Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Регулатор за зареждане на литиев акумулатор за МПС

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Регулатор за зареждане на литиев акумулатор за МПС

Кво да има, нищо алтернатор като всички останали.Говорим за нова оригинална част, три пъти по-евтино или при наличие на програма за рециклирани оригинални части, или втора употреба или отново рециклиран от хората дето се занимават с алтернатори и стартери.Ако питаш що точно тоя бус съм хванал - щото в момента е най-едрото нещо в двора и първо него забелязах.Син.
    А при съвременните с-ми старт/стоп, срещащи се и в малкия клас, които използват КСГ, паричното изражение на нещата е стряскащо.
    Последно редактирано от Самодържец; 20-03-13, 13:51.
    Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      При практически пълна липса на саморазряд и заводско пасване на клетките по капацитет, не мисля че имаме проблем с разбалансирането. В частност точно такива уверения съм чел от доставчиците на 12в LiFeP батерии.
      По принцип е така .... ама в лабораторни условия. Като го сложиш на кола/ мотор или друго подобно, което работи навън на студено / топло и на две от клетките им е по-топло от другите две и стой и гледай какво става
      Друг е въпроса дали ще ги паснат, както трябва защото това изисква да седнеш и една по една да ги провериш пък китайчетата не са много по пипкавите работи. Та за това младежа го направи тоя баланс- една допълнителна защита.
      Ето как изглежда един автомобилен пакет.

И да, котката не е включена към пакета

Коментар

Не ми стана ясно от снимката нищо.
        Какво ще ми препоръчате да го купувам ли този акумулатор или не?
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

??????????????

Стига бе, какво има в тоя алтернатор? Все си мисля, че обикновено струват около тройно по-малко. Ама може и да съм изтървал нещо.
          На супърб-а,заводски рециклиран,без съвсем нищо интересно в него 950-1000.
          п.п.точно 789,71лв.без ДДС само гол алтернатор в ЕУРАТЕК Сф.
          Последно редактирано от veskov; 22-03-13, 10:51. Причина: уточнение
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
            Не ми стана ясно от снимката нищо.
            Какво ще ми препоръчате да го купувам ли този акумулатор или не?
            Така и не каза за какво ще го използваш.

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
            На супърб-а,заводски рециклиран,без съвсем нищо интересно в него 950-1000.
            п.п.точно 789,71лв.без ДДС само гол алтернатор в ЕУРАТЕК Сф.
            А, ясно. Аз все съм налитал на по 200-300 лева цени.

Коментар

Вярно нямат никакъв срам родните търгаши. А по белия свят хората си купуват 3.2 кW 240A алтернатор за $379.
              My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Така и не каза за какво ще го използваш.

...
                Още в първия линк пише: "FITS MY 2009 KTM 525 XC ATV"
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

А, за АТВ-то. Ами купувай, то ще си проличи. Няма причина да се провалиш незабавно.

Коментар

А, за АТВ-то. Ами купувай, то ще си проличи. Няма причина да се провалиш незабавно.
                    Да, ама взеха да ми обясняват, че трябвало да сменя и блока за изправяне и управление на зареждането и трябвало да си купя специално дозарядно устройство.

Коментар

Дозарядно пък защо? Тия не би трябвало да се саморазреждат.

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
                        Вярно нямат никакъв срам родните търгаши. А по белия свят хората си купуват 3.2 кW 240A алтернатор за $379.
                        Твоя пример не е с оригинална част, а тунингова... Т.е. има конкуренти.
                        В общия случай оригиналните части за нови коли се ценообразуват с числото "пи", защото слагането на неоригинална част компрометира гаранцията...
                        По спомени на фиат Пунто 55 оригиналното алтернаторче беше 360лв... А цялата кола - 13500лв
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
                          Белия свят не са Европа.
                          Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                            Да, ама взеха да ми обясняват, че трябвало да сменя и блока за изправяне и управление на зареждането и трябвало да си купя специално дозарядно устройство.
                            А това всичкото, със смяната на акума, за да спестиш няколко килограма ли го правиш?
                            Аз например не знам АТВ-то с алтернатор ли е? Изправителния блок и реле-регулаторът вградени ли са? Ако да май се налага и целия алтернатор да смениш в такъв случай.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                              А това всичкото, със смяната на акума, за да спестиш няколко килограма ли го правиш?
                              Аз например не знам АТВ-то с алтернатор ли е? Изправителния блок и реле-регулаторът вградени ли са? Ако да май се налага и целия алтернатор да смениш в такъв случай.
                              Като на мотоциклетите. Алтернатор с постоянни магнити най-често еднофазен, регулиран чрез периодично окъсяване на намотката.

Коментар

Олеле, тогава въобще не препоръчвам литиев акум. Там иска толкова точно регулиране на напрежението, че и на тока. С тази каруцарска зареждачка си е направо опасно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X