Някой има ли идея колко струва 1 читаво телоподаващо?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
кажете си мнението (електрожен)
Свий
X
-
((( Мда.
Не, за друго става дума. Тия дето са 15 кила или 3 000 лева палят без да допираш електрода. То не че нещо в конструкцията, ама щом е модерно удрят цената ...
Евтините бързо започват да въртят дъгата. Ходи насам-натам като мълнията и не става за прецизни заварки. Щото електрода се изкривява или изтрива, на косъм ама достатъчно за да стане като квото не трябва, и всичко губи смисъл.
А колкото за в гората си има термитни свещи, и те са скъпи ама барем не тежат и нямат жици.
Коментар
-
за цени - не знам, ама по останалата част от въпроса - то малко си зависи и от този, дето заварява. в работата с телоподаващо заваряваха преди две седмици нещо доста дебело по мотокар и още не се е счупилоStop fawkin email me! I'm trying to drink....
http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related
Коментар
-
Първоначално публикуван от kamen_kalchevа каква е цената на телоподаващите може ли с него да се заварят по големи и дебели елементиВсички са луди ама на някои повече им личи.
Коментар
-
Колеги при избора на заваръчен апарат има значение за какво ще се използва ,ако е за груби здрави заварки вземете си кракра,ако ще заварявате алуминий,чугун,неръждаемо портативен инвертор,ако ще заварявате тънко телоподаващо.Цените са горе долу в същата последователност.Разликата между електрожен и телоподаващо е че 150 -170 А при телоподаващото не е същото при електрожена.Ако ви трябва повече инфо питайте.
Коментар
-
)))))
Ми естествено че е различно!
Помисли малко? Можеш ли с тел 1мм. да завариш винкел 4мм - може, ама какъв е провара и оттгряването н дълбочина? Ще го завариш и при малко натоварване ще се скърши до заварката.
Аз работя със струна и съм доволен.
http://struna.dir.bg
Коментар
-
Моля за инфо как може /и дали въобще е възможно/ да преодолея липсата на достатъчен волтаж на мрежата за работа с електрожен. На вилата токът е 200 V и електроженът само лепи електродите - на практика не работи. Или ?!
- по-мощен електрожен
- импулсен
- устройство за повишаване на волтажа
- поставяне на няколко нови стълба и жици = 2500 лв ?!
Поздрави
РашконтиLand Rover Discovery 1-300tdi
Коментар
-
Просто така - скъп инвертор. Ако е по-прост сигурно и съвсем ще изгори от ниското напрежение.
По БДС мрежата е 220 +15/-10%, така че колкото и да се караш с енергото все тая, те не са излезли от стандарта. Стабилизатори за такава мощност струват сигурно колкото колата, така че ... Ако си краен потребител, демек последният на това отклонение на жицата става съвсем печално (((
Явно просто не стига трафопостчето, кляка. Макар че по принцип може да има и калпави връзки между него и тебе.
Каквото се сешам че може да се опита, е днеска - утре преди да са заключили всичко да минеш да ти дам един великански автотрансформатор и да видиш кво ще стане.
Коментар
-
Абе какво струва, дай да видим дали изобщо върши работа.
Колко ... 30х50 х метър сигурно, много тежи. Педесетина кила. Може и повече. От няколко години не съм ги вдигал) Намира се на 8-ми километър, зад реактора. Сигурно ще съм там след 2 часа, и до 19 часа примерно. 048 78-62-92
Може и да помогне. Във всеки случай това е единственото което може да се направи просто така, бързо и в празници ...
Коментар
-
Не ми е спешно въобще ! Става въпрос м. април 2006 г. Сега и да го взема няма къде да го съхранявам.
Но факторът "тегло" е много важен - там съм сам и не мога да вдигам повече от 30 кг, така че за сега благодаря.
Ще ти се обадя пак.
РашконтиLand Rover Discovery 1-300tdi
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар