Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Китайски лед ламБи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Китайски лед ламБи

Нямат ли разлика,тези последните са с леща,а другите с рефлектор
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
      Дойдоха и ламБите от чайна таун. Обаче тази пратка с ДъХъЛъ верно ми се разказа играта.
      Мито 30лв + около 5 часа изгубено време в митницата на аерогарата + 2 пъти ходене както до митницата, така и до DHL + 20лв за подготовка на митническа декларация...
      По едно време се почувствах все едно обмитявам такер с петрол... Мани-мани, ур небесна.
      А можеше половин час при нотариус за издаване на пълномоюно на DHL да освобождават от твое има, и после да си платиш каквото дължиш при доставката. Писали сме го това по разни теми.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Квадратен се оказа казуса с митницата на аерограра София, да.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        А можеше половин час при нотариус за издаване на пълномоюно на DHL да освобождават от твое има, и после да си платиш каквото дължиш при доставката. Писали сме го това по разни теми.
        Наивността ме подведе да се опитам да свърша работа с едно ходене само.
        Освен това нямах ЕОРИ номер пък DHL ми казаха, че за да свършат работа вместо мен освен пълномощно трябва да им дам и такова нещо.
        Както и да е - не искам повече да си пропомням тази скапана одисея!
        Ще се постарая никога повече да не повтарям подобна грешка.

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
        Нямат ли разлика,тези последните са с леща,а другите с рефлектор
        От чайна освен комплект рефкекторни бях поръчал и един с лупа за други цели.
        Качеството на този с лупа е далеч по-ниско във всяко едно отношение.
        Освен това светлинният му поток е толкова фокусиран, че е абсурд да се ползва за фар.
        Става за осветятване да много голямо разстояние но не е за на път.
        Забелязах също така, че отделя 2 пъти повече топлина от рефлекторните.
        Не съм мерил с колко ток са напържили диодите - оставих ги да поработят някой и друг час за да знам какъв фийдбек да оставя на търговеца.
        Все пак той няма никаква вина за простотията с митницата.
        Човекът беше пуснал фактура за 20$ която обаче не хвана дикиш...
        Декларирах на пълна стойност и реална цена за доставка.
        Враг усраине

Коментар

EORI-то също те могат да ти го издадат. Това (заедно с пълномощното) се прави веднъж. После като имаш пратка сами ти се обаждат да те питат какво има в нея, за да знаят какво да пишат в митническата декларация, както и ако трябва да им предоставиш платежен документ от банката или разпечатка от PayPal транзакцията. Преди вземе услугата да освобождават вместо теб беше платена, а митото и ДДС-то си ги превеждаше ти лично и им пращаше платежните. Сега освобождаването е безплатно, те внасят и митото и ДДС-то вместо теб, а ти ги плащаш на куриера като дойде да ти достави пратката. Тоест, твоето единствено задължение се свежда до това да им кажеш какво има в пратката и да им пратиш документ за плащането - за всичко останало се грижат те. Аз съм на тоя режим от много години. Не че пазарувам често - просто ми е най-удобно, а и китайците масово пращат с DHL.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На мен ми казаха, че трябва да имам ЕОРИ номер и да им го дам заедно с пълномощното.
            Тъй като става въпрос за инцидентен случай ми се видя по-лесно да си освободя пратката сам.
            Неколкократно съм освобождава пратки от централна митница и там става за половин час максимум.
            Никога не са ми искали ЕОРИ номер, специална декларация на хария и електронен носител, етц...
            Само документ за плащането.
            Ако се получават регулярни пратки през DHL от Чана/HK определено е за предпочитане пълномощно и постоянен ЕОРИ номер.
            Аз сега вадих еднократен а ако искам постоянен, понеже съм от Перник трябвало да го заявя в местната митница.
            Не можело при тях.
            Но както казах не мисля да си причинявам повече това.
            Търговеца след сума извинения за неодобствата каза, че ме направил VIP, това значело -10% и никога повече нямало да ми праща ако купя нещо през DHL - закле се в децата на кварталният
            Но едва ли ще рискувам отново. Все пак евала.
            Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
              На мен ми казаха, че трябва да имам ЕОРИ номер и да им го дам заедно с пълномощното.
              На мен ми го издадоха те, някога си, като ги упълномощавах.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X