Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фазно напрежение 237 волта ?!?!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фазно напрежение 237 волта ?!?!?

Има ли стабилизатор,например до 20 kW,да се постави след електромера,и да подсигури добро напрежение за всички консуматори?Колко струва качествен такъв?

Коментар

http://www.engineering-review.bg/bg/...ezhenie/2/927/ - малко систематизирана информация за стабилизаторите за любопитни . Нямам опит с толкова големи .Ползвал съм малки мощности , разни китайски и си вършеха работата .В интернет срещнах цени под 2 000 лева за 20 кW( май са китайски ) .

Коментар

Има някои правила при стабилизаторите- оставя се поне 20-30% резерв. Т.е. ако консуматорите са 7 киловата, ни трябва стабилизатор 10.
        Второто-абсолютно не става за големи товари от типа на големи електромотори, много на брой импулсни захранвания и т.н. В този случай капацитетът го делим на 5 за по-сигурно. Съсед през две къщи се беше пробвал да си оборудва мазата и част от първия етаж на вилата за кОпане на Биткойни (когато все още се копаеха лесно и бяха на далавера). Неуспешно!
        Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Стандартът е 230 +/- 10% - т.е. от 207 до 253. По соц-време беше 220 +/- 15% и новият напълно влиза в тия рамки.

Междуфазното е по 1.71 със същите проценти.

237 си е супер и нямаш никакви основания за тревоги. Не се сещам за електроуред който ще има проблем.

Коментар

да не започвам нова тема, тази може и да е подходяща:

търся стабилизатор на напрежение за селската къща, страдаме от нисък волтаж, лампите мижат, горят някои уреди, а умния бойлер не иска да загрява водата.

препоръчаха ми хасковските vitolux 15 KVA, но единият е 24кг., а другия 65кг. отделно отзивите са, че често дефектират.
            другата препоръка е за ELMARK 15 KVA 32кг., може стенен монтаж.

с две думи, какво ще препоръчате и с каква технология, чета за релета /шумно било/, сервомотори, електроники и т.н. и се загубих в превода

Коментар

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Писал си 15 киловата които ги има само на проточен бойлер и посмъртно не можеш да ги извадиш от 1 фаза . Цял живот съм в къща на бойлери . Обемен повече от 3 киловата няма . Стабилизатор може да ти свърши работа за телевизор . Обикновено за силов товар като бойлер въобще няма да работи ефективно без значение какво пише .
              Последно редактирано от sek.1; 24-02-26, 19:58.

• IvanIvanovi
              IvanIvanovi коментира
              Редактиране на коментар
              Писал съм киловатампери което е малко по различно и е около 12киловата. Стабилизатора е за цялата къща, не за един бойлер ама карай 😉

• drukman
              drukman коментира
              Редактиране на коментар
              Моя "обемен" бойлер е 9kW. вЕрно, че не е на една фаза, ма не е като да няма.

Провери колко си далече от трафа. Масово смениха медните кабели с хАлуминови. ... ....същата дебелина по селата. Пада е голям. Пробвай да се развикаш в енергото. Напиши 5-10 жалби до тях и до защита на потребителите. Премери напрежението със свидетели. Може да помогне. Възможно е и трафа да не е натоварен правилно. Ако изпратят някой кадърен техник може и да оправи нещата.

Читавите стабилизатори струват скъпо. Тия с релетата са тотален архаизъм.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Съединител - долен, ляв педал.
            Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• IvanIvanovi
              IvanIvanovi коментира
              Редактиране на коментар
              Далече съм, ние сме последни в редичката , напрежението пада главно през уикенда като си отидем виладжиите, не е постоянно

Колко волта пада...продавал съм от тези на витолукс....нещо около 1 к беше преди 2-3 г

Не са се оплакали...но как работи,нямам наблюдения

Ако отклонението ти е повече от 10% за повече от някакво време примерно 30 мин имаш основание да пуснеш жалба.

Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

• IvanIvanovi
              IvanIvanovi коментира
              Редактиране на коментар
              190V го измерих и е така цяла вечер .
              Всички са китайчета, Витолукс включително. Инфо от място, че някои карат бе проблеми, други дефектират на 2рия месец и се чака доста за подмяната.

• Roninn
              Roninn коментира
              Редактиране на коментар
              Мери със TRU RMS ....уред,може д се окаже че напрежението е по високо от измереното и да не направят нищо....

• Roninn
              Roninn коментира
              Редактиране на коментар
              Ако със TRUE RMS измериш 198 волта което е много вероятно.....няма отклонение от БДС стандарта и няма да направят нищо....

Макар че в Бг вече напрежението не е 220 в, а е 230.......и там отиваш на 207 волта...

