Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как да регулирам скоростта на този мотор ПОМАГАЙТЕ!
Свий
X
-
От: Как да регулирам скоростта на този мотор ПОМАГАЙТЕ!
Трябва ти честотен регулатор, но по-добре търси друг мотор. При този и честотният регулатор няма да работи добре. Ще има някакво изменение, но в определени граници и зависещи от товара. Пък и регулаторът си е доста скъп.
Ей такова чудо:
http://www.intiel.com/fan_reg_asyn_bg.htmLancia Delta HF Integrale Evolucione
-
Купих си есента такъв регулатор за вентилатора на котела. Работи в диапазона от 100 до 220 V, ако не се лъжа в момента. Струваше 80 - 90 лева по спомени. Изкара зимата без проблеми. Не намалява докрай оборотите, а само до определено ниво. Дано съм бил полезен.На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
"Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин
Коментар
-
Начинът за регулиране на асинхронен двигател е честотен инвертор. С фазов регулатор, ще има някаква промяна, но не си е работа. Най-често гори двигателя.
По-старите климатици са с трискоростни двигатели и нещата са значително по-лесни. При по-новите инверторното управление на въпросния двигател е в електрониката на климатика.
С успех можеш да използваш трискоростен двигател от китайски вентилатор за 20 лв, който е със сходни параметри.
В твоя град има(ше) завод за подобни двигатели."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Еййй,как се на мен ше ми се падне "глухата акула"....
Взех си вътрешно тяло от климатик да го слагам в детската стая като радиатор за отопление,ама да взема да си купя тяло от инверторен климатик.... а то трябвало да не е инвертор за да става за тая цел!!!!Не е важно какво караш, а как го караш !
Коментар
-
Вентилаторът не е, но управлението му е инверторно. Принципно може и с реотан от печка, но нито е правилно, нито добър начин."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
И за първото съм прав, когато става въпрос за вентилатор с едноскоростен двигател. По-старите климатици са с трискоростни двигатели и нещата се случват по друг начин. При по-новите, дори конвенционални машини, електрониката мени честотата на подаваното към вентилатора мрежово напрежение. С димер също ще намалиш оборотите, като увеличиш хлъзгането, което е свързано с греене на двигателя. Повечето имат вградена термична защита, но не си е работа."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
За момента проблема е решен!
Колегата
pifco
ми подари работещ климатик който не е инверторен и вече е "топло"
ама ще се преборя с този мотор Аз.
п.п. С димер се става, опитвах!
Смятам да дам целия климатик- тяло на някой който е в час и от неговата си електроника да изкара управление......Последно редактирано от ИВАН - ЕТРОПОЛЕ; 22-04-15, 21:56.Не е важно какво караш, а как го караш !
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар