Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ядове с машини за татуировки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ядове с машини за татуировки

Срам-несрам ще питам макар, че с това си вадя хляба вече 16-тина години. Видях се в чудо последният месец с машините с които работя. Първо едната започна да искри и да си променя "оборотите" когато и скимне а в последствие и при всички останали машини се появи същият проблем макар и по-слабо. Искрата се появява горе при контактната пластина. Прави нагар и изяжда или пластината или контактният болт. Не е болка за умиране и мога да си ги сменям но оказва влияние на самата работа на машините. Не работят равномерно и губят мощност на моменти. Сменях контактни пластини, болтове, кондензатори, кабели и ядовете са си все същите. Единственото което не съм сменил е трафа който ги захранва и самите бобини на машините. Електротехниката ми е твърде мътна но смятам, че проблема едва ли е в бобините. Няма как проблема да се появи долу горе по едно и също време при машини на възраст от 1 до 10 години. Някакви идеи ?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:MASH-tattoo-machine-3.jpg
Прегледи:1
Размер:138.2 КБ
ID:5954650

Име:MASH-tattoo-machine-6.jpg
Размер:73.8 КБ
ID:5954651

Име:Tattoo_Machine_by_apach3.jpg
Размер:60.2 КБ
ID:5954652

Име:tattoo_machine_by_zombiebe10u.jpg
Размер:34.8 КБ
ID:5954653

Работя с такива

Име:001.png
Размер:141.8 КБ
ID:5954654

Име:069.jpg
Размер:17.7 КБ
ID:5954655

Име:micky-sharpz-hybrid-steel-taetowiermaschine.jpg
Размер:22.4 КБ
ID:5954656

Ето и два клипа с подобен проблем

О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

От: Ядове с машини за татуировки

Ако беше на една машина щях да ти кажа, че е кондензаторът, който се намира(доколкото виждам) между бобините и на който целта именно е да гаси искренето. Но щом ефектът е на повече машини , по скоро става нещо със захранващия блок. Пробвай първо с друг... за отправна точка.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
      Ако беше на една машина щях да ти кажа, че е кондензаторът, който се намира(доколкото виждам) между бобините и на който целта именно е да гаси искренето. Но щом ефектът е на повече машини , по скоро става нещо със захранващия блок. Пробвай първо с друг... за отправна точка.
      Случвало се е преди и смяна на кондензатора оправяше проблема. Сега не ще Ще опитам с друг траф.

Съмнения в захранването нямах, понеже е ново. Току що изрових стария, проблема си остава.
      Последно редактирано от droba; 02-01-12, 21:44.
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Също има значение ако изведнъж си решил да удължиш кабелите между захранването и машините. Или пък си решил да сложиш по-тънки...

Коментар

Здравей,показваш 2 вида машинки...Едните са стандартни(олд скуул)мики шарпс,другите са СИО....
          по принцип msl-a на мики шарпс е най-здравата машина за мене...само пластини се сменят...и то рядко..имам такава от 10тина години,,никога не ми е правила проблем..никога..по принцип кондензатора е това което обира искрата...при неподходящ такъв прави искра...или при смотана пластина....но най-честия проблем е.....трафа..Ннапоследък доста от колегите ми се оплакват от машините си(всякакви модели)и в крайна сметка се оказва че трансформатора е доста важен..при неподходящи величини(ампери и напрежение,или прави мащината много слаба,или дава голяма искра...Масово в момента са китайски трафове(дори и известните фирми продават такива ,само че с тяхните лога)...много са смотани,и вътре нямат нищо...при добра профилактика(хубава пластина(настроена),читав кондензатор(спрямо капацитета на оригиналния--има евтини-по 20 стотинки,и такива по левче.....),и най -важното-хубав траф(има по около 100 лева такива--малко по големи и тежки са,имат дисплей и 2 потенциометъра са,до 3 ампера..)големината е наполовина на кутия за обувки,и тежи около килограм,за разлика от китайчетата по 200-300 грама..
          ако искаш ;пиши на лични да ти дам линк..

Коментар

Машините от снимките са различни защото са от нета. Качих тия зелените понеже се виждат детайлите на машините. Тук има хора доста в час с електротехниката и никак с устройството на машините за татуиране
            Работя единствено с Хибриди на Мики Шарпс. Ей ги и двата трафа. Белият ми служи вярно десетина години но потенциометрите му взеха да сдават багажа и започа да си променя волтажа. Другият е китаец купен наскоро и е напълно възможно да си прав. Що не измисли да сменя гумичка а ме пращаш за нов траф на цена колкото свястна машина, че и отгоре

Име:DSC02641.jpg
Размер:73.8 КБ
ID:5333142

Име:DSC02642.jpg
Размер:106.8 КБ
ID:5333143

Коментар

А случайно някой твой съсед да си е купил електрожен наскоро?

Читаво захранване би трябвало да не се влияе от това, но не е изключено. Не е изключено и китайското, дето си купил, просто да не се справя добре с точно такъв консуматор.

