пехотинци в "ал Гариб" не са се сетили да направят!!

                Коментар


                • #38
                  Първоначално публикуван от Стефан
                  Не, неговият проблем е друг. Електрожена е просто трансформатор и не може да го реши((
                  А алуминиевите трябва изобщо да се правят на кадаиф, а после задника на тоя дето ги е измислил да се използва за машинка за изправянето на кадаифа до макарони. Снимките да се окачат в интернет, а следващите изобретатели да се изпозват за увеличаване на производството на макарони. Изключително от кадаиф.

                  B+

                  Коментар


                  • #39
                    Извинявам се за закъснелия отговор ,към г-н Петров разликата е във начина на работа на двата апарата ,пример: за нормален електрожен електрод 2,5 е най малкия разумен диаметър за работа ,за телоподаващото диаметъра на телта за дебелини до 5 мм е 0,8 мм което е няколко пъти по малко затова и самите апарати са предвидени да работят с различни характиристики на трансформаторите или грубо казано сравнение м-ду дизел и двутактов двигател и двата работят но по различен начин.Към колегата със Струната, с 1,0 мм заваръчна тел се работи в по средния диапазон на мощностите и дебелините тоест от токове от 120 - 200 А и дебелини от 4,0 - 10 мм , а това че се е скъсала заварката опира до доста фактори.

                    Коментар


                    • #40
                      Пак съм аз ,абе голям смях с тези идей за алуминиевите проводници в трансформаторите и понеже ми е материал много се кефя от такива изказвания .Лека справка 60 % от европейското производство на конвенционални зав. апарати се прави със алуминиени проводници.Защото алуминий има много и е доста по евтин от медта ,във електрожените само се преизчислява броя намотки и всичко е наред.Е ако си вземете от някой пазар за 50 лв нормално да не става.

                      Коментар

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X