Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стартерна устройство/количка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Стартерна устройство/количка.

Харесал съм цената на едно стартерно устройство, но само цената, друго не разбирам и не знам дали ще ми върши работа.
    Ще се използва рядко и за това не ми се дават повече пари.
    Идеята е при обезвъздушаване на дизел със скапан акумулатор да свърши работа и да го прибера в склада.
    Модела е този: Telwin Speed start 1212/12v
    Някакви съвети?

От: Стартерна устройство/количка.

Този тип устройства ми се струват толкова безмислени за моето ежедневие, че даже не знам какво правят. Почти сигурен съм, че не може да даде ток за въртене на стартер повече от 30 секунди. Дизелов двигател с въздух с ротационна помпа ще трябв да върти няколко минути, ако въобще тръгне. Зависи от модела помпа, и как е направена останалата част от горивната система.
    Трябва ти стабилен източник на ток за стартера, нещо да дава стотина ампера постоянно, и до 150 - 200 за кратко. Значи към 2 кВт да е.

Коментар

Това са му характеристиките..

829511
      230V 50/60Hz 1phase Mains voltage
      12 V Starter voltage
      17 Ah Battery capacity
      300 A Output current
      1000 A Starting peak current

Коментар

За обезвъздушаване те интересува колко време може да дава този output current 300A, или изходящ ток 300А. Още по-добре ако кажат колко време ще дава 100А, защото там някъде харчи стартера.
        Доколкото знам, хубавите такива устройства дават голям ток за кратко време - някакви секунди - а са способни да се зареждат от умрелия акумулатор на колата. Стои в багажника, и ако ти падне акумулатора, но двигателят е в ред, закачаш това, чакаш 15 мин и палиш от раз. Не и при нагълтана с въздух система.

Коментар

Никаква работа няма да ти свърши при твоя проблем ! Аз ползвам спрей най-често брейк клинър като пръскам по малко колкото да припали няколко пъти и всичко е 6
          Uaz 469 2.4 D MB
          KTM 600 ROTAX
          Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
          Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Може и газ, пропан-бутан.

Коментар

А може ли да препоръчате зарядно за акумулатор което да може при паднал такъв да се запали колата с него?

Коментар

Благодаря за мненията. Ще взема едно такова дори и да не ми свърши работа при обезвъздушаване на дизели.. Все някога ще се използва, а от имане на инструмент глава не боли.

Коментар

Само ще допълня темата - всъщност търсеното нещо е електрожен с функция старт. Или само старт захранване. То тръгва в момента на палене, не знам как, и дава много ток. Опростен вариант е някакво яко захранване на 12 В на изхода.

Коментар

Четох тук, че и телоподаващо върши работа, но не ми се рискува..

Коментар

Ползваме подобна количка дават и 60 ампера на зарядно и 300 стартов .Но при по слаб акумулатор и въртене над 10-тина секунди почва да замирисва така ,че не става за обезвъздушаване и палене на проблемни дизели иначе при изправен двигател и паднал акумулатор може да се пали със нея .
                      ВНЕДОРОЖНИК УАЗ - БОГ РАЗБИТЫХ ДОРОГ

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                        Само ще допълня темата - всъщност търсеното нещо е електрожен с функция старт. Или само старт захранване. То тръгва в момента на палене, не знам как, и дава много ток. Опростен вариант е някакво яко захранване на 12 В на изхода.
                        Виж тук:http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=187879
                        0осем9осем7шест0осем7едно
                        Миро

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                          Харесал съм цената на едно стартерно устройство, но само цената, друго не разбирам
                          Въведи в "Гугъл"-стартерно устройство биче.
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                            Потвърждавам, ако можеш да се разделиш с повече пари няма да са на вятъра, за разлика от горното устройство след време .
                            Хем ще си имаш много добра заваръчна машина (препоръчвам телоподаващо), хем можеш да си въртиш на стартер, докато стопиш стартера .
                            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Не си давай парите за тази бъзикня (имам предвид 'стартовия куфар')- със същия ефект можеш да си вземеш един резервен акумулатор, ама не 17Ач, ами нещо по-голямо...
                              А стартерна количка - не вярвам че ти трябва такава - едно въже ще е по-ефективно....
                              Стартерна количка съм ремонтирал на времето - бе руска и тежеше сигурно над 200кг...
                              С нея можеше спокойно да се пали ТИР - имаше режими на 12 и 24В, заряд на акумулатори (с регулируем ток), правотоков електрожен (май бе до над 300А), и стартерна количка, която без притеснения и без допълнителен акумулатор можеше да върти без ограничения (за количката) стартер на голям влекач...
                              Обаче си бе със сериозно трифазно захранване, защото все пак като е натоварена консумира над 5кВт...
                              Бях впечатлен от силовите тиристори, електродите на които бяха стоманени въжета точно като за дърпане на камион
                              Имаше и предпазител - алуминиев блок над 2см широк....
                              Абе - направо си бе ХХL
                              Последно редактирано от slowtraveler; 15-10-14, 21:16.
                              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X