Обява

Свий
Няма добавени обяви.

реле за мигачи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• реле за мигачи

Днес докато си играх с инсталацията на старото Хонда мотор ,който възстановявам, ме тресна зверски ток от релето за мигачи ?!?!...как става това нема идея. Релето прилича на старите ладови с три крака и алуминиев цилиндричен корпус. Купих такова от лада, мотирах го,изгорих една шепа бушони и ни става? Неква идея или поне схема на ладовото реле кой крак за кво е?

От: реле за мигачи

Каква ти е Хондата, че и аз имам проблем с релето.

Коментар

стара Хонда ЦБ250 от 70-те години

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
        Днес докато си играх с инсталацията на старото Хонда мотор ,който възстановявам, ме тресна зверски ток от релето за мигачи ?!?!...как става това нема идея. Релето прилича на старите ладови с три крака и алуминиев цилиндричен корпус. Купих такова от лада, мотирах го,изгорих една шепа бушони и ни става? Неква идея или поне схема на ладовото реле кой крак за кво е?
        Релето за мигачи, и не само то, ами всяко реле, вътре има индуктивност (бобинката на електромагнита). На тая индуктивност (и всяка индуктивност изобщо) като и спреш тока, напрежението и се обръща и достига толкова повече волтове, колкото и е по-добра изолацията - маже да стигне киловолти. (Не помня в учебника по физика в кой клас го пишеше. ). Затова те е и треснал тока. Повечето не-жичкаджии и голяма част от уж жичкаджиите хич си нямат и представа че такова нещо въобще съществува.

Когато това пречи на нещо или някой, монтира се диод успоредно на бобинката, в обратна посока спрямо напрежението (анод към минуса и катод към плюса). Той при прекъсване на тока не позволява обратното напрежение да достигне космически стойности. Дали е повреда (прекъснал диод), или просто няма диод още от завода, защото не е нужен - не мога да кажа. Но на релето нищо му няма със сигурност, освен ако няма вграден диод, но това е рядкост. Може да видиш има или няма като го отвориш, освен ако не е капсуловано.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

поне разбрах защо ми горят бушоните от руското реле. Има изход за контролна лампа (третия карак) на който се подава + когато мигачите мигат. Да ма при мен това е кабел маса...и така. Включих релето само с двата крака и вече работи. Явно на Ладата контролната лампа отделна верига.

Разглобих хондовото реле...бобина, диод май и дъното корпуса всъщност е баяти кондензатор?!??! това пък за кво е било?

Коментар

дъното корпуса всъщност е баяти кондензатор?!??! това пък за кво е било?
            Пак за същото, да "гасят" високото напрежение при преходните процеси.
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Явно на Ладата контролната лампа отделна верига.
              Точно така е.

Коментар

поне разбрах защо ми горят бушоните от руското реле. Има изход за контролна лампа (третия карак) на който се подава + когато мигачите мигат. Да ма при мен това е кабел маса...и така. Включих релето само с двата крака и вече работи. Явно на Ладата контролната лампа отделна верига.

Разглобих хондовото реле...бобина, диод май и дъното корпуса всъщност е баяти кондензатор?!??! това пък за кво е било?
                При наличие на кондензатор и диод щом те трещи тока значи нещо от тях е дало фира. Смени ги ако са сменяеми и си ползвай релето със здраве.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X