Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зарядно за акумулатори. От къде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Зарядно за акумулатори. От къде?

Бате, тука сичко поправяме
    Демек меткай
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от stan73 Преглед на мнение
      Прилично и евтино "смарт" зарядно за акумулатори в брошурата на ЛИДЛ от 25.03.13:
      ...
      Имам такова вече около 2 години и съм доволен. Зарежда (по мои измервания) на малкият заряден ток с 820 милиампера или на големият с 3.6 ампера. Прекратява автоматично зареждането на акумулатора (при зареждане на 12 волтов такъв) при достигане на 14.24 волта. Някъде около 3 амперчаса преди края на заряда, даже и да е бил избран големият заряден ток, зарядното превключва на малкият и така дозарежда до около 14.24 волта (вероятно така избягват кипенето). Изработката изглежда добра. Не грее много.
      Aз нададох вой по подобен въпрос, тия Лидл-ските. Забравяло си програмата след изключване от тока. Което ми обезсмисля изделието, поне в моя случай. Тръгнах да си правя автоматика не от хубаво. 5 лева за чаркове и няма час работа, не е толкова страшно. Като се прибера при трафа и диодите-ще го тествам.

Коментар

А да питам и аз според вас това лидълското заслужава ли си хвърлянето на тия 40лв.Не че са много ма има ли смисъл от покупката.Колегата каза,че бил доволен,но ако има и други пробвали или знаещи да споделят и те.
        Няма страшно в умирачката...
        Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
          Aз нададох вой по подобен въпрос, тия Лидл-ските. Забравяло си програмата след изключване от тока. Което ми обезсмисля изделието, поне в моя случай. Тръгнах да си правя автоматика не от хубаво. 5 лева за чаркове и няма час работа, не е толкова страшно. Като се прибера при трафа и диодите-ще го тествам.
          Е аре подкарай го и го пусни в продажба. Купувам. Ся трябва да извадиш поне 10А за да има смисъл за мен
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar
            Лидълското блокира като му спре тока и си забравя "програмата". За съжаление. Чудя се дали да не му сложе допълнително ключе някъде...
            http://www.offroad-bulgaria.com/show...=143715&page=2
            Oт недоглеждане дали токът е спирал - недозареден - нов акумулатор. Съсипал съм 2 по този начин.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
              Това плюс това
              или това и двете са добри, особенно второто. На второто не му намерих втория дисплейно до 120 кинта бих го взел.
              Само се сети как да не висим 2 дена на митница и съм го платил. Не ми е проблем да си платя ДДСто ама 2 дена загубени с идиотии ми идва много. В София го били оправили ама в Пловдив още не са.
              Тежи 5 кила. Ако Тъщата ще прави свръх багаж си плащам като тарамбука. Ако няма, не е удобно да напълниме куфара на жената с мойте идиотии и не се навивам. Нищо, че е Тъща.
              Eееегати! Мразя американския начин на правене на бизнес!
              Започвам отначало- Отиваме вчера в местния magazin West Marine да ги питам за Blue Sea зареждачки. Човека направо ми каза, че точно такива не бил виждал. Нямали и в склада?! И той беше на нашето мнение, че продуктите на Blue Sea са много добри.
              Отидохме до дилъра на Mastervolt, баш шефа го нямаше та говорихме с единия от техниците- с 2 думи, докато работи, Мащерволт са добри, ама често създавали проблеми. Хантрех не ставали. Ама това и аз го знам.
              Такааа, след всичките тези разходки, снощи гледам 7523 60А зареждачка въобще я няма на страницата на Blue Sea. Звъннах им да ги питам и ГРЕДА! Зареждачките, които се рекламират сега са на Pre Order. Няма такива пуснати на пазара още. Егати подлата работа! 100 страници в Интернет ги рекламират, вярно, 80 от тях си казват "няма ги в момента" ама другите направо и цена са им обявили. С 2 думи, Blue Sea за сега няма, Mastervolt са скъпи и трошливи, Хантрех са на дъното на класaцията, нищо, че West Marine се е заровила с тях. А кажи какви да ги мъдрим от тук нататъка?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0789.jpg
Прегледи:1
Размер:72.2 КБ
ID:5464357

Сега малко уточнение- това на снимката беше единственото във Вест Marine различно от Хантрех. Хантрех имаха няколко рафта. Като казваме, че Хантрех не става, е малко относително. На 80% от лодките под 20 метра идват с Хаснтрех и си работят с години. Техниците могат да не го харесват по хиляди причини. Днешно време тия зареждачки през NMEA системите по лодките могат да се управляват или наглеждат чак през интернет докато лодката ти е по средата на океана. И като не си кумуникира добре със системата и техника я заплюва. Аз прецакани акумулатори от Хантрех не съм виждал. Ако спре да работи, рядко се случва, имат 5 години гаранция.
              Егати задачата!
              Последно редактирано от NIKSD; 22-03-13, 18:13.
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Xantrex имат много добра индустриална апаратура. Работил съм с техни неща, железарка са! Няколко регулируеми захранвания с интерфейс бачкат без прекъсване, с години без засечка. Нямам и половин забележка, не знам откъде дойде това за ниския клас.
                Писах в друга тема, ама айде и тука да има. Единстеното автоматично в цяла София, което намерих да видя и пипна беше за 120 или 140 лева, с ДДС, налично. Bosh.
                Последно редактирано от Rabin; 22-03-13, 18:16.

