Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Водна помпа от пералня

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Водна помпа от пералня

Объркал съм се нещо, другия път ще засека празненето
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Имай предвид, че тези помпи не блестят с ресурс. Т.е. в пералнята работи примерно 7 години ама по 20 минути на ден.
      Ще я свържа към едната фаза след пресостата. Така ще работи по 5-6 минути докато вдигне 8 атмосфери и ще спре с електромотора.
      ЗА ДА МОЖЕШ, ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ!!!

Коментар

Първоначално публикуван от graf_fon_kochev Преглед на мнение
        Ще я свържа към едната фаза след пресостата. Така ще работи по 5-6 минути докато вдигне 8 атмосфери и ще спре с електромотора.
        Правилно.

Коментар

Тази помпа е изключително добра,тя е прабабата на помпите които ползваме сега за парното.Навремето ги имаше ,но бяха много скъпи та : турбинката от тази помпа се ползваше ,като на мястото на 220 волтовия двигател поставях такова от парно на Лада ,и захранването минаваше през един голям акумулатор.Той винаги си беше включен към зарядно ,има ток от мрежата бачка ,гасне тока бачка.
          За тези които ще намерят маани -Беше много отдавна и беше криза!
          Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Такава,но друга марка много години използуваме като,,циркулационна'' за миене на разни детайли във вана от мивка алпака,работи по много време.Основното е да не се намалява сечението на входяща/изходяща тръба и ако може-това,което казаха по-горе,а именно да се стараеш да бута,а не да смуче,а на практика старите производства са вечни.
            А тези простотии се правят от името на всички ни.
            Даника
            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Колега (пусналият темата), бих те посъветвал да не правиш водно охлаждане на компресора с помпа, ако няма да работи дълго време. И аз имам правен компресор с глава от ЗИЛ, боядисвах с него даже един малък автомобил, не мога да кажа, че не загряваше, но не е чак толкова, за да има нужда от водно охлаждане. Сложил съм му перка на шайбата за сега, като смятам да добавя радиаторче от парно на Лада (ще разчитам на самоциркулация), ако се очертава продължителна експлоатация. За сравнение виж колко загряват компресорите със въздушно охлаждане при продължителна работа.
              Относно издръжливостта на този тип помпи бих добавил само, че са изчислявани за кратковременен режим на работа, защото прегряват бързо и изгарят, не случайно на тях пише максимално време на работа без прекъсване! За компресора ще ти свърши работа , ако твърдо си решил да я вграждаш.

Коментар

Компресора съм го сглобил и работих с него без охлаждане. Вярно, че не загрява много ама като трябва да ми напълни 100 литрова бутилка 3-4 пъти за 1 час и почва да става мноого топъл. Относно варианта с перката мисля, че не е удачен, защото главата не е уребрена и самия въздушен поток няма да минава през нея(а само тя загрява). Вече го сглобих, съда с водата е бивш разширителен съд за парно. Заварих му тръба на 15-20мм от дъното за да се образува нещо като утайник, да не влизат боклуци в помпата. Помпата е на нивото тръбата и свързана с маркуч към съда. Само дето входния и изходния отвор на главата на компресора са 2 пъти по-малки от изходния на помпата. Остава само да разберем това дали ще се окаже проблем

Коментар

Няма да окаже влияние,че отвора е по-малък.Това е перка,а не турбина.
                  Мога да кажа от собствен опит,че тези помпи издържат доста продължително на работа.Преди доста години майка работеше на една машина за плетене на оградна мрежа и охлаждането на шнека през който минаваше поцинкованата тел се извършваше от такава помпа по 8 часа на ден,че някой път и по-вече и така около 3 години докато се пенсионира.Разтвора беше от сапун МНО и вода.Важното е да не върви на сухо,че изгаря каучуковия уплътнител.

Коментар

Аз със зилов компресор боядисвах УАЗА лятото с почивки само за доливане на боя ,а охлаждането беше от чешмата на тънка струика ,а изходната в градината но ако е за постоянна работа не е удачен вариант
                    ВНЕДОРОЖНИК УАЗ - БОГ РАЗБИТЫХ ДОРОГ

Коментар

Дънил съм по 6 - 7 часа зилов компресор само с една перка от кола на шайбата и проблеми няма . В този компресор всичко е чугун просто няма какво да му стане .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Зилов компресор може да работи доста продължително без каквото и да е охлаждане. Моят така работи от около 15 години
                        Веднъж само му смених клапаните с лента от банциг.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Ма какво е това да загрява, ми той на зила си е на 80, 90 градуса работна температура. Тя човешката ръка удържа на 50, 60 градуса и от там нататък всичко ни се вижда прегряло. Па имам го, и без никакво охлаждане го дъна вече колко години и му нема нищо. И никакво по специално мазане не съм му правил, освен дупки отдоло на петите. Ноо го сложих чисто нов, па колко кара после друг, те са по 40, 50 лв.
                          При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнение
                            Ма какво е това да загрява, ми той на зила си е на 80, 90 градуса работна температура. Тя човешката ръка удържа на 50, 60 градуса и от там нататък всичко ни се вижда прегряло. Па имам го, и без никакво охлаждане го дъна вече колко години и му нема нищо. И никакво по специално мазане не съм му правил, освен дупки отдоло на петите. Ноо го сложих чисто нов, па колко кара после друг, те са по 40, 50 лв.
                            И това си е така ама като съм се хванал искам да го направя докрай. Аз моя го взех за 50 лв и му смених всичко. За тая цена неупотребяван мисля, че ще е късмет да намериш. 14лв струва комплекта за основен ремонт и два лагера за по 15лв. Ако се бях разровил сигурно щях да ги намеря и за по 10лв. Така крайната цена е 95лв и може да се каже, че компресора е нов.

Коментар

освен казаното до сега, а именно - само захранване от 220V; без да се намаляват сеченията на тръбопроводите за захранването и отвеждането на водата; най-ниската точка на системата и да мине през някакво охлаждане.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X