Реших да си направа компресор, та да си пръсна тук-там, да напомпя някоя гума. Направих всичко само това ПВ не мога да нагодя. Ако някой ми каже къде греша, ще пие бира
. Та работата е следната. Имам 3 фазен двигател, който съм вързал в звезда. Аналогично в ПВ-то влизат 3 фази и една нула. От пресостатът излизат 3 жици, като едната е зануляване и жълто-зелена. Всичко това е вътре в ПВ-то. Вързах всичко и какво се случва. Пускам от копчето и двигателя заработва, компресорът стига 6 атмосфери и изключва. Дотук добре. Спадам налягането и не и не. Не ще да тръгне двигателя. Вадя щепсела и мера на верига пресостатът. Той е
дал верига, но никой не тръгва. Трябва да натисна копчето и чак тогава. Ето малко снимки.

Дайте акъл защо не иска?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Свързване на ПВ
Свий
X
-
От: Свързване на ПВ
Не е ясно какво прекъсва пресостата. Едно реле на 220В с три контактни групи, управлявано от пресостата и прекъсващо фазите към мотора ще ти реши проблема. Ако няма и по-просто решение, но сега ...мисля за салатката повече.
Това което ни липсва ни кара да мечтаем.
-
В тая кутия няма пресостат. Това е най обикновенно включвало за трифазен мотор. Не може да му се върже пресостат без външно реле или друг ключ.
След изключване на пресостата, ако се върже такъв в схемата, контактора отпада и разделя контакта който държи бобината включена(паралелен на контакта "Пуск")
Най лесно е да смениш бутоните с едно ЦК ключе и да вържеш пресостата последователно.Последно редактирано от drukman; 04-10-14, 20:05.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Всъщност тая работа върши пресостата,който липсва на снимките...Първоначално публикуван от venkabg Преглед на мнениеЗначи не може така, както го мислех. Може ли да обясните къде трябва да прекъсва ЦК-то...
Коментар
-
Връзваш последователно: Фаза от входа на контактора, цк ключе, пресостата, бобината на контактора, контакта на токовата защита, нула(или друга фаза ако контактора е 380 волтов). Трите силови жици си влизат и излизат от контактора, както до сега.
Готово.
Точно този самозадържащ контакт спира да самозадържа кога има пресостат. Има смисъл от него само в случай, че се ползват бутони за Вкл. и Изкл. Кога е ключе става излишен.Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнениеНе съм заглеждал, ама провери самозадържащия контакт. То трябва да може без него, но виж как е вързан.
ПП за да не питаш: Бобината на контактора са ония 2 клеми на диагонал по-ниско от силовите контакти.
Контакта на токовата защита са ония 2 клеми от двете страни на бялото бутонче (въстановяването). Самозадържащия контакт (оня най горе с идиотската пластина) го пропускаш. Не ти трябва.Последно редактирано от drukman; 04-10-14, 23:33.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Аха. Мисля, че разбрах. Значи откачам нулата от тая пластина и я давам на бобината. Фазата през ключе, през пресостатът, през защитата и накрая на другия извод на бобината. Правилно ли съм разбрал? Тоест ще се пали от ЦК-то, а не от копчетата.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар