Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зарядно за акумулатори. От къде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Зарядно за акумулатори. От къде?

Трябва ми зарядно което да може:
    1. Да зарежда с предварително избран ток (5-10А е стига)
    2. Да достига предварително зададено напрежение и да минава в режим на поддръжка.
    3. Да поддържа Батериите живи цяла зима.
    4. Да включва автоматично след спиране на тока в последната зададена конфигурация.
    5. Да работи с 150 до 300 волта входно напрежение. (ЕВН, ЧЕЗ, и др)
    6. Да не е гигантско (до 5-7кила)
    7. Да не е морско. (трябват ми 3-4 а имам само 250 000$ свободни)

Не ми трябва схема. Търся готови, че ако и това почна сам да си правя....

ПП Моля линковете на лични, да не мрънка управата...
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

От: Зарядно за акумулатори. От къде?

Е как така "да не е морско"! То всички читави неща са все морски.
    Гледай линка, зарежда 3 различни банки /тука банка викаме на итделен акумулатор или отделна група акумулатори/, максимално 20 ампера, всичкото му пълен автомат. Такова го бъцваш в тока и го отсвирваш за година. То си знае работата.
    А кажи сега на тебе 3 отделни ли ти трябват или едно да зарежда 3 акумулатора. Акумулаторите може да са съвсем различни като заряд/разряд като ги закачаш. То си ги мери по отделно и си ги докарва до 100%.

http://www.westmarine.com/webapp/wcs...6#.UUgKgGt5mSM
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

В Конрад има за около 30 лв, на картинка и по технически данни изглеждат читави
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        В Конрад има за около 30 лв, на картинка и по технически данни изглеждат читави
        За 30 лева е пълен автоматик и работи ОК? Ееее, ако е така, браво на Конрад /който и да е той/

Коментар

Ся погледнах брошурата 54.14 лв е ама се тая.
          0.8А-3.8А ток дава

http://www.conrad.com/ce/en/product/...attery-Charger

Е те тва. Ся 20 еврака не са баш 54 лв ама нема да им ловим кусур на нашите
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Вальо, в другата тема говореше за AGM акумулатори. За тях ли е тая зареждачка? Питам, защото:
            Тукашните AGM Life Line марка им дават на 3 степенно зареждане волтаж
            Bulk 14.2-14.4
            Absorbsion 14.2-14.4
            Float 13.2-13.4
            На практика като зареди до 100%, зареждачката ги държи на 14.4 още няколко часа и после ги сваля на 13.2. Шибаното е, че ако ги оставиш няколко месеца на 13.2 няма да им хареса. Морското от време на време ги шамаросва на 14.4 /така наречения recondition mode/ за да се събудят. Ако пък ги държиш дълго време на 14.4, ще им дойде множко.
            Всичкото това го пиша след полунощ на прима-виста, но съм сигурен на 99% в цифрите. Та, ако са AGM, не е само да ги закачим за нещо. То май и за другите се отнася де.

Коментар

3 отделни.
              Трябват ми 2 бр за по 2 групи и едно като това за 3те групи дето си ми го пуснал. Така минавам само с едно в гаража.

Сигурно ли е, че като зададеш един път заданието, след спиране на тока остава същото и тръгва само?

Проблем. Намирам го само "From United States" Цената е прилична под 200$ с доставката. Ако не беше това висене на митница да съм си поръчал вече....
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

АГМ имам само в Наварата...за сега. Зарежда си се от динамото.
                В кемпера са 1 нормален стартов и 2х100 тягови с идея да станат повече а стартовия да стане АГМ.

ПП Петьо, това от Конрад не тръгва само и не помни последното задание. Ампеража не е проблем. Аз, както знаеш, съм сельяньин т. е тока е като на централна гара...Тука има, тука нема.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

CTEK- MXS 3.6 върши перфектна работа, има и вносител за България.

Коментар

Първоначално публикуван от robkobg Преглед на мнение
                    CTEK- MXS 3.6 върши перфектна работа, има и вносител за България.
                    316лв. за 12В/10А един изход. Тия удариха и маринера от земята.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Re: Зарядно за акумулатори. От къде?

Виж някой от продуктите на http://batterytender.com дали отговаря на изискванията.
                      Аз имам 3 от техните продукти и съм подарил на приятели поне още толкова, работят безотказно.
                      П.С. има ги по-евтино в ибей.
                      "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                        316лв. за 12В/10А един изход. Тия удариха и маринера от земята.
                        10А за какво са ти? 3.6А са си напълно достатъчни за нормална употреба и изпълнява изискванията за режим на поддръжка, входно напрежение и т.н. (по спомен цената беше около 150лв).
                        П.С. Поддържа 100А акумулатор цяла зима без проблем.

Коментар

Прегледай продуктите на Meanwell.
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                            ..Не ми трябва схема. Търся готови, че ако и това почна сам да си правя....

ПП Моля линковете на лични, да не мрънка управата...

Да се включа в темата на Вальо:

Мой приятел ме пита за отдалечен обект без наличие на ел. мрежа за алармена система и видео наблюдение с отдалечен достъп, захранвано от акумулатори зареждани с фотоволтаици и когато не достига с малък дизелов агрегат 220V, та въпроса ми е какво да е зарядното, 2.5 Kw е генератора, пали и гаси по команда, а акумулаторите могат да са 12v, 36, 48v оловни.
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Вальо,
                              задръж няколко часа, че пиша от граничната бразда с Мексико и ме гледат подозрително. До 2 часа ще ти дам една опцийка. Жокера е "тъща в България се връща" Тук сме на 110волта. Ще видя за 220 утре в магазина.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X