Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идея за букса - хладилник

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Идея за букса - хладилник

Закупих си един хладилник тип ракла на газ, мас и оцет. Сиреч на 220 волта, 12 волта и пропан-бутан.

Питанката е следната: кабела за 12V си идва със стандартен накрайник за запалка. Из документацията се тръби че консумира 8A и се препоръчва бушон 10А. Това всичкото е добре, но проблема е, че конектора тип "запалка" от друсането и от другия багаж в багажника се изключва.
    Дайте ми идея каква букса (мъжка и женска) да монтирам на хладилника, а другата половина ще монтирам на допълнително изведен кабел в багажника (естествено през предпазител). Важното е буксата да е сигурна срещу самоизключване, да може да се справи с този ток и да се изключва лесно(т.е. да не са необохдими някакви инструменти).

Стандартен щепсел и контакт дали биха свършили работа?
    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

От: Идея за букса - хладилник

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
    Закупих си един хладилник тип ракла на газ, мас и оцет. Сиреч на 220 волта, 12 волта и пропан-бутан.

Питанката е следната: кабела за 12V си идва със стандартен накрайник за запалка. Из документацията се тръби че консумира 8A и се препоръчва бушон 10А. Това всичкото е добре, но проблема е, че конектора тип "запалка" от друсането и от другия багаж в багажника се изключва.
    Дайте ми идея каква букса (мъжка и женска) да монтирам на хладилника, а другата половина ще монтирам на допълнително изведен кабел в багажника (естествено през предпазител). Важното е буксата да е сигурна срещу самоизключване, да може да се справи с този ток и да се изключва лесно(т.е. да не са необохдими някакви инструменти).

Стандартен щепсел и контакт дали биха свършили работа?
    Стояне, недей слага неща за 240 волта за тия нужди, не покриват нужните ампери!

Намери онези масивни конектори за лебедки и т.н. китайски мисля струват 20-30 лева те почват от 50 ампера и стигат до 300-400 постоянно натоварване, вечни са, здрави са и няма да страдат при друсане, Вромоса ги има и онзи човек с полско/китайските лебедки също.

Не са големи на размер и може би ще успееш да ги кримпнеш сам с клещи ако нямаш кримпер за големи кабели.

П.П. Като се замисля, 10 ампера пиково не са толкова много и може и да ги покриеш с хубав 240 волтов щепсъл, ама при все това е лоша практика.
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Аз бях изправен пред същата дилема,докато не монтирах стандартен щепсъл и контакт. Само трябва да обозначиш с маркер позицията за включване ,да спазваш плюса ,няма да имаш проблем!
      Най-добре е да имаш богати приятели!!!
      Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Чичко Фър Преглед на мнение
        Аз бях изправен пред същата дилема,докато не монтирах стандартен щепсъл и контакт. Само трябва да обозначиш с маркер позицията за включване ,да спазваш плюса ,няма да имаш проблем!
        Не е нужно.Просто на щепсела, земята слагаш (-)
        На двата щекера (+) и си Ок
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Аз препоръчвам това: http://www.hit-electronics.com/el-ma...-2-s-kabel.htm Или такъв тип.

Коментар

Имаше едни букси за подвижната лампа на ладите едно време. Буксата беше при педала на съединителя. Само не знам откъде може да се намери накрайника на подвижната лампа за тази букса.
            Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Аз пък това:
              https://powerwerx.com/anderson-sb-connectors-sb50-50amp

Има и у нас, има и далекоизточни аналози.

Коментар

Войводо, това не е ли слабичко? То няма и никакви параметри написани...

За шукото смятам аз така: P=U.I - примерно за един бързовар, котлон или друг мощен домакински уред около 2,2 кВ пак излизат едни 10А ток. Пък на хладилника ги дават даже 8, а предпазителя да е 10.
                За да не ги бъркам на хладилника ще монтирам мъжко, а в колата ще изведа женско. Как мислите, ще стане ли работата? Отделно, самият кабел на хладилника е доста тъничък...

@Ясен, дай линк (може и на лично ако е реклама) за тези куплунзи от България къде мога да ги намеря...
                о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Шукото е 16 Ампера

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                  Аз препоръчвам това: http://www.hit-electronics.com/el-ma...-2-s-kabel.htm Или такъв тип.
                  В петък си купих три комплекта от Викиват точно същите,такива ги слагат по радиостанции,аз ги взех да направя бързи връзки със щипки за акумулатор.Невиждам проблем да държат 10 ампера ток,но максималното сечение на кабела който можеш да пъхнеш е 0.75 или 1 квадрат.
                  Отделно тия букси не са направени за цикли вкл/изкл.
                  Също имат гадния навик да се окисляват зверски.
                  Последно редактирано от Roninn; 06-08-17, 15:14.
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

А де? Явор Вромоса ги даваше за допълнителни светлини, ама им искаше 20-ина лева. Трябва да ги има нейде на по-читави цени, примерно в ТМЕ

Коментар

16А викаш...... в такъв случай не виждам смисъл да търся друг вариант при все че е лесно за намиране и евтино. Еххх, ако имаше по нашити ширини и английски или австралийски стандарти - щеше да се реши и проблема с невъзможността да включиш наобратно
                      о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Този който ти предлагам не можеш да го включиш наобратно.

Коментар

И според мен е най-правилният.
                          Няма страшно в умирачката...
                          Страшното е да си жив!...

Коментар

Изключва се от друсането щото е менте. Сложи една истинска запалка и щепсел, и да видим дали ще се изключи. На подскачащ скутер возил ли си се... Е тия издържат-

https://www.amazon.com/Marine-Grade-.../dp/B0002KRC5O
                            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Това е на Стоенчо ГрандВитарата - не може да е менте!!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X