Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Харчат ли допълнително гориво фаровете и колко?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Харчат ли допълнително гориво фаровете и колко?

От какво се дърпам бре? Да си загубя половин почивен ден, за да получа 2 кила нафта после? Имам си и по-приятни и смислени занимания, вЕрвай ми.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

мизата я дигнах на 73л. гориво (73ml x1000) както поиска.

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
      Така може,иначе твойта теза беше малко по-друга.
      на ход над 1500об/мин, пак твърдя, че допълнителния "разход" ще е <5ml./час или ще е ~0 , ако искат, книжните физици може да умуват още почему
      аз във седми клас съм го научил от опит. Вярно че колите сега са по-други, ама веселба да става
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
        аз във седми клас съм го научил от опит. Вярно че колите сега са по-други, ама веселба да става
        От опит си научил че при товар на ония бараки им падат оборотите, напрежението, и фаровете започват да дърпат от акумулатора.

Колкото до "книжните" - по-добре книжен, отколкото никакъв.

...после, първо твърдеше че всичко е включено в празния ход, после че 80%, а сега че всичко е включено на ход над 1500 оборота. Последно, кое е?
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

опита от преди 20год. го зарежи, Мен затова ще ми е интересно замерването. Двамата с Ясен предпочетохте да се присмеете, айде сега да замерим и да приключим. и без това е полезно да се знае.

ама нещо нивото на физиците падна до това да спорим 5ml : 6000ml дали е ~0 ? Или пък ще спорим израза "на ход" или "в движение", колко точно оборота са? Съвсем ясно съм написал 2-та случая.

Аз нямам проблем да си платя ако греша.
          Последно редактирано от DBRS; 05-07-12, 14:18.
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

ОК, сподели според теб как трябва да мерим, на каква кола и при какав методика, пък другото ще го измислим някак.

ПП: Аз не споря за 5ml, а за 73ml на час или повече. И понеже такива количества се мерят трудно в движение (или по-точно искат сериозна статистика от измервания, за да се изключи субективния фактор на температура, вятър, настроение на шофьора и прочие истории, и свързаното с тая статистика загуба на време), единственото смислено нещо е да ги мерим на празен ход.

Коментар

няма нужда да е в движение по път, предлагам по-тежки за моята теза условия - да е качена на ролки или просто водещите колела във въздуха.
              Ако държим да е на път - на някой стадион

Търтю рече, че на неговия Нисан лесно се слагал допълнителен съд, той да каже как, ако не, ще го измислим.

На празен ход - засичаме за 15мин. работа с фарове и без фарове. - Ако си прав, това са 18.25ml. в повече при фаровете, с 200ml бюрета май ще е най-лесно

Коментар

Мойто има и ръчна газ - демек може винаги да е на едни и същи обороти.
                Загряваме джипа, задния мост на две стойки, обороти колкото кажете и гледаме кога ще свърши нафтата.
                Може да свали акумулатора ако искате
                Другата седмица некоя вечер на хлад?
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

може ли на твоето да се ръчне бутилка гориво така, че само от нея да смуче? сваляне акумулатора също ще е ок.

На празен ход за колко време ти включва перката?

за другата седмица съм фира, ако не е тая, най-рано края на август, или ще опълномоча Майстора

Коментар

Може та, иначе нямаше да казвам, че е лесно за такива замервания
                    Пламен ако осигури цаца и сафрид може ))
                    от мен скарата
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не е ли срамно такава тема в този форум да има?!?

В тон с темата, би трябвало да е задължително да се поддържа в колата една оптимална температура от около 25°С+- 10%. Защото умората или 'замръзнала' реакция са си в пъти по-опасни. Тъй че който няма парно или не му работи климатика, 'айде аут! Ма можел да кара и така, не ме интересува, и аз виждам кат орел и без фарове. Ми то и климатика не харчи, то всичко е от господа дадено и енергията в това числи........, че и знанията. Няма нужда от закони няк'ви, експерименти му е майката.....Трима пили, двамата разреждали с вода, а третия с лимонада и се напил. Всички единодушно решили, че е от лимонадата. Опит направен, опит приет...(по-старшите ме разбират....)
                      Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Топло,ама пак няма да е напълно коректно.Малко ми прилича,когато се прави разх.норма на номинално натоварен диз.генератор с разход 180кг./ч.-една туба повече или по-малко...абе там някъде.
                        А тези простотии се правят от името на всички ни.
                        Даника
                        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Добре де, а ако имам в колата и включена на мах хоуммейдбозедискофънсаунд-система, разхода на гориво как ще се изчислява?
                          The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                            На празен ход за колко време ти включва перката?
                            Силиконов съединител е, и на празен ход въобще не включва, даже и в жегите.

И не докато свърши.

И бутилка не е достатъчно точно. Трябва лабораторен мерителен съд, или нещо такова. Иначе нищо не правим. Другия вариант е в празен съд да сипем "еталонно" количество гориво и да мерим колко от него е изхарчено например за половин час. На съда трябва да има "дупка" за правата и обратната нафта, и между двете измервания двигателя не трябва да се гаси. Друг вариант е мерителен цилиндър с вместимост примерно литър или два, и да отчитаме по скалата какво става за половин час, например.

Мерене в движение е абсолютно изключено да се направи за вменяемо време. разлика от 2-8% в разхода могат да се случат от 100 неща, дори и на стадион. Трябва стационарно мерне - на празен ход или вдигнат на стойки заден мост. И при еднаки обороти на двигателя, с разлика значително по-малка от тия 2-8%. Изменят ли се - разликата се "скрива" зад това.

Най-лесно ще е мерене на празен ход на автомобил с компютър, дето си държи оборотите еднакви независимо от товара (тераното ми е такова). Освен ако нямате идея как ще застопорите двигателя на 1500оборота +/- 1% с ръчна газ, защото на мен ми се вижда невъзможно.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                              Аз смятам по-простичко, ако двигателя е 100кW, а фаровете 200W, процента излиза 0.2%. Ako това ви притеснява, жалко Естествено сметките са много по-сложни, защото имаме и принудителен празен ход (при спускане по наклон), когато бензин не се харчи, но алтернатора работи......
                              Та който мисли да спестява от фарове, не му е лесна задачата, една смяна Стила на шофиране може да доведе до ДРАМАТИЧНИ разлики в консумацията на гориво, изключването на фаровете - НЕ!
                              Понеже много хора ми казват (напълно основателно), че не караш постоянно на пълната мощност на двигателя, да кажа, че 100кW съм ги дал за по-лесна сметка, а и че има коли с по 200-300кW (карал съм и с повече - Голям кеф и със сигурност не мислиш за разхода от фаровете).

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                                Добре де, а ако имам в колата и включена на мах хоуммейдбозедискофънсаунд-система, разхода на гориво как ще се изчислява?
                                Тока с електромер, и от там е аналогично на фаровете.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X