Коментар

http://www.outbackpower.com/products...rter/grid_tie/

Както казах, причините да не ги харесват много хора може въобще да не засягат обикновенния човек. На линка има инвeртор, който е толкова бърз, че даже не ти се губи часовника на микровълновата при преминаване от тoк от дока на ток от акумулаторите. Не ти правел и "шум" по електрониките и телевизора го харесвал. Хантрех не били толкова добри. И техника ги оплюва... Най-голямата фирма за лодки, Beneteau, всичките оригинално пристигат с Хантрех. И си работят. Има ли по добри- има. Оutback струва $3800.00 май беше... Даам...

Коментар

Към "Рабин" и "Сатаник":
                    Оловните акумулатори нямат мемори ефект, така че не е е никакъв проблем и при прекратяване на заряда после да стартирате устройството наново. То само зарежда (няма разряд). След анализ на ситуацията то ще почне да зарежда. От измерванията, които направих - като останат приблизително 3 Амперчаса до пълен заряд - зарядното почва да зарежда с малък ток - около 820 милиампера само и няма ка да си повредите акумулатора. Експериментирал съм със зареден акумулатор. Пускам го пак да зарежда - прекратява заряда след минута или 2 най много а понякога и само за секунди. При разкачване на клемите също се прекратява програмата.
                    По мое мнение си струва, а и мой приятел е виждал такова, но с марката Бош да се продава за почти 200 лева...

Коментар

Първоначално публикуван от stan73 Преглед на мнение
                      Към "Рабин" и "Сатаник":
                      Оловните акумулатори нямат мемори ефект, така че не е е никакъв проблем и при прекратяване на заряда после да стартирате устройството наново. ...
                      Taka де, ако се сетиш да дозаредиш. Я има ламба, я няма. Ходи обясни на някой пенсионер, че понякога се налага да ти поддържа акумулатора ако те няма в БГ, примерно. И най-мизерните процесори за 5 лева на дребно имат вътрешен EEPROM. Такъв генерален и елементарен пропуск в софтуера - за мен е сигнал за висша форма на мърлящина.
                      А аз не бих оставил за постоянно в режим поддръжка на акумулатора цяла зима. 1. Защото ми се подпали един мизерен кабел пред очите, без грам външна намеса. 2. Защото при повреда на зарядното (изместване на стабилизираното напрежение)- заминава и акумулатора.
                      Последно редактирано от Rabin; 22-03-13, 19:30.

Коментар

Да казвам ли защо морските са такива пари? Всички лодки стоят постоянно включени. Кога спира тока и кога тръгва никой не го интересува. За палене на кабели, дума да не става. Стоят в машинното, някои лодки имат по 10 тона и нагоре нафта... Презареждането при вас може да доведе до умрял акумулатор, при лодките води до потъване на коритото. Галванична корозия, изяжда крановете и потъваш.
                        Аз не знам морска зареждачка да се пали или да изгаря акумулатори.
                        Да взема да пратя един Xantex, ще го плащате само, ако сте доволни?

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                          ...
                          Аз не знам морска зареждачка да се пали или да изгаря акумулатори.
                          ...
                          A, имаше паления с едни самолети нов модел Подпаления беше китайски удължител, дори пазя овъглената част. Ако не бях наблизо - не ми се мисли.

Коментар

То Хантекса добре ма кой ще го плаща после.
                            Темата отиде от зарядни от 20-30лв до такива на стойност на годишната заплата на да не кажа повечето средностатистически българи.
                            Ма няма лошо поне се образоваме.Аз лично продължавам да се интересувам от лидълските зарядни.Имат ли смисъл за тия пари?
                            То ясно,че за домашни нужди Хантекса е хубаво да го имаме,но като може да се мине и с евтината гад то аз съм за евтината гад.
                            Стига да не стане малко с трици маймуни.
                            Няма страшно в умирачката...
                            Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
                              То Хантекса добре ма кой ще го плаща после.
                              Темата отиде от зарядни от 20-30лв до такива на стойност на годишната заплата на да не кажа повечето средностатистически българи.
                              Ма няма лошо поне се образоваме.Аз лично продължавам да се интересувам от лидълските зарядни.Имат ли смисъл за тия пари?
                              То ясно,че за домашни нужди Хантекса е хубаво да го имаме,но като може да се мине и с евтината гад то аз съм за евтината гад.
                              Стига да не стане малко с трици маймуни.
                              Аз предимно отговарям на Drukman. Ако забелязваш, линковете са негови, заради него се зверя по Интернет, звъня телефони и ровя по магазини.
                              На линковете, които той е дал, зареждачките са по 300-500 $ пари. Всичко зависи от това какво и как ще зареждаш. Представи си имаш лодка /2-4 акумулатора/ Имаш каравана /2-4 акумулатора/, имаш кола, която не караш редовно. И там един акумулатор. Имаш друга кола, ползваш я само за разходки, в нея си натъпкал 2-3 тягови акумулатора, които след разходка с лебедки се връщат в гаража недозаредени.
                              Броиш ли акумулаторите? И за да е по гадно, половината са АГМ, другите обикновенни оловни, някои са стартови, другите тягови. За да е още по-интересно, не си си постоянно у вас, а там спира тока когато му скимне.
                              На късо- имаш 10-12 акумулатора, различни по размер и вид, трябва ти зареждачка, която да я оставиш сама със седмици при спираш ток. Акумулаторите са ти доста над 1000 лева. Дай решение на задачата.

Всичко това горе го пиша на прима виста, Drukman очичките не съм му виждал, познаваме се виртуално. Ако ще пращам нещо от тук, ще се плаща по фактура, една стотинка не правя. Не съм търговец. Зор нямам да убеждавам никого колко са велики някои марки.
                              Последно редактирано от NIKSD; 22-03-13, 21:24.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                                Drugman
                                Ся и риза да му купиш към зареждачката

Аз шото съм го виждал - не прилича на дрОгар особено, пък и лекарства не продава

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X