Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стартерна устройство/количка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Стартерна устройство/количка.

Е сега със сигурност няма да бъде с такива размери и тегло подобно устройство, тъй като импулсните преобразователи са десетки от обема на трансформаторните със същите характеристики.
    Което не означава, че са по-евтини.
    Няма как да е евтин един инвертор, който е в състояние да отдава ~200-300 ампера и то в продължителен режим.
    Такъв, какъвто му трябва на колегата.
    Това е по-тежък режим от този, който се ползва за заварки при електрожените.

Онова горното със сигурност няма да му свърши работа за целта, за което първоначално пита обаче би било полезно (може би) при някой и друг старт и слаб основен акумулатор...
    Враг усраине

Коментар

В допълнение - вземал съм на времето подобна бъзикня (куфарчето) за да стартирам колата на жената...
      Междувременно реших все пак да и кача акумулатора вкъщи и да го заредя, и след възбуждане около 2 часа колата си запали безпроблемно... (бъзикнята я бях взел за авариен случай ако акумулатора е съвсем умрял)...
      С една дума - размина се без ефективно ползване на бъзикнята.
      Е да, обаче след като стоя забравена едно лято в шкафа, нейния 17Ач акумулатор безвъзвратно умря...
      И сега си имам една кутия, и едно захранване... Т.е. - хвърлени пари на вятъра...
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Еми... Ка'т всеки акумулатор, който не се ползва.
        Знам ли, може би има такива бъзикни но с литиеви пакети... Всъщност няма начин да няма!
        Те са доста по-добри в случай на неползване - запазват си голяма част от капацитета.
        Ама там за качествен пакет с такъв капацитет са едни други пари и пак става безмислено да се плаща за нещо, което да не се ползва активно.

Между другото замислих се, че продължителен режим емалко недефинирано понятие в този случай.
        Няма особен смисъл "бичето" да е оразмерено кой знае колко повече от това, което може стартера.
        А той не може кой знае колко много... Няма особено значение кое ше замирише първо - стартера или установката.
        След няколко минути със сигурност ще се размирише
        Враг усраине

Коментар

Каква сума си склонен да отделиш?

Коментар

Здравейте не видях темата и писах и в друга но,ще задам въпроса си тук.Колко ампера са нужни на стартерната станция,за да запали дизелов автомобил?По-точно мой познат иска да си купи комбинирано зарядно-стартиращо устройство,харесал си е най-малкия модел на Дечев Електрик 12В-300А.Ще бъдат ли достатъчни 300А за запалване на автомобил,с паднал вече акумулатор?Свестни ли са уредите на тази фирма?От видяното за модела,разбрах,че има автоматично и ръчно спиране на зареждането,регулиране на мощността на зареждане.

Коментар

Здрасти, аз продавам над 15 вида стартиращи устройства и ако нямаш автопарк не си заслужава да го имаш. Хубавите бустери струват доста повече от един акумулатор и за една кола нямат много смисъл. Тези с вградените акумулатори карат ден до пладне докато се скапе вградения акумулатор, като го оставиш 3 -4 месеца без ток лятото това е гарантирано. Купи си зарядно, за всичко по-скъпо ще си купиш нов акумулатор ако е само за една кола. Клиентите които купуват стартерни устройства обикновено са собственици на някакви гаражи, тир паркинги, автокъщи, автосервизи и др.

Коментар

Не е за мен а за познат,човека иска да купи зарядно и до като разгледахме оферти.Попаднахме на комбинация стартиращо устройство и зарядно,предложих му да си купи импулсно,но иска обикновен трансформатор(ако стане нещо да се правело по-лесно и евтино)!Въпроса е стигат ли 300А за палене на примерно,пет цилиндров мерцедес дизел?Добри ли са устройствата на Дечев Електрик?Модела който гледахме е най -малкия от комбинираните,има ръчно и автоматично спиране,дали върши работа не се знае.Има и регулиране на тока,човека има 3 различни по-капацитет акумулатора.Беше решил да купува от тези старите зарядно на респром,които са на 12 и 24 волта с трите бушона и с тегло 30 кила.Но видяхме тоя модел на дечев и цената го устройва ако излезе и свестен уред.

Коментар

Аз си купих правено от човек от Варна, който само с това се занимава. Излезе ми 180лв. На това "Дечев Електрик" 300А е максимално, реално сигурно не дава повече от 180-200А. Моето по думите на човека и смятано за 180А - реални. До сега няма кола, която не е запалила. Преди 2 седмици мерих с амперклещи консумацията на Пежо 607 2.2ХДИ с напълно скапан акумулатор и ми показа 160А. Палил съм също и Л200 2.5ТДИ със скапан акумулатор и ред други. Ако искаш мога да ти дам координати на човека на лично съобщение.

Коментар

Колега maptod,трансформаторна ли твоята станция,има ли зарядно?Имаш ли снимка да му я покажа,може да му хареса.Колко ампера могат да се изкарат от една фаза,за стартиране имам в предвид,за електрожен съм чел,че са около 200А?Може Дечев да са преувеличили,но пък имат и по-мощен модел пак монофазен,нека някой от знаещите да сподели какво може да се очаква от подобна техника.

Коментар

Защо не се свържеш с фирма "ДЕЛ". Имат електрожени с опция "биче". Хем ще си имаш токов източник , хем ще можеш да заваряваш.

Коментар

Въпроса е стигат ли 300А за палене на примерно,пет цилиндров мерцедес дизел?
                        Ако се е скапал акумулатора, не, не става. Ако погледнеш на акумулатора му пише поне 650А старт, 300 ампера стигат ако леко е паднал. За пример едно Ивеко не искаше при скапан акумулатор да запали с 600А бустер, чак като сложихме 900А запали. Ако беше леко паднал акумулатора щеше да запали с малкия. Дай линк да видя машинката и ще ти кажа.

Коментар

Ето това е което си е харесал http://deibg.com/startovi/zsu12v300a ,само не е ясно дали може да се изкарат 300А с трансформатор от една фаза?

Коментар

Ами устройството изглежда достатъчно голямо че да съдържа трансформатор около 4kW, което е и границата, която може да издържи един контакт тип "Шуко".
                            Тоест би могло да е съвсем реален параметър.
                            Какво обаче има в устройството на практика е друг въпрос.
                            Предполагам само, че е вярно - Не изглежда нереалистично във всеки случай.
                            Друг е въпросът дали тези 300А ще бъдат достатъчни в случая.
                            Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от reingar-x Преглед на мнение
                              Ето това е което си е харесал http://deibg.com/startovi/zsu12v300a ,само не е ясно дали може да се изкарат 300А с трансформатор от една фаза?
                              Може. 12В х 300А = 3600Вата.

Коментар

На мен ми е ясно горе долу,че уредите на които може да се разчита 100% са трифазни и не са по 300лв.Тук има някакво управление,ако е направен добре и трансформатора не би трябвало да има грижи,според мен ако се счупи нещо ще може да се поправи или подобри.Иначе съм виждал такова устройство вкарано от европа повредено,usag или facom беше струващо доста пари.Което въпреки усилията на майстори не можа да проработи,така и го изхвърлиха явно не е много пригодно за ремонти.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X