Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ядове с машини за татуировки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ядове с машини за татуировки

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
    Фона си е перфектен...Даже тука модератора нещо пита...да видел машина за татуировки... На мен ми се вижда, че си проси бонус да го нарисува нЕкой... Що па да не си драсне Ясен, фона на снимката некъде из телесата??
    Да не се заричам, ама е малко вероятно да ми дойде акъл да се рисувам. Но се интересувам от всякакви технологии.

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
    Зная, те тия червени плюсчета да не ги раздават току така
    Друго си е да му личи на човек отдалече, жертвоготовността.

Коментар

Ок, вече с нов траф за 150 евро и проблема си остава(почти) Опит с кондензатор Jackson 2200 микрофарада на 25 волта също безуспешен. 3 машини заработиха нормално с новият траф. Първата, която хвърляше искри като ъглошлайф си продължава както си знае. Как да я моря ? Сменил съм и кондензатора с оригинален, контактни пластини, болтове и всьо Остава да и сменя бобините и рамката Сещам се за един приятел, който имаше ядове с минаваща грамадна чаша кафе през целият монитор и тва се повтаря на всеки 30-тина секунди. Смени Уиндоус, драйвери, биос, дъно, и накрая целия комп. За негов ужас с новият комп чашата се появи още със стартирането. Оная била скрийн сейвър към монитора и някой я пуснал без да ще [ATTACH=CONFIG]400895[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]400896[/ATTACH]
      Хм...точно такъв бял траф щях да ти казвам да си купуваш...Много са читави наистина...а за бубините---те са си най-прости намотки,обаче са добре сметнати,но това не пречи със времето да окъсят..то си е магнитипровод и около него навита медна жица(със точно ФИ обаче,и точно редове намотки...Медната тел си има лак на нея,и с времето от нагряването(знаеш че при продължителна работа го прави това)о т температурата на места лака се скапва--и така...все пак нали пищещ че след новия траф(честитооо!!)само едната прави така....Може да и е дошло времето.. ако искаш да провериш дали случайно не е окъсила бубината--с мултицет мери намотките на здравите мащини и на тая и следи за отклонения!! Дано скоро решиш проблема. поздрави
      Последно редактирано от esteo; 03-01-12, 23:00. Причина: грешка

Коментар

Първоначално публикуван от esteo Преглед на мнение
        Хм...точно такъв бял траф щях да ти казвам да си купуваш...Много са читави наистина...а за бубините---те са си най-прости намотки,обаче са добре сметнати,но това не пречи със времето да окъсят..то си е магнитипровод и около него навита медна жица(със точно ФИ обаче,и точно редове намотки...Медната тел си има лак на нея,и с времето от нагряването(знаеш че при продължителна работа го прави това)о т температурата на места лака се скапва--и така...все пак нали пищещ че след новия траф(честитооо!!)само едната прави така....Може да и е дошло времето.. ако искаш да провериш дали случайно не е окъсила бубината--с мултицет мери намотките на здравите мащини и на тая и следи за отклонения!! Дано скоро решиш проблема. поздрави
        След смяна на бонбоните всякакви искри, пламъци и взривове изчезнаха. Махнах покритието на старите и всичко изглеждаше нормално докато едната клема, обувка или уйня (не зная кое е правилно) не падна сама. Явно се е крепяла на магия. Целият яд се оказа кьопава спойка

[ATTACH=CONFIG]400934[/ATTACH]
        И ти не внимаваш
        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

ООпс, сори не видях че си решил проблема и страниците бързо станали две..супер...една келява спойка как прави....
          А за ново покритие на бубинките ако не си се сетил-термосвиваем шлаух.радвам се че проблема е решен.Успех нататък
          Последно редактирано от esteo; 03-01-12, 23:09. Причина: грешка

Коментар

Аз пък да помоля за снимка на фона дето са снимани бОбините...

Ако може снимката да е на живия образец...

