Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за избор между няколко акумулатора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за избор между няколко акумулатора

Здравейте колеги.
    Акумулатора на джипката (нисан терано 2.4 бензин, дълга база), нацяло каталяса и утре ще купувам нов.
    Досега съм се спрял на две марки и модела:
    - monbat formula 12v/77ah/680A
    - FERA MF 75ah/640A
    Кои от двата да избера? Сякаш клоня повече към ферата, макар, че информация за нея не намирам почти никаква.
    Монбат съм имал, обикновен и нямах никакви проблеми с него, но от четенето в нета разбирам, че е на късмет.
    Също така бих се радвал и на други предложения, в ценови диапазон до 150 лв.
    Тези ампери добре ли ще са за джипа или трябва по - мощен?
    Nissan Terrano 2 2.4i

От: Помощ за избор между няколко акумулатора

И другия е на късмет.

Коментар

Аз преди време накупих Варта за всичките коли, уж хубави, какво ли още не...оставиха ме като по поръчка, по едно и също време няколко месеца след като изтече гаранцията. Още ме е яд. Уаза го взех беше със монбат две години го ползвам, а преди това минимум още две има от когато предния собственик го е сложил. Преди ''старт'' ползвах, изкарваха година най много две след гаранция, до завода имаха магазинче, но после реформи фалити не знам си какво, сега са част от монбат. Определено е на късмет с всички стоки по нашия пазар. По склонен съм за монбата, обаче е по голяма вероятността да се скапе в гаранция и да ти дадат нов, което не е никак приятно, ако ти се случи в неподходящият момент, ама какво да се прави.
      Не важно кто напротив, важно кто рядом.

Коментар

Първия точно с толкова ампер часове го имам от година и нещо, беше най-големия който се събира на мястото, отбиха ми от цената и изкупиха стария. Не ми е създавал грижи. Имам още един същия и в една от служебните коли, там също няма грижи. Другия не съм го и чул, бих заложил пак на Монбата, за парите си и три години да изкара ще си купя нов. Това че на някой му изкарал 10 години едва ли важи за новите продукти. В старата кола имах една Искра и се предаде на седмата година. Никаква гаранция няма че ако си купиш акумулатор за 320 вместо за 140 лв ще изкара двойно повече. Като гледам нашите изнасят яко, така че скачай.

Коментар

Аз карах с Монбат Тераното 2.7ТД.
          Четири зими без проблем!!
          Сега като обърнах джипа го дадох на един приятел,който го сложи на една Нива и до сега не е имал ядове.
          Аз гласувам за Монбата!!!

Коментар

Май в днешно време всичко е на късмет, колега, чувам добри отзиви за "Мутлу"които са в този ценови диапазон. Лично аз карам седма година с "Бош",но и това сигурно е късмет, а и те са по-снъпички,и сигурно не са това което са били...!

Коментар

В този "ценови диапазон" акумулатори имат всички фирми - и всичките са чисто стартови, необслужваеми, с течен електролит. И всичките карат 3-5 години и това зависи повече от колата и начина на употреба, отколкото от марката.

Коментар

Според мен електролитен необслужваем акумулатор няма. Това е търговски трик за да се скапе по-бързо. След изтичане на гаранцията, задължително махам лепенката, отварям капачките и доливам дестилирана вода. Винаги е имало нужда. Какво ли ще стане ако си го карам сух?
                Така практикуват и някой мой приятели, та наблюдението е че акумулаторите карат доста. Дали е правилно, не знам! Споделям мнение. Иначе съм за Монбата твърдо.
                Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Прав си Сашо, и аз проверявам и доливам при нужда. Предният ми Монбат изкара 7+ години и пак съм с такъв.

Коментар

Първоначално публикуван от Sasho74 Преглед на мнение
                    Според мен електролитен необслужваем акумулатор няма. Това е търговски трик за да се скапе по-бързо. След изтичане на гаранцията, задължително махам лепенката, отварям капачките и доливам дестилирана вода. Винаги е имало нужда. Какво ли ще стане ако си го карам сух?
                    Така практикуват и някой мой приятели, та наблюдението е че акумулаторите карат доста. Дали е правилно, не знам! Споделям мнение. Иначе съм за Монбата твърдо.
                    Правилно е.

"Необслужваем" означава че ще си изкара гаранцията без да го отваряш и ако му се спазва режимът на зареждане. Иначе губи вода, просто загубата е сведена до скорост при която това да е възможно. При "обслужваемите" е друго - там спазваш, спазваш, ама си длъжен на определен период да проверяваш и да доливаш.

Иначе големите размери на Монбат, независимо че са "необслужваеми", си имат тапи които не са залепени и лесно се отвиват.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

Иначе големите размери на Монбат, независимо че са "необслужваеми", си имат тапи които не са залепени и лесно се отвиват.
                      Не съм срещал до сега такъв дето да не се отваря. Не само Монбат но и западни марки. Сигурно вече има де! То какво ли не се прави да върви търговийката и производството. Тенденции какво да правиш?

Монбат преди години правеха опити за производство на необслужваеми гелови акумулатори. Тотален провал. Та от тогава им тръгна име. Иначе и при мен както при колегата по-горе монбат издържат 7+ години при редовно следене нивото на електролита.
                      Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Монбат в гаранция на 1 година и 2-3 месеца го изхвърлих, беше сложен на Мазда 6, защото за рекламацията ми обяснявах, че акумулатора си бил ОК, но не ми зареждало динамото и не ми работел стартера правилно. Това се случи лятото на 2014 г. Сега съм с някакъв друг, не знам какъв е, но е безпроблемен поне за сега.
                        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Sasho74 Преглед на мнение
                          То какво ли не се прави да върви търговийката и производството.
                          Конкретното се прави за да може като си купиш нов да не го мислиш 3 години и да не ти облива стойката с киселина. Последното е и основната разлика между калпав и по-малко калпав. Карам с Bosch и Varta всичките си автомобили - няма излязла и капчица и няма корозирала клема. Дори само заради това не мисля да сменам марката.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Погледни марка MOLL. С 2 год. гаранция са и ми ги похвалиха като много добри. Аз такъв взех на джипа преди два месеца.
                            GSM 0877 08 99 19
                            Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Благодаря на всички за мненията и помощта. Спрях се на Mutlu. За мен е важно да изкара 2-3 години без да създава проблеми и дано да е така.
                              Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X