Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за избор между няколко акумулатора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ за избор между няколко акумулатора

Ами те гледаха за четките и другото към тях. Само четките могат ли да се махат?
    Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

Първоначално публикуван от petrov_m Преглед на мнение
      Само четките могат ли да се махат?
      В общия случай да.

600 лева е цена за цял генератор при дилъра на съответната марка за нов модел автомобил. Е, има и по-скъпи.

Коментар

Е майстора незнае ли как се приправят и сменят четки?
        Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Това са четките. Аз питах за цена на цялото. Мога ли да сменя само ограденото с червено? Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Без име.png
Прегледи:1
Размер:440.0 КБ
ID:5698678
          Прикачени файлове
          Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

Да, можеш да смениш само четките. Ти и да не можеш, всеки електричар може.

А за цялото ако ти искат повече от 30лв - да се прескачат.

Коментар

Към смяна на четките се насочвам. Утре ще търся техник. То ако цялото е 30 - 50 лв го взимам, ама проблема е, че има само на бош. Няма заместители.
              Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

Първоначално публикуван от petrov_m Преглед на мнение
                Към смяна на четките се насочвам. Утре ще търся техник. То ако цялото е 30 - 50 лв го взимам, ама проблема е, че има само на бош. Няма заместители.
                За 50 лв може и генератор да си намериш в морга (зависи от мората разбира се). Аз си намерих за 40 с малко късмет.
                Но като се има предвид това, което пишеш за акумулатора - 11 V при работещ двигател и 10 след изгасянето му, имаш проблем и с акумулатора. Докато се знимаваш с генератори и реле регулатори, свали акумулатра и го сложи да се зарежда. След 10 -тина часа го откачи изчакай половин час и му измери напрежението. Ако е по-малко от 12 V ......... . Вече писаха за мъртвите клетки.
                А заместител на реле регулатор от снимката струва между 10 и 20 лв. Карам втора година с такъв. Сложих го докато сменя четките на оригиналния. Намерих четки, изпилих ги и .... стоят в кутийка с регулатора за по-добри времена. Моя не е точно същия но не вярвам тоя от снимката да е останал неизкопран. Потърси в друг магазин.
                Като гледам разположението на четките, прилича ми на регулатор за голф 2. Някъде из боклуците ми се търкаля такъв. Като отидеш в магазин, носи стария регулатор и казвай, че ти трябва такъв но не казвай, че е за нисан терано. Ако много настояват да разберат за каква кола е, кажи, че не знаеш, че някой приятел те е помолил да му потърсиш такъв.
                Колкото по дълго гледат в компютрите, толкола по-оригинален ще е и съответно позлатен.
                Вече ми излизаха в един магазин с тоя номер. Аз нямам вид на човек, на когото могат да продават "оригинални" части но тия бяха млади момчета и се объркаха. Започнаха май с 80 лв. Аз започнах да се смея. Те се вторачиха пак в компютъра и ...... Неоригинален ама много качествен - 40 лв. Аз се разсмях още повече. Ментето ми струваше по-малко от 20 от друг магазин. Че даже и бош пишеше на него. Ама още съм с него.
                И не казвай, че колата е спряна и чака регулатора.
                Последно редактирано от bogilloff; 14-01-16, 20:06.
                ОФБ ДБ X22SE
                Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Акумулаторът е на 11 месеца и още е в гаранция. Вече е в сервиза и се зарежда. Явно доста съм го поизтощил. Утре ще го занеса на майстор да види дали може да смени четките и ще се обадя на един - два магазина да сравня цените.
                  Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

Търсих и по Bosch, и по Nissan. Цените са общо взето такива 500-600 кинта. Само от оттатък голямата вода излезе на 150 долара, което пак е нефелна цена. Явно са останали малко бройки по складовете.

Ако се наложи да се сменя цялото, със сигурност има заместител, пак на Bosch или на друг. Въпроса е да се намери точно тоя, дето ще пасне по габарити и прикрепящи отвори. Другото е майтап за всеки, дори гъзорък, електрикаджия.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В най лошия случай когато регулатора е заминал жичкаджиите го изкормят и го вадят на външен регулатор . Аз след като ми се скапа поредния подобен на нивата това направих .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Я кво било
                        Четки за динамо на Терано 600 лв!?!
                        А тези простотии се правят от името на всички ни.
                        Даника
                        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          В най лошия случай когато регулатора е заминал жичкаджиите го изкормят и го вадят на външен регулатор . Аз след като ми се скапа поредния подобен на нивата това направих .
                          За този сигурно няма да се налагат такива интервенции. Просто трябва да му се сменят четките. Сегашните регулатори, дори и ментетата на които пише Boch се повреждат главно по два начина, ако ги сплескаш с чук или сложиш наобратно акумулатора, във втория случай изгорелия регулатор ще е много малък проблем. На ментетата четките свършват по-бързо.
                          За нива, ако е със стария тип регулатор (едната четка на маса), наистина е по-лесно да се изведе скабели новия регулатор навън.
                          ОФБ ДБ X22SE
                          Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Преди година-2, купувах четки, оригинални Бош, к-т с пружинките и едни гилзички около 10 лв. В момента не знам кой ги има на склад. Просто намери читав търговец и после добър алтернаторджия.
                            трябва ти 1 127 014 028 . Провери дали са 2 четки в к-та !!!
                            Последно редактирано от stefsab; 14-01-16, 21:45.

Коментар

Първоначално публикуван от stefsab Преглед на мнение
                              Преди година-2, купувах четки, оригиналн.... поосле добър алтернаторджия.
                              трябва ти 1 127 014 028 . Провери дали са 2 четки в к-та !!!
                              Ако са четките- на тези години почти сигурно и колектора, той се продава(IKA - 1.2039.0 май това), ма си трябва баш човека.
                              Последно редактирано от veskov; 15-01-16, 05:50.
                              А тези простотии се правят от името на всички ни.
                              Даника
                              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Да докладвам какво стана днес.
                                Сутринта отивам в специализиран сервиз за стартери, динама и турбини, давам частта на човека и викам могат ли да се сменят само четките. Отговорът беше, че няма как да стане защото било капсуловано и разни други мрънкания. После се сетих за един познат телевизионен техник и отидох при него. Погледна го и вика "ще стане, що да не стане, първо ще пробвам да ги извадя от горе, пък ако не стане ще разпробиваме". Пробва да ги изкара отгоре и взе, че стана. Прибягах до магазина и взех едни за три лева, който са същия размер. Запои новите за кабелчетата на старите и го занесох на майстора за монтаж. Монтира го на динамото, след това и на колата. Врътнах стартера и взе, че запали. Замерих напрежението при работещ двигател и показа 14 и нещо, което смятам, че е добре. Надявам се за напред да нямам проблеми.
                                Искам да благодаря на всички включили се и помогнали в темата
                                Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X