Както си се разхождам из Бистрица, съзирам, обрасло в трева, шаси от електрокар. Ел. мотора си стои куплиран към деференциала. Има ли хляб в това чудо, та да започна проучване?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ел. мотор от електрокар
Свий
X
-
От: Ел. мотор от електрокар
Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнениеКакто си се разхождам из Бистрица, съзирам, обрасло в трева, шаси от електрокар. Ел. мотора си стои куплиран към деференциала. Има ли хляб в това чудо, та да започна проучване?За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Коментар
-
Още не знам нищо - има ли стопанин, продава ли се, за колко...Пренасянето ще е доста трудно, че ще трябва кран. Окачването е доста ръждясъло и няма да може да се разглоби в ливадата. Проверявам интереса, та да знам заслужава ли си.Lancia Delta HF Integrale Evolucione
Коментар
-
Що ти е цялото джилязо? Питай за мотора.За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Коментар
-
Електромотора е правотоков. В университета имаме електрокар, понеже батериите са му здали багажа от давна се пуска с един доста мощен токоизправител. Проблема на изправителя е че има колебания в големината на напрежението и контакторите искрят, лампите по таблото горят, но си бачка.
Преди 10-тина години баща ми беше вземал от един склад електрокар платфорна за 2 каси бира. Стоеше само задния мост с електромотора. Електромотора се сваля много лесно. На няколко болта се държи.
Обаче не виждам за какво ще го ползваш този електромотор. Има различни изпълнения с цилиндрично или коносно зъбно колело. В зависимост от типа на зъбното колело е направено и лагеруването на ротора.
Сподели за какво ще го ползваш.
Коментар
-
На времето, когато още бяхме ''комсомолци''и не ни мързеше толкова с един колега имахме идея мотора с диференциала + батериите и управлението да ги присадим на неговия трабант
така си отиде в историята тази идея- неосъществена ...
На сърбела майката му е чесането.
Борислав Борисов Русе О885 О37815
Коментар
-
Няма да е никаква изгода от този електромотор. Според схените му на свързване работи само като електромотор. Отделно че управлението на скоростта става с включване на резистори. Така че колкото по-бавно се движи, толкова повече резистора грее и ел. енергията отива в резистора. По-добре е да върви на скрап. Този двигател куплиран с диференциала мисля че не може да развие повече от 20-30км/ч. Ако трябва да се ползва за електромобил ще трябва да се намали предавателното отношение. Но пък за да се постига нормално потегляне, ще трябва още по-голям резистор. Най-големия недостатък е че не може да регенерира. Резисторите има начин да се сменят с електроника за да се намали мощността на мотора, но при регенериаране, поне от лекциите, които съм слушал по електрокари и мотокари, не може да се направи. Получавало се голямо искрене в четките. Има модели електромотори, които работят на 40 и на 80 волта. В този случай се ползвало по-малко резистори и загубите били по-малко.
Коментар
-
Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнениеСобственикът открит. Поиска 200 лева!Уморените коне не ги убиват , нали ??
Коментар
-
Едва ли за 10-тина лева. В елмотора има около 10кг бакър. А като цяло тежи минимум 50кг. Разглобявал съм един такъв елмотор и на скрап цената му в момента е около 50лв така цял. Поне при нас ги вземат цели на по 1лв/кг.
Друг е въпроса че този мотор не може да се ползва на друго освен за електрокар.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар