Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съединител за кабел???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Съединител за кабел???

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    На тоя ред, сградата която е най към центъра. ІV ет., десния коридор, в дъното в ляво.
    Покривът е пробит, щепселът е завинтен през него. Затваря се с нарочна херметична капачка. Кабелния щекер е пълен със силикон.
    Благодаря. В понеделник голямо обикаляне ще падне.
    Последно редактирано от Yordan Kolev; 09-12-07, 23:25.

Коментар

Да, отврат. Ако бях бакалин, в магазина щеше да има полезни неща, а не квото е най-евтино на Илиянци ...

Коментар

използувй щекер от куплунг за ремъркета струва 6 лв комплекта (от тези с месиговите щекери) ползвай от него колкото ти трябват по 100 А са като са чисти слагаш ги в прозрачен маркуч (шлаух) и готово.......
        FJ40 07 1984 VIVA TEL 0877 454448
        BJ42 04 1982
        FJ62 11 1983 skipe blago4x4
        LZ 2 BHB

Коментар

Принос и от мен - щекери от батерийните пакети за мощни UPS. Там токовете регулярно са 50-100А, контактите обикновено са посребрени, а самите щекери са "хермафродит" - няма мъжки и женски, става всеки със всеки.

Т.е. трябват ти два стари батерийни пакета от UPS над 1500 VA.

Коментар

Зваеш ли някъде снимка на това нещо?

Коментар

И аз щях да питам за снимка, защото UPS съм ремонтирал мнооого отдавна и нямям спомен как изглежда.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                Зваеш ли някъде снимка на това нещо?
                http://www.apcc.com/products/moreima...loc=RBC7fl.jpg

ей ви снимка, ако намина тези дни към офиса - може и по-хубава.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  http://www.apcc.com/products/moreima...loc=RBC7fl.jpg

ей ви снимка, ако намина тези дни към офиса - може и по-хубава.
                  Май ще ми свърши работа такъв съединител. Имаш ли представа дали може да се купи отнякъде, или да търся бракувани UPS-и ?

Коментар

Най-добре потърсете от бракуван UPS, има разбира се откъде да се купи но цените им са доста "солени" 50-100лв за един куплунг...
                    VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                      Най-добре потърсете от бракуван UPS, има разбира се откъде да се купи но цените им са доста "солени" 50-100лв за един куплунг...
                      Не бе, точно това е хубавото - търсят се само бракувани батерии, 2бр. Те не струват нищо. А куплунгите на две батерии могат да се пъхнат един в друг.

Не, не знам къде продават такова нещо. Аз, ако знаех къде продават някои дреболийки, колко прост щеше да ми е животът...

Коментар

http://home.comet.bg/main/index.html

http://www.electroninvest.com/

http://futurel.bg/

В сградата на ЗИТ на партера има едно малко магазинче, може и там да има нещо подходящо. Преди си бях правил преобразувател от 12 на 220 волта. Използвах два куплунга от захранване за компютър. Дават им по 10А на перо, а те имат по 3. Незнам обаче дали има къде и как да ги монтираш.
                        Аз не вярвам в чудеса!
                        Разчитам на тях!

Коментар

Хм. А веднъж сглобен, тоя куплунг може ли да се отвори без да се счупи?

Коментар

Колкото пъти искаш... Това са единствените куплунги на които съм виждал да пише че издържат постоянно натоварване от 400А... Някои от моделите...
                            VPetrov.photography

Коментар

Благодаря на всички за идеите. След дълго и мъчително търсене, и последвалите "научни" експерименти се оказа, че единствения подходящ съединител е този от снимката. Всички опити с други /общо 8 броя нови и употребявани/ дадоха голям пад/100-200миливолта на единия кабел/и загряваха здраво. Съединителя за акумулатор на UPS даде добри резултати, докато не престоя един месец на покрива на джипа/пада се увеличи на стотина миливолта и започна да грее/. Съветската военна техника/25години в експлоатация и 4 години стояла на произвола на съдбата/показа учудващо нисък пад 6 миливолта при включени в паралел един тънък и един дебел щифт /това при ток 18А/, освен това връзката е влагозащитена. Надявам се тези мои изследвания да помогнат и на други колеги, за да не се тормозят като мен.
                              Поздрави!
                              Прикачени файлове

Коментар

Ето ви каталог с разни такива. Не знам обаче как може да се внесат.

https://htftp.offroad-bulgaria.com/s...ter_market.pdf
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X