Обява

Свий
Няма добавени обяви.

дигитален амперметър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: дигитален амперметър

Сега, опитайте да включите успоредно цифрв и стрелкови уред (волтметър) в изхода на нискочестотно крайно усилвателно стъпало. Пуснете динамична музика и погледнете показанията на уредите. Ще забележите, че показанията на стрелковия се доближават много по-близо до реалното усещане за динамиката на музиката (пикове и спадове) отколкото тези на цифровия. Последния ще показва по-скоро някаква усреднена стойност през по-голямата част от времето. Е, субективно ли е усещането за време на отреагиране при това положение?
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
      Сега, опитайте да включите успоредно цифрв и стрелкови уред (волтметър) в изхода на нискочестотно крайно усилвателно стъпало. Пуснете динамична музика и погледнете показанията на уредите. Ще забележите, че показанията на стрелковия се доближават много по-близо до реалното усещане за динамиката на музиката (пикове и спадове) отколкото тези на цифровия. Последния ще показва по-скоро някаква усреднена стойност през по-голямата част от времето. Е, субективно ли е усещането за време на отреагиране при това положение?
      Не става въпрос само за време на реагиране. Тук играе психология и анатомия - това би-трябвало да го знаеш.

Може да се направи цифров уред с време на реакция, примерно 1 милисекунда (1/1000s) Въпроса е че е безсмислено. А това със стрелката, дето си сложил да мериш музика, е с далеч "по-бавна" константа.

Ако искаш да виждаш всичко, както ит е кеф, вържи на същото място осцилоскоп, та да е най-рошава гаргата.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Вързвал съм - супер е наистина
        LZ1EMS

Коментар

Виж сега, не можеш да направиш такъв защото няма да видиш нищо на екрана - само замазани осмици ако не и добре подчертани такива (88888888 ). Възприятието на окото за дисплея не може да поеме толкова много промени в секунда. За стрелковия не е същото...
          LZ1EMS

Коментар

Факт е, че уредите в таблата на повечето съвремени автомобили, включително километража и оборотомера са цифрови, но показват информацията аналогово - със стрелка. А стрелките на уредите се движат от стъпкови моторчета, управлявани от микроконтролера в таблото.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
              Виж сега, не можеш да направиш такъв защото няма да видиш нищо на екрана - само замазани осмици ако не и добре подчертани такива (88888888 ). Възприятието на окото за дисплея не може да поеме толкова много промени в секунда. За стрелковия не е същото...
              Е, това ще да е някой уред, правен не от когото трябва. А и на практика не съществува такъв. Всеки цифров показващ в реално време уред, има време за пауза в показанията, през което се осигурява физиологичното време за възприятие от човешкото око и мозък.
              За онагледяване на динамични процеси с по-голяма честота се използват други уреди.
              Както в медицината, докторе, има и скенер, и ЯМР...

Коментар

в крайна сметка откъде в София може да се вземе дигитален ампермер (метър) , трябва ми до 50-60 А да показва , ще следя с него консумацията на водородната ми клетка както и показанията от перманент магнитния алтернатор... За поръчки от И-бея няма много време , иначе ми е ясно къде са китайчетата
                rides:
                :arrow:1992 Jeep Cherokee XJ 4.0 HНO Limited
                :arrow:2005 Yamaha YZ250
                :arrow:1991 BMW 318hi Coupe
                The Hydrogen Factory...coming in 2010 :)

Коментар

Първоначално публикуван от vlado_28 Преглед на мнение
                  в крайна сметка откъде в София може да се вземе дигитален ампермер (метър) , трябва ми до 50-60 А да показва , ще следя с него консумацията на водородната ми клетка както и показанията от перманент магнитния алтернатор... За поръчки от И-бея няма много време , иначе ми е ясно къде са китайчетата
                  Панелен май от никъде, или поне аз не знам. Иначе амперклещи има навсякъде, като на половината места от навсякъде-то има и постоянно токови такива.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X