Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да свържа 12 в траф към ел.моторче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да свържа 12 в траф към ел.моторче

Здравейте правя си инкубатор и реших да не въртя яйцата на ръка а с моторче на 12в.Имам следните части: моторче на 12в за въртене на яйца от стар инкубатор,траф на 12в,циклично реле време на 12в.Посъветвайте ме как да свържа трафа към тока(цифрите 1 и 2 ли е за тока 220в) и към реле времето и реле времето към моторчето.Трябва да има и ключ за спиране на моторчето и на реле времето.Зная че работата с ток е само за квалифицирани хора но ми искат повече пари отколкото струват елементите.Частите са следните:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140126_114211.jpg
Прегледи:1
Размер:130.8 КБ
ID:6042528Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140126_114332.jpg
Размер:128.1 КБ
ID:6042529
    Реле времето е http://vikiwat.com/product/17321/rel...-99h99min.html
    Ето и схемата за свързване на реле времето.

Име:20140125_202636.jpg
Размер:87.2 КБ
ID:6042530
    Благодаря предварително.

От: Как да свържа 12 в траф към ел.моторче

Не съм много сигурен ,но ти трябва Грец(диоди) да постигнеш прав ток ''+'' и ''–'' .Сложи го това в една торба и отиди при някои даскал по електротехника да ти го свърже ,за да не се ''утрепаш'' и после няма кой да гледа пилците ! Успех.
    0899840225 / V = π.r2.h / 681г. / 1876г. / 1878г. /6 септември 1885 / 22 септември 1908 !

Коментар

Как можа да се изръсиш 40 кинта за реле-време?
      Това долу е лев - два и връзването му е очевидно

Коментар

Моторчето явно е променливотоково, и там грец не ти трябва.
        Трябва да откриеш 12-волтовите изходи на трафа с мултицет. Имай предвид, че на празен ход напреженията ще са по-високи. Открий най-ниското и свържи моторчето, виж върти ли и колко е напрежението. Ако е малко, пробвай следващото по големина и така.
        Таймера явно се захранва правотоково. За него ще ти трябва грец.
        Предполагам командва вътре реле. Контакта на релето ще трябва да ти прекъсват променливите 12 волта към моторчето.
        Знам че изглежда малко объркано, но в същност е много просто.
        Ако не, таймера показан горе ти решава проблемите. Още по-добре защото трафа няма да ти стои непрекъснато под напрежение.

Коментар

Здравйте свързах грец 2ампера с кондензатор 1000микрофарада на 25 волта.Трафа съм свързал с 220в в цифри 1 и 2 и излиза 12в ток от цифри 3 и 4(моторчето заработи от тези цифри от рза) Тока от трафа флиза в греца в крачета АС и излиза от + и - се свързва с релето в клеми 2 и 7(на релето).Моторчето е свързано с трафа в цифра 3(на трафа) и в релето в букса 6.Релето е свързано и с трафа в цифра 4 (на трафа)с клема 8(на релето).Ето всичко свързано вече.Ето и малко снимки:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140201_120342.jpg
Размер:31.1 КБ
ID:5559926Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140201_120332.jpg
Размер:39.2 КБ
ID:5559950Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140201_120408.jpg
Размер:68.9 КБ
ID:5559951Включих системата нагласих 2 мин.срещу 1мин Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140202_084025.jpg
Размер:73.2 КБ
ID:5559953След изтичане на 1 мин на екрана се появи Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140202_090527.jpg
Размер:25.8 КБ
ID:5559954След изтичане на още една минута се чу прещракване и премигнаха вторите цифри за секунда и пак изписа оо и пак се повтори всичко но без да тръгне моторчето.Като се направи на секунди изписва секундите изщраква и пак наново.Ето и схемата която е върхо релетоНатиснете снимката за да я уголемите

Име:20140202_084417.jpg
Размер:26.2 КБ
ID:5559955.забравих да пиша че съм направил мост с клеми 1 и 4 на релето.Като свържа морорчето вместо клема 6 в клема 5 започва да работи а релето не се включва.Извинявам се за объркното обястнение.Трафа е 12в и моторчето работи на променлив ток.

Коментар

Управляващата верига на релето трябва да я свържеш след изправителя (греца) а самата силова - към моторчето без да минава през изправителя. Така релето ти ще се захранва с прав ток, но ще управлява променливиия захранващ мотора.
            Двигателчето ти е AC и ако го включиш след изправителя нищо няма да проработи, най много греца да изпуши (2А).
            И обратното - ако включиш всичко на променлив - пак няма да работи защото пък релето иска прав ток.

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
              Управляващата верига на релето трябва да я свържеш след изправителя (греца) а самата силова - към моторчето без да минава през изправителя. Така релето ти ще се захранва с прав ток, но ще управлява променливиия захранващ мотора.
              Двигателчето ти е AC и ако го включиш след изправителя нищо няма да проработи, най много греца да изпуши (2А).
              И обратното - ако включиш всичко на променлив - пак няма да работи защото пък релето иска прав ток.
              Извинявайте но ще може ли да ми напишете с цифри кое към кое да свържа.Благодаря предварително.

Коментар

Име:rele.jpg
Размер:46.9 КБ
ID:5562071

Коментар

По тази схема бях свързал релето с моторчето но не работи нещо.При замерване на трафаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:20140126_114211.jpg
Размер:107.4 КБ
ID:5562356 ми показа от цифри:3=4+15в от 5+5а= 5,5 от 5+6=17 от 5а+6=11 замерих и тока след греца 20,5.Може ли да не работи защото постъпва повече ток.Ако сменя кондензатора сегашният е 1000 микрофарада с 500 микрофарада ще помогне ли.

Коментар

Ако има някой който може да свърже и да заработи системата ще си платя и ще почерпя.

Коментар

Най добре някой дето е на ясно да ти го навърже че така може да опукаш нещо, ама напиши от къде си !
                      ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Сега забелязвам, че трафът май има подложки за въздушна междина между сърцевините. Ако това е така, той въобще не е мрежов, т.е. захранващ за 220 V.

Коментар

Здравейте от едно село до Хисаря съм,утре съм се разбрал да звъна на един майстор да се разберем кога ще може да го свърже.

Коментар

Здравей! Предполагам, че вече си изяснил подробностите по схемата двигатиля и релето за време. Имам опит с инкубатори. Ако имаш проблеми /а те са много при инкубаторите/ - питай. Ще помогна с каквото мога.

Коментар

Сглобих инкубатора и е зареден с яйца които трябва да излезат на 3.04 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140322_182016.jpg
Размер:142.7 КБ
ID:5574456.Имам въпрос на коя температура да вярвам ,на терморегулатора показва 37,8 а на термометъра 36,3.Направих температурата да показва 37,8 на термометъра и след 10 дни ще видя дали съм избрал правилният вариант.Термометъра е от стар инкубатор и с него се е вадело 70% пилета.А терморегулатора е следният http://www.proton-bg.com/Article_Det...ticle_ID=13133.Пъдпъдъчите яйца на горният ред и под вентилатора ги въртя 4-5 пъти на ден че ми дойдоха повече, а другите се въртят автоматично на един час.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X