Обява

Свий
Няма добавени обяви.

дигитален амперметър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: дигитален амперметър

Първоначално публикуван от Камен Калчев Преглед на мнение
    имам такива и то доста ,маи кам 10 бр
    ама ми се искаще нещо по точно.ама маи ще е такъв.
    Колега, ти сам си си решил проблема с измерителния уред за тока, само да отговаря обхвата му на твоята консумация, но в този случай, не е лошо да монтираш и един стрелкови волтметър. Така ще можеш да следиш едновременно и консумацията на ток, и напрежението на акумулатора. Един съвет (повтарям го) от по-горе казаното: ако искаш да работи направи го така. Другото е менте на ментето, освен ако не търсиш специализирана техника, но заслужава ли си цената? Успех.
    Приятели не се печелят - губят се завинаги.
    УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
    Времето е ценно, само ако не бързаш.
    0889623098

Коментар

Точен не ти трябва, това е безсмислена информация. Трябва ти тъкмо автомобилният нулев 20 А. На УАЗ са същите. В същия корпус има и 50 амперови. Намират се трудно и не ти трябват. 100 амперовите камионски са големи като километража.

Коментар

За такива неща Конрад нямат равни на себеси.

Коментар

Усложнявате нещата с амперметър. Волтметърът върши същата работа. Нали му трябва да следи напрежението на акумулатора в динамичен режим (когато има консуматори и заряд). Консумацията му е нищожна, но ако го свържеш от +15 отпада и тя. Като се включи запалването има и първоначално натоварване, което води до реална представа за състоянието на акумулатора. Ако забелязвате, ампермерите отпадат от арматурните табла, за сметка на това, почти всички производители, слагат волтметри.
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

да волтметър ще е
            ама някой знае ли как да го вържа.
            на него има + и -
            "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Ооо, добре дошъл в лудницата!)) Още една дълбоко религиозна тема от висшата теология))
              Като за начало - "+" - на + на акумулатора, "-" - на - на акумулатора. С кви да е тънки жички с дебела изолация. И за всеки случай мушни най-малкия бушон който имаш в жицата на плюса, току до акумулатора. Ако стане нещо и ги прекълца, да не стане пожар.

Коментар

Това е едно добро решение за хора, които са на Вие с "тоците": http://hobby.neomontana-bg.com/kit36.htm
                Само да има кой да го изпълни

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_j Преглед на мнение
                  Това е едно добро решение за хора, които са на Вие с "тоците": http://hobby.neomontana-bg.com/kit36.htm
                  Само да има кой да го изпълни
                  Няма нужда някой да го сглобява и да си губи времето, освен ако не му е хоби. Такива готови продукти се продават за смешни пари и се слагат в гнездото на запалката например. Има ги и за залепване на удобно място и какви ли не още. Въпрос на избор и най-вече на ефикасност. Слагаш това, което смяташ, че ще ти върши работа. А колегата в началото на псоста си спомена, че има мощни фарове, музика и други консуматори, които най-вероятно са извън списъка на стандартното оборудване на автомобила. Как той ще разбере дали е на прага или над възможностите на генератора(алтернатора)? Има два начина - със съответния уред(и) или по метода на опита и грешката. Всеки си решава сам съдбата. А щом се е обърнал към нас за помощ, ние сме длъжни да му дадем максимално количество информация, за да може човекът да прецени кое ще му е полезно и кое не. Успех.
                  Приятели не се печелят - губят се завинаги.
                  УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
                  Времето е ценно, само ако не бързаш.
                  0889623098

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                    Ако забелязвате, ампермерите отпадат от арматурните табла, за сметка на това, почти всички производители, слагат волтметри.
                    Честно да си кажа, не виждам практически смисъл от волтметъра дето ми е сложен фабрично на таблото. Според мен, дизайнерите са се чудили какъв индикатор да сложат за симетрия и им е било най-лесно да сложат волтметър.

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
                      Честно да си кажа, не виждам практически смисъл от волтметъра дето ми е сложен фабрично на таблото. Според мен, дизайнерите са се чудили какъв индикатор да сложат за симетрия и им е било най-лесно да сложат волтметър.
                      Честно да ти кажа от амперметъра ползата е много по голяма от волт метъра.И Стефан ей сега ще ти го каже.А той разбира. По големината на тока с който се зарежда акумолатора много по лесно можеш да разбереш състоянието на същия,отколкото от волтмера. Акумолатор от мотоциклет също ще ти даде 12 волта , ама я да завърти стартера на Волга ,примерно.Едната уазка я карам с някакво смешно акумулаторче , и с интерес следя след палене в диапазона от 3 -4 минути стрелката на ампермера от +20 стига на 0 ампера.
                      Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Аз съм извратен. Купих си и волтметър, и в новата инсталация ще ги сложа заедно с амперметъра на отделно панелче. Или ще ги набутам направо в блока с релетата ако успея.

Коментар

Първоначално публикуван от Макавеев (mac) Преглед на мнение
                          Честно да ти кажа от амперметъра ползата е много по голяма от волт метъра.И Стефан ей сега ще ти го каже.А той разбира. По големината на тока с който се зарежда акумолатора много по лесно можеш да разбереш състоянието на същия,отколкото от волтмера. Акумолатор от мотоциклет също ще ти даде 12 волта , ама я да завърти стартера на Волга ,примерно.Едната уазка я карам с някакво смешно акумулаторче , и с интерес следя след палене в диапазона от 3 -4 минути стрелката на ампермера от +20 стига на 0 ампера.
                          Как ще разбереш 0.5А разряд? При такова положение волтмера ще показва под 12.5V, което е незареждане.
                          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Макавеев (mac) Преглед на мнение
                            Честно да ти кажа от амперметъра ползата е много по голяма от волт метъра.
                            Ам'че нали и аз това казвам

Коментар

Ами то има и А-метри на които шунтовете не са на тях, ами са отделно, ама незнам дали стават за коли, защото успокоителите не са им май толкова добри и няма да показват добре, но един такъв уред (той когато е без шунт е с капацитет към 100микро/мили ампера) си го слагаш на таблото, без да се нуждаеш да прекарваш дебелите кабели до таблото, ами само 2 кабела като за V-метъра описан по-горе и ги връзваш към шунта, който ти е непосредствено след акумулатора на "+"вата клема. Това според мен е по-добрия вариант от колкото да прокарваш дебелите кабеляци вътре и после пак на вънка. Ама стига да се намери уред с добър успокоител, който да става за автомобили, че повечето които аз съм виждал (трошил) са за стационарна руска военна техника от време уно
                              Последно редактирано от Ivanko; 20-03-08, 23:53.
                              Моите снимки...
                              https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                              https://500px.com/ivankoo

Коментар

А да знаеш някъде да продават шунтове?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X