Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Леко понижено напрежение на алтернатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Леко понижено напрежение на алтернатор

А какво друго може да е? На нормалните алтернатори на нея се връзваше лампата на таблото към + на акумулатора.
    Ники

Коментар

Привет!Предполагам си с електрическа помпа на хидравликата на волана.Ако е така , когато алтернаторът умре ще го познаеш по липсата на усилване на управлението.
      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Измерването на напрежение на запалката няма особен смисъл.

Ако реалните напрежения са между половин и един волт по-високи, всичко е наред. Ама това се измерва на акумулатора.
        Точно!
        Напрежение се мери на батерията
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнение
          А какво друго може да е? На нормалните алтернатори на нея се връзваше лампата на таблото към + на акумулатора.
          На нормалните съвременни алтернатори освен това е шина за данни.

Коментар

А дали и на почти 15-годишен автомобил е така? Аз като един среден авто-железаро-мазач винаги съм си мислел, че ако РР е на самия алтернатор, то едва ли има "умна" връзка с ЕКУ-то.
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

Може и така и така. По-важното е че данните може да са ВЪРХУ възбуждането и при нормално измерване да си изглежда като захранване през лампичката на таблото.

Коментар

Право да ви кажа аз цяло лято ходя по майстори и накрая се отказах.Всеки ми казва ,че проблем няма???Говорим за Вектра Б 95г. 1.7 Исузу при всичко сменено що е вътре в алтернатора зареждането варира от:14.4 студен мотор и изключили подгревни свещи до 13.4 при топъл мотор фарове и перки за охлаждане.Всичко това се случва при 1500 об/мин и нагоре.Като карам колата зареждането постепенно пада с по десета-принудих се да купя цифров волтметър монтирах вътре и нещата излязоха на яве.Преди това го отдавах на това, че купувам акумулатори боклуци-2год. горе долу ако иззимиш третата трябва да черпиш.Та според мен нещо не е наред минава ми през ум да му бодна друг алтернатор(във никой случай от Опел)само ме спира, че моя е с вакуумпомпа.Ще го потърпя още малко-може би докато клекне и тоя акумулатор.

Коментар

Чак пък цял нов генератор.

Смени му регулатора. На 20 години е.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                    Привет!Предполагам си с електрическа помпа на хидравликата на волана.Ако е така , когато алтернаторът умре ще го познаеш по липсата на усилване на управлението.
                    Това е така , компютъра изключва ел хидравликата при слабо зареждане не съм го мерил и не знам при колко волта ,но има ли проблем с алтернатора веднага си проличава при хидравликата на волана,ел помпата е мощна, по спомен 70 ам,това на астра,на други не знам

Коментар

Сменил съм регулатора и диоден блок а бях се засилил да сменя и статора да не би да е окъсил някъде,но се отказах защото сменя ли и ротора по добре наистина нов.Има по 250лв- друг е въпроса колко време ще кара.

Коментар

При мен на тераното също нещата не са каквито ми се иска, без консуматори 13,9 , а със 12,9- 13.0 , доста мислих какво ли е. според мен тъй като в моя случай оборотите не променят показанията на волтмера, смятам че четките не са проблема - все си мисля, че ако бяха те, щеше да има разлика при смяна на оборотите.. ( или греша?) Незнам за състоянието на самия ротор ( имам съмнения да не се е изкопал с годините работа ). Още не съм го разглобявал. Другото което си мисля е по посока на самото реле, ако някак си се е скапало... Моля за извинение към колегата за спама, просто май се случва на доста хора...

Коментар

Смени му регулатора със все четките. Ниско е това напрежение за загрял мотор. Ако е студен (под 50 градуса), подгревните свещи още работят, та може и да е нормално, ама ако на загрял мотор е същото, твърдо имаш регулатор за смяна или някакъв друг проблем.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Работата е там ,че при студен мотор и работещи свещи нещата са добре като излючат свещите-супер.Като загрее дори без консуматори нещата не са добре.Проверени маси към купе, запресовки на клеми и всичко в което се съмнявам.Четки, регулатор и диоден блок също са сменени-остава релето да не работи като хората ,но и старото и новото???Извинявам се че използвам темата на колегата още повече-не помагам с нищо но проблема е аналогичен и нерешим поне за сега.С удоволствие бих я оставил на някой който да се справи проблема-естествено срещу заплащане.

Коментар

Това е обичайно поведение на смотан регулатор. Като загрее и настройката му отива в ряката. Ако и алтернаторът е прибран на топло под изпускателния колектор - имаме познал участник.

Коментар

Почти ме навихте да свалям алтернатора за N-ти път и тук вече става сложно-каква марка регулатор да търся?Да ти кажа далеч е от колекторите но не знам дали е от значение защото при 90'C мотор работил продължително всичко се е добре опекло.Въпреки това съмнява ме да е от това защото и с двата регулатора нещата са 1/1.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X