Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Конвектор ADAX - ремонт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Конвектор ADAX - ремонт

Дребните неща около триака в ADAX-овия регулатор са един резистор за 0.2 стотинки и един светодиод за 5 стотинки. Триака струваше 4лв тук, чипа за управление пак там някъде. Има тример и още няколко резистора, единия голям, + няколко евтини кондензатора. На това аз мога да произведа в домашни условия примерно 10-ина бройки с около 15-20лв себестойност. Китаец може да го направи поне 3 пъти по-евтино, със все транспорта до тук. А ако отидем на 1000 бройки?

ADAX-овото удържа до 2 киловата. Лимитиращ фактор му е радиатора и мястото, на което е монтирано. И хич не са се старали особено - триака е хванат към радиатора с поп-нит примерно, платката е еднослойна, възможно най-нискотехнологична, монтажа не е SMD, копчето върти тример, който до момента е сменен по 2 пъти на всичките ми, тоест изкарва около 4-5 години.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Купих единственото, което намерих във Викиват - регулатор за сух радиатор, който поразително прилича на оригинала. За крупната сума от 6 кинта.

Доста пластмасов изглежда, не се сетих да го снимам, дано не се налага.

Сега го монтирах, и текат функционални тестове. Оставил съм децата да слушат кога ще изключи, и ще му меря температурата на конвектора. Ъгъла на врътката не е интересен в случая, важното е да работи.

До довечера ще е ясен резултата.
      А защо не се виждат снимките - Гугълска му работа...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Дребните неща около триака в ADAX-овия регулатор са един резистор за 0.2 стотинки и един светодиод за 5 стотинки. Триака струваше 4лв тук, чипа за управление пак там някъде. Има тример и още няколко резистора, единия голям, + няколко евтини кондензатора. На това аз мога да произведа в домашни условия примерно 10-ина бройки с около 15-20лв себестойност. Китаец може да го направи поне 3 пъти по-евтино, със все транспорта до тук. А ако отидем на 1000 бройки?

ADAX-овото удържа до 2 киловата. Лимитиращ фактор му е радиатора и мястото, на което е монтирано. И хич не са се старали особено - триака е хванат към радиатора с поп-нит примерно, платката е еднослойна, възможно най-нискотехнологична, монтажа не е SMD, копчето върти тример, който до момента е сменен по 2 пъти на всичките ми, тоест изкарва около 4-5 години.
        Така де. Простото нещо на Адакса ще го докараш до 3-5лв. за 100 000бр.. Ако го продаваш на дребно в магазин би струвало х2,2-3 или 7-15лв.. Другото на ЛС.
        Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
        Телефон - в профила!

Коментар

За да не се запалиш, иди в сервиз. Виж при Бушона или фирмения.

Sent from my GT-I9060I using Tapatalk

Коментар

Абре колеги вие за енергийна ефективност чували ли сте?

Как така ще се топлите с конвектори ума не ми стига?!?
            Land Rover Discovery II, V8 4.0
            VW Golf VI variant
            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение

Аз от както смених маслените радиатори с конвектори ,сметката ми падна наполовина, а топлината се покачи
              Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
              За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Айде тия сметки да си ги прави всеки а него си, става ли?

А кой за какво е чувал или не е чувал не е за тая тема.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

24-часовите тестове преминаха успешно.
                  Нищо не се е запалило, дечурлигата са отоплени нормално.
                  Греят се вече не в тестови, а в режим на реална експлоатация.

Тоя другия, с електронния термостат, още не е готов.

Благодаря за съветите.

Коментар

Енергийната ефективност при отоплението се решава първо с изолация и дограма и чак после с ефективността на отоплителния уред.

Пък и тука са все заможни хора.

Коментар

Чували сме, ама и за комфорт сме чували.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                        На АДАКС термогегулаторите електронен/механичен се продават като отделни модули. Така, че ако там е проблема, може да си вземеш какъвто искаш и да не се занимаваш...
                        Дай някаква информация от къде могат да се закупят.

Коментар

Здравейте, вдигам стара тема, но имам нужда от малко помощ относно термостат на конвектор Адакс. Миналата година си купих такъв конвектор с механичен термостат. Конвектора уж работи, но така и не мога да разбера как се наглася термостата му. Уж го калибрирах както е описано в упътването, само че той си включва и изключва когато си иска. Примерно, пускам го и го нагласям на 25 градуса, работи 2 мин. и изключва, после пак се включва за 2-3 мин. и пак изключва и така. Междувременно температурата в стаята е много далеч от 25 градуса. Ако го калибрирам при всяко включване започва да работи малко по-нормално и адекватно, но като цяло изобщо не съм доволен. Упътването му е като на китайски уред от 20 лева. Аз ли нещо не мога да схавана как работи това нещо или самият конвектор е дефектен, но направо ми къса нервите. А си го купих, защото уж били най-добрите и прочие. Все си мисля, че като завъртя термостата на 25 градуса, трябва поне да се мъчи гони подобна температура, а не да се включва-изключва през 2 мин. и същевременно в стаята да е 15 градуса. Между другото още миналата година писах директно на Адакс Норвегия, но не получих никакъв отговор. Меко казано разочарован съм. Да не говорим, че при всяко включване-изключване ламарините му пукат и трещят яко и ако го ползва в спалнята си човек, който спи леко, изобщо не му завиждам. Добре, че нямам тоя проблем. Модела е VP1125. Ще се радвам да споделите мнения. Надявам се, че аз нещо пропускам, въпреки че ме съмнява.

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                            ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
                            Редактиране на коментар
                            Аз имам същия , докато го ползвах не съм имал проблеми с него . Никога не съм настройвал термостата, просто го пуснах, като достигна температурата желана от мен, завъртях термостата , докато изключи и така си остана. Още е в гаранция , но събира прах , че минах на климатици .

• piron45
                            piron45 коментира
                            Редактиране на коментар
                            Ако не може да се оправи проблема има лесно решение. Купуваш си един електронен термостат за контакт и в него включваш Адакса завъртян на Мах. Имам такъв термостат за лирата в банята, работи перфектно и много точно.

• Nasko12
                            Nasko12 коментира
                            Редактиране на коментар
                            Това с термостата за контакта не е лоша идея и вероятно ще го пробвам. Тъпото е, че като плащам повече пари, очаквам изделието да работи адекватно и безпроблемно. Все си мисля, че нещо пропускам с настройката, защото като го калибрирам, започва да работи долу-горе адекватно. Както казах обаче "упътването" му е на ниво долнопробен китаец. Уж пише, че на сайта им има подробно упътване, но това не е вярно. Изобщо с тая организация на ниво гаражна българска фима, не знам как имат такова уж добро име. Може и термостата да си губи калибровката при изключването от мрежата, понеже имам навика да не оставям подобни уреди включени в контакт, когато ме няма вкъщи. И това обаче ми звучи абсурдно за уж висок клас изделие. Като цяло съм меко казано недоволен и не бих си купил нищо повече от тая "марка".

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X