Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощни фарове

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Помощни фарове

    В последният брой на едно офроуд списани един пич задава въпрос(така се прави тук по принцип) че искал да му кажат има ли помощни самозавиващи фарове да си сложи на Вранглера.
    Та му казаха за еди ХЕЛА, и ха какъв принцип бачкат... С две думи когато завива колата от центробежните сили се включвали и тия допълнителни светлини които осветяват вътрешната час на завоя... Но аз си мисля че не са много прави да му препоръчат тия светлини с тоя принцип, щото в полето де няма да спират да светят, най-малкото защото няма асфалт там ...
    как мислите???

    ПП ето ги и самите фарове
    http://www.tirerack.com/accessories/...iew_system.jsp


    БЕЗДРУМ-Но тълкувайки българския език, безпътието по-скоро е унило състояние на духа, когато просто се чудши какво да направиш в кофти
    (това е българска дума) ситуация (която пък не е българска дума).

  • #2
    500 зелени кинта ... Не знам колко време може човек да кара в такава дискотека.
    Сигурно обаче се рентират на камионите които карат нощем.

    Коментар


    • #3
      Къде да търся як, нов, боен фар на 12V, но не от тези декоративните, за никелираните джипове, ама и да не е от танк Т72 ? Черпя !

      Коментар


      • #4
        По магазините за тунинх. С Х на края.
        Изобщо казано ти трябва гумена Хела с чисто стъкло. Това донякъде прилича на прожектор по светлината и не се чупи от лош поглед. Поне.
        А иначе от Т-34-85 и до Т-72 с оръдието се спряга все една и съща "Луна". Тежи 50 кила без системата за насочване и пие 3 киловата ток. Сигурен ли си че ти трябва? Вярно, осветява целта на 3 километра преди да пратиш снаряда зян, ама пак помисли, и снарядите и лампите поскъпнаха)

        Коментар


        • #5
          На як шарнир ли е? Дай още малко инфо..., и проблема с монтажа..За да върши работа, трябва да можеш да го насочваш с ръка през прозореца, но пък там не го пазят обтяжките от клоните и май ще си остан на някое дърво!

          Коментар


          • #6
            С Луната нямаш ядове, тя си стои на маската на оръдието и се мърда с едни железа като кормилните щанги на големите камиони, просто по-яки
            Значи така. Предмета се казва фар-търсач. Това може да е ни дълга, ни къса светлина, която можеш да въртиш на ръка ИЗВЪН републиканската пътна мрежа. Иначе ще заслепиш някого и той ще се пребие.
            Може да бъде работна светлина. Нито къса, нито против мъгла, широко разсеяно еднородно поле. Не дава сенки, осветява цялата ремонтна зона.
            Може да бъде прожектор тип следач, като в театъра, и да се префокусира. Скъпо, калпаво, трудно за употреба, ама пък кво може ако работи ...
            Това по светлината. По управлението отделно. Може да е курсов прожектор като на предния колесник на самолетите или като на комбайните които само жънат законно. Може да стои отляво на шофьорския прозорец като на УАЗа и да е безполезно. Може като на покрива на старото Чероки, с ръчка от покрива на салона и да не работи никога. Може с блок за управление от глава за самонасочване на ракета, всякак може. На тебе кво ти трябва?

            Коментар


            • #7
              Трябва ми като мръдне нещо в храстите на 100 метра да си подам ръката навън и да насоча нещото към него за да го видя..Без дистанционни, че ще го объркам с това на колата, без инфрачервени глави и самонасочващи се ракети и т.н. Ще е супер ако мога да пробия дупка в покрива и да го насочвам отвътре, но за да не ми тече във врата предпочитам да е отвън...

              Коментар


              • #8
                )) Всички мечтаят за това) И да може да работи и без щурман от бога, като един Марто дето кара с един Светльо, и може да си нямат нищо, ама как карат квото са направили сами ....
                И за напред и за назад, от едно работно място. Остава да се доправи и изпита. Не ми стигат времето и силите. Сам човек е само за кенефа, както е известно. Елементите за конструкцията са само от буклука, от магазина и от завода може всеки.

                Коментар


                • #9
                  Стефане, ти говориш като Нострадамус! По пет пъти прочитам твоите криптограми и всеки път откривам нови неща! Даже отдавна забравих за пустия боен фар! Да се е...а в главата защо не го свалих от БТР а в казармата! И без това само това беше останало по него!

                  Коментар


                  • #10
                    Не знам, струва ми се не бива да се краде от каручките на войниците. Къде, как и защо те стрелят е друга работа, обаче нали войници ... А като дотрябва ще ти дадат и фарове, и батерийки за мерниците, и даже читав командир ... Ако ти провърви.

                    Коментар


                    • #11
                      Нали се разоръжаваме бе! Нали гълъби, усукани на фльонга цеви, шедри хипарки и любов към югоизточните съседи!
                      А знаеш ли защо батерийките на прицела на Драгунов са на кабел и се мотаят отвън?

                      Коментар


                      • #12
                        Кой не храни свойта армия храни чуждата ...
                        Знам, и съм я използвал, става. Обаче колкото и да мразя американците, нищо не може да ме накара да чета публични лекции по занаята на малоумници. Или там както им казват сега, терористи ли, или кво.

                        Коментар


                        • #13
                          За да можеш да ги мушнеш в ръкавицата, защото при - 15 градуса, ще ти светне скалата друг път при измръзнали батерии

                          Коментар


                          • #14
                            В коя ръкавица? А ако си сам? А след повече от денонощие?
                            Има къде по-важни приложения. Това което продават на Славейков е учебник за мераклии - самодейци. Занаята е гнусен и не върви по учебниците. Не го мисли, ще го направиш веднъж, и после цял живот няма да си същия. Не ти трябва.

                            Коментар


                            • #15
                              Защо ? Нека учат децата!

                              1. Ако нямаш вода, а около теб има зеленина, береш, слагаш в найлонов плик връзваш и оставяш на слънце, след 1 час имаш конденз за половин ден.

                              2. Ако си до морето, събираш морска вода, вариш я на огън и слагаш над водата кърпа. Като се напои от парата изтискваш и пиеш!

                              и т.н.
                              и т.н.

                              Това в кой учебник от Славейков беше?

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X