Накратко - щом си познаваш машинките добре от много време, насочи се към това, което си сменил последно. Ако това е захранването - от него ще да е.

ПП: Няма ли някакви "фиешън" машинки с електронно управление вече, а не пластини, кондензатор и прост контакт, дето се износва и нагаря?
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                Белият ми служи вярно десетина години но потенциометрите му взеха да сдават багажа и започа да си променя волтажа.
                Такъв като белия захранващ блок и аз имам, и си работи много добре. По-добре му смени потенциометрите, иначе е много здрав качествен.
                Show must go on!
                LZ1VES

Коментар

Спарки, ще опропастиш и работата на татуистите с тази електроника. Къде отива миризмата на искра, "душата" на машинката, сливането на четка и художник?

А по същество: джигер, купи си от магазина за електронни компоненти един кондензатор 2000 - 3000 микрофарада (каквото има) / 25 волта и го включи на изхода на захранващото устройство заедно с бръмчилката. Ако ядовете рязко намалеят, ясно какво е спестил жълтурко. Ако не - пак ще го мислим, ама почти сигурно е това.

Имай предвид, че кондензаторът, за който те пращам, има + и - и гледай да съвпадат с тези на захранването, че ще уплашиш някоя клиентка с юнашки гръм. После ще трябва да я успокояваш, после жена ти ще разбере и изобщо, ...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Спарки, ще опропастиш и работата на татуистите с тази електроника. Къде отива миризмата на искра, "душата" на машинката, сливането на четка и художник?
                    Да си ме видял да казвам да я сменя? Ясно ми е че в тия неща не е като в ония. Не и след 10 години работа, най-малкото. Просто попитах от чисто любопитство.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

.. купи си от магазина за електронни компоненти един кондензатор 2000 - 3000 микрофарада (каквото има) / 25 волта и го включи на изхода на захранващото устройство заедно с бръмчилката. Ако ядовете рязко намалеят, ясно какво е спестил жълтурко. Ако не - пак ще го мислим, ама почти сигурно е това.

Имай предвид, че кондензаторът, за който те пращам, има + и - и гледай да съвпадат с тези на захранването, че ще уплашиш някоя клиентка с юнашки гръм. После ще трябва да я успокояваш, после жена ти ще разбере и изобщо, ...
                      Ако сложа кондензатора някъде по самия кабел подаващ ток от трафа към машината ша ли сработи щото китайците са забравили да сложат болтове и трябва да го троша

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Няма ли някакви "фиешън" машинки с електронно управление вече, а не пластини, кондензатор и прост контакт, дето се износва и нагаря?
                      Идеята (вероятно) е колкото по-просто, толкова по-надеждно. Може и да има но аз лично не съм виждал. Контактните пластини ги сменям грубо, веднъж в годината а кондензатор за 16 години ми се е случвало два пъти (тва като изключим последните ядове и замяната на почти всички чаркове с нови).
                      Последно редактирано от droba; 03-01-12, 00:01.

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                        Ако сложа кондензатора някъде по самия кабел подаващ ток от трафа към машината ша ли сработи щото китайците са забравили да сложат болтове и трябва да го троша
                        Може навсякъде, включително (ако ти е най-лесно) - на самата машинка. Имай предвид че този кондензатор, който ти предлагам, е голям колкото едната бобинка (приблизително).

Коментар

Ок, вече с нов траф за 150 евро и проблема си остава(почти) Опит с кондензатор Jackson 2200 микрофарада на 25 волта също безуспешен. 3 машини заработиха нормално с новият траф. Първата, която хвърляше искри като ъглошлайф си продължава както си знае. Как да я моря ? Сменил съм и кондензатора с оригинален, контактни пластини, болтове и всьо Остава да и сменя бобините и рамката
                          Сещам се за един приятел, който имаше ядове с минаваща грамадна чаша кафе през целият монитор и тва се повтаря на всеки 30-тина секунди. Смени Уиндоус, драйвери, биос, дъно, и накрая целия комп. За негов ужас с новият комп чашата се появи още със стартирането. Оная била скрийн сейвър към монитора и някой я пуснал без да ще

Име:DSC02650.jpg
Размер:143.6 КБ
ID:5333201

Име:DSC02651.jpg
Размер:111.6 КБ
ID:5333202

Коментар

Пробвай пак да смениш кондензатора (не тоя който ти казах, а малкия до бобините). Ако пак не стане - късо съединение между намотките ще да е и ще сменяш бобина.

Коментар

Пробвай пак да смениш кондензатора (не тоя който ти казах, а малкия до бобините). Ако пак не стане - късо съединение между намотките ще да е и ще сменяш бобина.
                              За късо съединение между намотките не бях се сещал. Бях чувал, че или работят или не. Веднъж като, че ме удари лек ток докато бях хванал работеща машина с цяла шепа, което по принцип не се случва. Ако и с нови бобини не стане ще опитам със смяна на тату шопа или на професията.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X