Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нивомер за гориво

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нивомер за гориво

Как да проверя нивомер за гориво,дали работи?
    Имам мултицет от 5лв. ще свърши ли работа?
    Ще меря съпротивление мисля,но в кой диапазон да го поставя?
    Благодаря!
    .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
    Киа спортаж2000тди 98г
    Ауди А3 1.9ТДИ
    Каравана Аdria 390Q

От: Нивомер за гориво

Отиди при Димо в Товарни превози и не се занимавай с глупости....Може да му пратиш поздрави!
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
      Отиди при Димо в Товарни превози и не се занимавай с глупости....Може да му пратиш поздрави!
      Трябва да стане в Еконт,за това питам.
      Киа спортаж2000тди 98г
      Ауди А3 1.9ТДИ
      Каравана Аdria 390Q

Коментар

Няма ли някой,да ми обясни като на индианец?
        Това с мерене на съпротивление,не ми е ясно.
        Киа спортаж2000тди 98г
        Ауди А3 1.9ТДИ
        Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
          Няма ли някой,да ми обясни като на индианец?
          Това с мерене на съпротивление,не ми е ясно.
          Почваш от най-високия обхват, Клатиш нивомера и ако нищо не се променя - минаваш на по-долния.
          И така докато стигнеш до обхват дето дава някакви показания.

Ако и на 200 ома не покаже нищо - връщай го.

Коментар

За да ти бъде обясено "като на индианец" за начало трябва да кажеш за какъв нивомер става въпрос, защото макар и в общия случай да работят на еднакъв принцип, поне изводите им са различни. Освен някои са с навит резистор, други с керамичен с въглеродно покритие. Това е в пряка зависимост и със съгласуването му с уреда на таблото. Та можеш да разкажеш за донора и реципиента.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

За да допълним картинката, не всеки нивомер може да се измери с омметър. Някои имат мъничко електроника в себе си и не сработват на ниското напрежение на омметъра.

Коментар

По-важно е дали е с повече от два извода щото тогава става сложно къде да се мери.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Нивомера е за киа спортаж 2000тди 98г. с навит резистор е/на вид/.
                  С три извода,-/маса/,един за лампата и другия за уреда.
                  Киа спортаж2000тди 98г
                  Ауди А3 1.9ТДИ
                  Каравана Аdria 390Q

Коментар

Маса към извод за стрелка трябва да дава променящо се съпротивление (вероятно 0-90 ома). Маса към извод за лампа е ясно какво прави

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Маса към извод за стрелка трябва да дава променящо се съпротивление (вероятно 0-90 ома). Маса към извод за лампа е ясно какво прави
                      Благодаря!
                      Имам един стар,ще пробвам на него.
                      Киа спортаж2000тди 98г
                      Ауди А3 1.9ТДИ
                      Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                        Благодаря!
                        Имам един стар,ще пробвам на него.
                        А стария дали няма да те подведе? Не бей се, с мултицета няма начин да повредиш нивомера, ако ще и да е суперелектронен.
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Горе долу по темата ,но не съвсем.При мен /става въпрос за пежо боксер 2.5 дизел,2000 г./нивомера работи и като си окъся маса с този за лампата тя си свети ,но показанието на стрелката не мърда.Окъсявам и него спрямо маса и би следвало да забие стрелката на макс ,но уви.От тук си правя извода ,че има или кофти връзка по буксите или някъде прекъснат кабел .Та сега голята услуга която търся за да не развивам целия пакет кабели е някой може ли да съдейства за ел. схема за този модел.

Коментар

Връзката от сондата в резервоара до уреда на таблото минават през това реле http://www.ebay.co.uk/itm/Relay-fuel...-/121276577221.

От pin1 на релето и жица с означение 4310 е към лампата.
                            От pin2 на релето и жица с означение 4300 е към уреда на таблото.
                            Не намерих означенията на жиците от буксата на релето към сондата ,но предполагам не е проблем да се прозвънят.

Коментар

Мерси ,а релето имаш ли идея къде се намира в купето.Освен това при мен няма помпа в резервоара ,дали не е за друг модел от по новите които са с помпа

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X