Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Aвтономно управление на третия стоп!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Aвтономно управление на третия стоп!

Поздрав на всички!
    Какво бихте казали, ако третия стоп на колата пред вас не свети в синхрон с основните, а мига сам при забавяне на движението на колата без да е натисната спирачката. Това е особенно актуално в настъпващия сезон, когато предпочитаме да убиваме скоростта с двигател, за да избегнем блокиране и поднасяне, а и всеки миг ранно предупреждение би бил от полза за този зад нас. Останалите доводи ,,за, или против", очаквам от вас.

От: Aвтономно управление на третия стоп!

Това малко не го схващам... Поне за мен няма смисъл, да се слага такова нещо на колата.

А колкото до стоп. В неделя се прибирах от балкан и пред имаше една кола, която на прозореца имаше лента с диоди, около 1 метър... Шофьорът, когато натиснеше спирачки, тия диоди ми изкарваха очите, бяха доста силни, сравнение с оригиналния си стоп.

Коментар

Първоначално публикуван от 100qn Преглед на мнение
      Поздрав на всички!
      Какво бихте казали, ако третия стоп на колата пред вас не свети в синхрон с основните, а мига сам при забавяне на движението на колата без да е натисната спирачката. Това е особенно актуално в настъпващия сезон, когато предпочитаме да убиваме скоростта с двигател, за да избегнем блокиране и поднасяне, а и всеки миг ранно предупреждение би бил от полза за този зад нас. Останалите доводи ,,за, или против", очаквам от вас.
      Баце, случайно да си от Перник и да караш гоУф??? Там всякакви мигалки са на почит, но виж мигачи дават рядко.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

ИДеята до колкото разбирам е когато намаляш скоростта чрез двигателя (тоест минаваш на по-ниска предавка, ако е заледено примерно) да започва да мига третия стоп с цел предупреждение на колата зад нас, така ли ? Примерно когато на автобус или камион се ползва ретардера светват стоповете.
        * Де да знам, може и да е от полза, но може и да не е, особено ако водача зад нас се стресне от мигащият ти стоп и накове спирачките, ко праим

Поздрави !

Коментар

Идеята на стоповете е да предупреждават задния че спираш, евентуално рязко. На двигател никой не спира рязко и смисъла е нулев. Смисъла от мигане на нещо друго, освен мигачи, съвсем е никакъв. Отделно дето имс хора с повишена увствителност към такива. Не случайно мигачите мигат с около 1 херц, а не 10.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Както и да свети/мига, ще бъде нещо съвсем различно и непознато за останалите водачи. Тоест, само ще разсейва и ще е предпоставка за ПТП.
            Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

имаше подобна идея за ранно включване на стоповете при някой от водещите производители... При рязко отнемане на газта (което предполага последващо рязко спиране) компютърът на колата да задейства стоп-светлините...
              Но не знам дали вече е осъществено...
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Да ги включва - да. Ама надали мигат.

Повечето съвременни имат датчик за претоварване, че даже няколко такива и компютъра знае във всеки един момент какво е ускорението. Съответно задачата е елементарна - преценяваш над каква скорост на спиране да пускаш, и толкоз. Отзад ще си изглежда все едно шофьора натиска спирачка. Може и с четене на датчиците на ABS-а, а може и с комбинация от двете.

Коментар

Едно време, около 75-76г. на Порше911 монтираха цяла редица стопове по ръба на купето над задната броня. Не знам по какъв начин ставаше управлението, но при леко натискане на спирачките светваха крайните а при рязко спиране цялата редица. Та идеята за предупреждение, което показва и интензивността на спиране не е нова
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Не напразно не е навлязло това в масово производство, че иначе ще трябва да наизустим и кои модели са с такива стопове ( увеличаващи светенето си) и кои - не. А после пък, когато тук в България, се появят и домашните доработки и модификации ще стане мазало.
                    подаръци за мъже от FACOM
                    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Поздрав на всички!
                      Сложи си LED лента, така тя светва по-рано и ще имаш подобен на ефекта който търсиш
                      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Ми те, ламбите, светват преди да е започнало спирането. Първо се задейства включвателят. Милисекунди, но си е нещо.
                        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Благодаря за мненията. Бих отговорил с един въпрос. Знаете ли защо тия с ABS ги удрят повече отзад? Моя отговор на тоя въпрос е: късно им светват стоповете, а рано спират

Коментар

Еми тогава другия отговор е, не спазване на дистанция.

Коментар

Благодаря за мненията. Бих отговорил с един въпрос. Знаете ли защо тия с ABS ги удрят повече отзад?
                              Не знаем, понеже освен че го твърдиш ти - не виждам друг източник.

Моя отговор на тоя въпрос е: късно им светват стоповете, а рано спират
                              Нищо подобно. Стоповете винаги светват няколко милисекунди преди да се задействат спирачките, както е писал колегата по-горе.
                              Последно редактирано от Goblin; 06-12-12, 20:02.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X