Имам едно соларно зарядно което е предназначено да зарежда АА (NiMH) батерии но ако може да зарежда и ААА ще е по добре. Дали има някакви адаптери който да позволяват слагането на ААА батерии на мястоно на АА ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
зареждане на ААА със зарядно за АА ?
Свий
X
-
До: зареждане на ААА със зарядно за АА ?
Повечето зарядни имат подвижна част с която стават за ААА... виж за някоя промоция в Метро/Техномаркет/Технополис...
Иначе ако държиш да си ползваш това от снимката, огъни две ламаринки за да компенсираш дължината... по принцип ААА се зареждат с по-малък ток отколкото АА, но това не е фатално за по-новите NiMH батерии... При тях е допустим заряден ток до 100% от капацитета /напр. за 1000мАч ток до 1А/Последно редактирано от Yordan Kolev; 17-01-08, 16:03.помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
-
То, това е соларно. Т.е. токът едва ли е голям, защото няма откъде да се вземе. Като го гледам, е с размер, близък до самите батерии, така че, ток 50-ина ма е максимално възможният, при ярка слънчева светлина и късмет.
Пъхай батерийките вътре и да не ти пука. Само подложи нещо, за да правят контакт.
Коментар
-
А да сте виждали зарядно, което да позволява зареждане на нечетен брой батерии? Щото тези дето съм ги виждал са за зареждане на 2 или 4 батерии, а аз имам консуматор с 3 батерии и трябва да поддържам два комплекта батери и за да мога да ги зареждам.!
Коментар
-
GP имаха няколко модела с индивидуален контрол на заряда. С подобно зарядно могат да се зареждат произволен брой батерии от 1 до 4.
Коментар
-
По спецификация това зарядно прави 4,5V и 20-100 mA ток
А консуматор който е предназначен за алкална батерия може ли безпроблемно да работи с NiMH ако няма спецялна настройка за работа с такава батерия?
Коментар
-
И аз съм виждал, на Сони - 4 батерии, произволна комбинация малка/голяма/липсва. Продават ги в техномаркета.Първоначално публикуван от yovcho Преглед на мнениеА да сте виждали зарядно, което да позволява зареждане на нечетен брой батерии? Щото тези дето съм ги виждал са за зареждане на 2 или 4 батерии, а аз имам консуматор с 3 батерии и трябва да поддържам два комплекта батери и за да мога да ги зареждам.
Коментар
-
За закрепване на ААА батерии в АА гнездо подлагам малки гайки. В тях изеално пасва пъпката на батерията. Само трябва да се изберат с подходяща дебелина, за да се натегнат пружините на гнездото.
Задължително неръждясали гайки, защото иначе ръждата в комбинация с протичащият ток разяждат клемата на батерията, а и на гнездото.
Разбира се и трябва да се внимава гайката да не влезе през някой отвор вътре в зарядното.
А ще издадеш ли откъде си купил зарядното, щото и на мен ми трябва такова ...
Коментар
-
Не съм прочел поста като хората. Извинявам се за спама.Първоначално публикуван от yovcho Преглед на мнениеА да сте виждали зарядно, което да позволява зареждане на нечетен брой батерии? Щото тези дето съм ги виждал са за зареждане на 2 или 4 батерии, а аз имам консуматор с 3 батерии и трябва да поддържам два комплекта батери и за да мога да ги зареждам.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар