Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идея за букса - хладилник

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Идея за букса - хладилник

А всичко започна с една изпадаща букса...
    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
    Drag Grand Canyon Daily
    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
    LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от ak101 Преглед на мнение
      Перфектно е... ако ще захранваш хладилно ремарке
      Луда работа... ! Хладлника ми в камона (33л. от -20 до +30 гр/ц.), години наред работи с букса за запалка, без проблеми, стига връзките да са на ниво. Основно ядовете ги създава изтощеният акумулатор, а не буксата !
      Сузуки Джимни 1.3, 99г.

Коментар

Ми то отдавна почти навсякъде има букса за доп. захраване 15А. Не за запалка, нищо че прилича.
        А тези простотии се правят от името на всички ни.
        Даника
        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Това xt60 определено ми хареса!

Но вчера закупих друг тип по препоръка на приятел, който ползва същото за същите цели. Ще покажа като навържа нещата и тествам уикенда. До тук съм похарчил 3 лв.

Радвам се, че се получи дискусия, дори и малко разбъркана.

П.С: Сега водя и борба по намирането на редуцир за газ на 30mbar, че по магазините има само някакви турски, които дори на външен вид не вдъхват никакво доверие!
          о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Стоянчо, тези хладилници на 12в са пълен смях. Напрактика точно толкова ефективни, колкото и хладилна кутия. За да поддържа хлад на 12в (горе долу), трябва да си го настудил добре с работа на газ преди това.

Коментар

Абе охлаждат си те. Само дето и ток похарчват, не са ефективни като компресорните.

То зависи де, този дето аз съм го ползвал работеше абсолютно еднакво на ток и на газ.

Коментар

Ако е чисто нов да. Иначе на газ са най добре, на 220 ок, на 12в са си чист виц.

Коментар

има разлика между 12 и 220?

Коментар

Като между Уаз и Уаз на братята.

Коментар

Аз това бих се захванал да го дебъгна.

Но най-вече, твърдо отричам ползването на амонячен хладилник през 2017г. Едно че соларите отдавна струват смешни пари и друго че на път (особено лош път) по естествен начин му спада ефективността.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        има разлика между 12 и 220?
                        Не. Награветалите на 12V и 220V са с еднаква мощност - някъде около 50W. Въпроса е, че на 12V обикновено точно заради лоши връзки, тънки и дълги кабели има пад на напрежението и от там всички проблеми. Могат и лесно да се тунинговат, с два нагаревателя примерно (продават ги в магазините за резервни части за хладилници), но от къде ще ги взема тези 10А после, не знам. Освен ако не работи колата, но тогава наистина бих се замислил за друга връзка и кабел, а не през запалка.

... Едно че соларите отдавна струват смешни пари и друго че на път (особено лош път) по естествен начин му спада ефективността.
                        Те соларите верно евтини (не чак толкова всъщност), но компресорните хладилници не са. И настина тези амонячните, имат нивелири, не случайно. Та да се лангуркат в багажник и да работят добре е малко вероятно.
                        Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                        Drag Grand Canyon Daily
                        Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                        LZ1JYM

Коментар

Напълно съгласен.

Коментар

Компресорен хладилник за 220 (100-200лв) + инвертор си остава 2-5 пъти по-енергоефективен от амонячен. Също е по-ефективен като съотношение на общия обем към полезния.

Коментар

Компресорен хладилник за 220 (100-200лв) + инвертор си остава 2-5 пъти по-енергоефективен от амонячен. Също е по-ефективен като съотношение на общия обем към полезния.
                              Да, ама не работи на газ. Няма пълно щастие.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Да, ама не работи на газ. Няма пълно щастие.
                                При положение че е компредорен, за какво и къде ще ти липсва газта? Стига слънце да има.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X