И аз се извинявам, ама простащините ми идват отвътре...
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Не е простащина Кольо, не е...И аз, за тези "бобини" писах- явно с теб, внимаваме за детайлите.
              Вместо това, Droba ме нахока, че пак съм блял.
              There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
              No wahalla.

Коментар

Е па да зема и аз да се наредъ за тия пусти бубони. Дроб, дай подробни снимки.
                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Дотук сме трима.

Дробе?..

Коментар

За истински такива се налага идване до Канарите

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Bond_Girl_and_the_Fish_by_Dominic_Marco.jpg
Прегледи:1
Размер:44.5 КБ
ID:5333310
                    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

А нещо с лявата ръчичка не може ли да се направи...

А за истински-и тук си имаме бре, даже по-хубави...

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        А нещо с лявата ръчичка не може ли да се направи...
                        Е как да не може

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Bond_Girl_and_the_Fish_by_Dominic_Marco.jpg
Прегледи:1
Размер:44.5 КБ
ID:5333311

Коментар

Гад мръсна!
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Като оставим настрана "направената" ръчичка, на която много се смях, се замислих за нещо друго.
                            За да бачка електромагнитната система коректно, обратния пик на бобините не трябва да се обира много-много. Добре, ама като не се обира, има навика да се са навира и в захранването. А там вече става интересно.
                            Предвид ниското напрежение (стотици волти не са, на 7.5 входно, максималния пик едва ли е повече от 30, а предвид мястото на кондензатора, може и толкова да няма), нищо особено страшно, но ми се струва, че тия точно захранвания не са съвсем добри за целта. Не защото са лоши принципно.

Чисто теоретично, ако вместо тая скапана контактна система се ковне един какъв да е генератор, машинката ще стане вечна. И кондензатора ще може да се изхвърли. и ще може да работи с какво да е захранване, което дава нужния ток. Е, вярно, наистина няма да мирише на искри
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                              Като оставим настрана "направената" ръчичка, на която много се смях, се замислих за нещо друго.
                              За да бачка електромагнитната система коректно, обратния пик на бобините не трябва да се обира много-много. Добре, ама като не се обира, има навика да се са навира и в захранването. А там вече става интересно.
                              Предвид ниското напрежение (стотици волти не са, на 7.5 входно, максималния пик едва ли е повече от 30, а предвид мястото на кондензатора, може и толкова да няма), нищо особено страшно, но ми се струва, че тия точно захранвания не са съвсем добри за целта. Не защото са лоши принципно.

Чисто теоретично, ако вместо тая скапана контактна система се ковне един какъв да е генератор, машинката ще стане вечна. И кондензатора ще може да се изхвърли. и ще може да работи с какво да е захранване, което дава нужния ток. Е, вярно, наистина няма да мирише на искри
                              Да не се обира, да не се обира, колко да не се обира? На обикновена запалителна бобина при същата схема обратното напрежение е около 400 волта при 12 входящо. А я обясни, как този пик се връща в захранването? Еле па, ако на захранването на изхода има подходящ кондензатор или захранването е 2-квадрантно. От височината на този пик зависи скоростта, с която котвата се връща. С един диод пикът може да стане 0, но машинката ще работи с 2 бода в секунда.

А да се сложи генератор - то може, ама както вече обясних на Спарки - губи се автентичност. Как ще се чувстваш, ако ти рисуват елфи и дракони на раменцето, а машината не пука и не пращи? И не, кондензаторът няма как да се изхвърли, защото иначе ще търсиш транзистор за 2000 волта с ценер в него.

Коментар

В повечето случаи е достатъчно да ограничиш пика до стойност, близка до захранващото напрежение. Така електромагнитната система работи що-годе симетрично, на първо четене. Ама, тия пикове не вярвам да са проблем за захранването. То няма какво да има на изхода освен диоди и L-C филтър. А обратната му връзка не би трябвало да се шашка от това.

...и да използвам темата - откъде да си купя двуканално лабораторно захранване, примерно 100-ина вата, да е що-годе читаво, и да не е на перверзна цена.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X