Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за избор между няколко акумулатора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ за избор между няколко акумулатора

Здравейте колеги. Да се оплача за 11 месеца мутлуто умря! Още не знам дали вината е в акумулатора или в колата.
    Днеска по обяд запалих колата (запали лесно), карах около 500 метра и спрях. След 10 минути пак запалих (този път усетих мудно въртене) и карах 200 - 300 метра и колата изгасна от само себе си. Дадоха ми ток запали тръгнах и след 200 - 300 метра пак угасна. С още едно даване на ток се прибрах. Постоя колата един час пред нас врътнах и запали и като поработи пет минути угасва и повече не ще да завърти в близките 20 минути. Замерих акумулатора при работеща кола и дава 11 и нещо волта, а при изгасена 10 и нещо волта.
    Според Вас какъв може да е проблема? Трябва ли при работещ двигател да дава 13-14 волта, при положение, че акумулатора е паднал?
    Последно редактирано от petrov_m; 13-01-16, 16:49.
    Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

Явно си останал без зареждане Би трябвало да е 13-14
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

При изправно динамо и включени всички консуматори (фарове, парно, реотани) и при около 1100-300 оборота на двг трябва да дава 14-14.2
        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Значи, ще се окаже по - лошото и по - неприятното за решение - динамото.
          Това, което ми е странно, е, че в петък карах около 20 км. като 5 от тях по много кален черен път на 4х4 и до последно нямаше проблеми с паленето. Вчера не съм карал колата и днес стана така.
          Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

По лошо ама зависи, понякога рециклиране на динамо е по-евтино от нова батерия. Закарай колата при някой майстор да я прегледа.

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
              Явно си останал без зареждане Би трябвало да е 13-14
              Или просто има окъсила клетка.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

ЛамБи по таблото светят ли? При работещ двигател, дори с укъсена клетка мисля че трябва да си с поне 13,5-6 Волта.
                „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Ако има окъсила клетка, а динамото си е на ред не би ли трябвало като запали и махне плюсовата клем колта да си работи нормлно без да гасне? И в тоя ред на мисли- нека запали и да свали клемата- ако изгасне значи все пак е динамо

Коментар

Не си правете експерименти с откачане на акумулатора при работещ двигател!!!
                    На празен ход генератора вдига доста високо напрежение, и може да направи куп поразии. Може и нищо да не направи де, ама не рискувайте.

Колега Петров, щом задаваш въпроси от този род-явно не си много в час с токовете по колите. Не, че е лошо, не може всеки да знае всичко, но по-добре иди в някой автоеладжийски сервиз, там хората се занимават точно с това, ще ти оправят проблема.

Аз залагам на неработещ генератор, ма ще видим.
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Днеска ще посетя майстор. Вчера нямах време. Не съм си и помислил да правя нещо сам, че може да стане по - лошо.
                      Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

Свалихме динамото и проблема се оказа в четките. Супер изхабени са. Питах в магазина и ми обявиха цена от 600 лв.
                        Ще търся нещо на по - нормална цена.
                        Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

Re: Помощ за избор между няколко акумулатора

600 лева за четки?!

Коментар

Чифт хубави четки струват 6.00 лева. Търси ги по размер.

Коментар

Ми не питай в магазина. Питай Patrol fen. Цената в магазина ти е вероятно за четки барабар с четкодържател и регулатор. Четките и сребърни да бяха, пак нямаше да струват толкова. Не че и за регулатор цената е вменяема де.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От магазина ми казаха, че нямат заместители. Ще попитам другаде. Цената ми се струва адски нереална. Сега гледам, че ново динамо върви толкова.
                                Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X