Бдс стандарта за мрежи ниско напрежение е 1:1 със немски стандарт

Започни с писмени жалби в енергото. Чакай да видиш какво ще отговорят, ако не свършат работа - жалба в КЕВР. Между другото една затраховка пълно покритие на имота, 70 евро платих наскоро за селската къща. Като изгори уред - жалба в енергото, ако се услушат при застрахователя. Само така ще се научат, ако всеки си трае и те си траят.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

• pansim
              pansim коментира
              Редактиране на коментар
              стабилизатор е добре, но задължително без релета.
              Значително по добър вариант е ако се реши въпроса без такива извращения. Особено ако се предвижда термопомпа
              Тичай по някой читав техник в енергото да ти каже реалноста

• gy6ter
              gy6ter коментира
              Редактиране на коментар
              При жалба за аномалии по напрежението трябва да поставят анализатор за поне седмица и тогава идва официален отговор,поне при мен така беше,отговориха,че мрежата е стара и след време смениха жиците с усукан кабел до моя стълб,че и електромера изкараха отвън.

• Roninn
              Roninn коментира
              Редактиране на коментар
              Точно такъв е реда,слагт анализатор и в зависимост от получените данни,правят заключение

Аз съм фен на ферорезонансните но са неприложими такива мощности като печки и бойлери.
            И дори не знам дали към момента се произвеждат такива.
            Супер надеждни и бързи но обемни и с ниско кпд.
            Все едно трансформаторен електрожен - никой не го ще около себе си вече.
            Враг усраине

Коментар

На една от къщите,по едната фаза събота и неделя основно около обяд, напрежението подминава 262-263 волта .... сработват релейните защити на фецовете ....
              Точно по това време консумацията ни е най голяма ,слънце колкото искаш,ток черпим от мрежата

Проблема е че се получава за секунди....но релейките си имат алгоритъм и едно такова събитие,ги рестартира 5-10 минути.....

И често се получава че феца,в интервала 11-13 часа е работил 20 минути ...само...заради рестартите.....

Жалба не може да подадеш,защото излизането от параметрите е за секунди....тоест може да жалиш...но не са в нарушение.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

• gy6ter
                gy6ter коментира
                Редактиране на коментар
                Пада генерацията,пада напрежението.До колкото знам повечето си настройват защитите на над 260 волта,аз го имам същия проблем,но моя е настроен на 250 волта.Започват да монтират регулируеми трафове по трафопостовете.Аз мисля,че може да подадеш жалба.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot_2026-02-25-09-09-52-114_com.huawei.smartpvms.jpg Прегледи:0 Размер:99.4 КБ ID:7028137
              Имаме и ниско напрежение на 25 януари

Та ,заради такива ,разлики ,лично съм заложил къстъм данни ,за да няма проблем с разкачване и закачване......нямам изгорели или повредени уреди...но комшиите по улицата реват яко...

При мен има над 100 импулсни захранвания нон стоп работещи....Отдавам го ,на голямата консумация,по времето на високите пикове ...че нямам изгорели уреди...но само предполагам...
              Последно редактирано от Roninn; 25-02-26, 09:29.

Коментар

Нь`диеьй рИва, а мисли
                След като преди няколко години трифазната ми къща остана без нула и стана по страшно отколкото в цирка се азмислих (разбирай замечтах) за относителна електронезависимост.
                До сега съм го докарал само до ЛЕД осветление тип "офис" с външни кабелни канали и т.н, но когато спре тока само аз "светя" и съседите питат от къде имам ток обикновенно отговорям, че понеже гласувах за нашите , (а не като тях) , ми го носят тока отделно с кофи по реката тЪ ЧЕЗ ти трябва за хладилника, бойлери на твърди горива и газ дал бог, всичко друго може да е на отделно захранване със самостоятелни ЮПиЕси, инвертори, солари, та дори за викенда и със самостоятелен генератор ако щеш. Просто сядай и си сметни ( знам че го правиш перфектно ) колко време си там протребление, основна мощност, допълнителна мощност , 20% резерв, цена на оборудване ( виж малко по-горе ) щото хич не смятам , че нещата ще вървянт на по към добре в "€холда"........
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• IvanIvanovi
                  IvanIvanovi коментира
                  Редактиране на коментар
                  колкото и да го мисля, солар не става - сянка е, но пък вятър има почти постоянно - трябва перки да гледам

сега задачката е електронен стабилизатор , без движещи се части, единствено витолукс намирам в нета за смислени пари обаче.....

• BENZBOSS
                  BENZBOSS коментира
                  Редактиране на коментар
                  Перките са още по-лесни

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
              X