Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Управление на бензинови инжектори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Управление на бензинови инжектори

Не ламбдите, а катализаторът е отказал. Кой номер беше грешката?

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
      Чак пък.

С 45л бензин тази кола ще мине примерно 700км. На кой точно етап от експлоатацията за такъв пробег изхарчва по-малко от 30мл моторно масло?

Коментар

Ооо.... не помня......А ацетон в каква пропорция би могло да се омеше с бензин ?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        45л бензин тази кола ще мине примерно 700км. На кой точно етап от експлоатацията за такъв пробег изхарчва по-малко от 30мл моторно масло?
        Със сигурност проблема беше от маслото,и аз като теб си бях решил че маслото ще раздвижи инжекторите понеже бензина е сух ама НЕ !

п.п като пробег е на 49 000 км. в момента !
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
          Ооо.... не помня......А ацетон в каква пропорция би могло да се омеше с бензин ?
          Във всякаква. Официално бензинът може да съдържа примерно 15% ацетон. Може и 20% да са, не помня.

Ама за твоята кола се въздържам от мнение, щом от 30мл двутактово масло се шашка. Все си мисля, че не ще да е от него.

Коментар

Значи в нашата ултразвукова вана, която използваме от дъжд на вятър, сипваме обикновена нафта....има известен ефект...съмнителен....
            Лично използвам добавка от 25лв, на един резервоар и 300км извънградско и магистрала.Има осезаем ефект и съм много доволен, независимо от цената.Даже газ-анализатора е доволен.
            Всеки трети е шести

Коментар

Благодаря, Петков. Аз правя разновидност на твоя трети вариант с именно такъв спрей.
              Първия и втория вариант не смея да приложа, защото ме е страх за катализаторите, а и за ламбдите. Имаш ли опит какво се случва с тях при такива комбинации с ацетон и газ?
              Така става, като бърза човек за което се извинявам.
              -Под "газ" имах предвид да се държи двигателя в средни обороти,а не газ за горене (керосин).
              -Няма повреди в кислородния датчик, нито на катализатора,само може компютъра да запише като грешка богата горивна смес-решението-триеш.
              Последно редактирано от petkov_bb; 13-07-13, 22:20.

Коментар

След перфектна работа три дни,оставих колата на паркинга, до вчера,паля и почти същата работа,не се форсира,пука в колекторите,мина 100 метра и се оправи,явно си иска редовна експлоатация,колата я карам 3-4 пъти в месеца, май сутрин като паля служебната,ще припалвам и моята.От къде мога да купя ацетон,жената каза имам за нокти,да не ми го изхабиш ...20 мл.
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                  След перфектна работа три дни,оставих колата на паркинга, до вчера,паля и почти същата работа,не се форсира,пука в колекторите,мина 100 метра и се оправи
                  Утечка на газ при покой, в смукателния колектор. Не мъчи инжекторите повече - не са виновни. Оправи си изпарителя.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Във всякаква. Официално бензинът може да съдържа примерно 15% ацетон. Може и 20% да са, не помня.

Ама за твоята кола се въздържам от мнение, щом от 30мл двутактово масло се шашка. Все си мисля, че не ще да е от него.
                    Ацетонът е полярен, бензинът смес от неполярни въглеводороди. Толуол - може, но ацетон? Маслоустойчивата гума е полярна и съответно се поврежда от полярни съединения. Аз не бих рискувал с ацетон в колата, освен ако нарочно не търся ефект всичко гумено да се размекне и стане като желе в името на почистването. Може да има хляб в това, защото малко примес има по-различен ефект от по-силните смеси. Проучвал съм за алкохол и маслоустойчива гума, там до 1-2-3 % нямаше катстрофален ефект. Но вие говорите за много ацетон, не 3%. Какви полимерни детайли има в инжекторите, за да проверя какво ги уврежда и какво не?

Коментар

Днес пуснах инжекторите за профилактика,във ултразвуковата вана и генератора на импулсите.След малко и клип.

Коментар

За пръв път успях да сложа клип от тубата през тапатолка.

Вижда се струйката от генератора

На всички се вижда потока който върви през инжекторите.
                        Последно редактирано от Roninn; 11-06-16, 20:48.

Коментар

Аз имам малко питания, относно схемата, дюзата се клати от транзистора през масата, нали? 7809 е номер на интегрална схема, предполагам? Та да знам какъв цвят да пускам кабелите, скоро, тези дни, май и аз ще включвам поялника Мерси за информацията
                          П.П Още един изникна. Всичките ли кондензатори са електролитни??
                          За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                          Honda Dominator 650
                          088ЧЧ93979-->Борис
                          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Горните два са електролитни.

Коментар

Нивата ми е с 1.7 i бензин + LPG пълен инжекцион. На 124 000 км е без никакъв проблем с инжекциона. Зареждам винаги с качествен бензин, газ и бензиностанциите с качествени горива ги знам от личен опит. Веднъж съм сменял филтъра на LPG в изпарителя, а този на на бензина си е оригинален... Практичния ми опит сочи "Инжекцион се пази чрез използване на качествени горива".
                              Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

Това е ясно, те си личат на клипа, въпроса беше малко по-друг, другите са сигурно керамични, но с какво работно напрежение? Че за 220нф намирам с 63В и с 160В, като по-логично е да е 63 или по-малко трябва да е ??
                                Отделно изниква въпроса, как да се оптимизира от двата потенциометъра, работата на инжектора или е по слух??
                                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                                Honda Dominator 650
                                088ЧЧ93979-->Борис
                                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X